Herculienii, mesaj pentru lider: „Vă va fi greu la Lupeni”

Herculienii, mesaj pentru lider:**

Hercules Lupeni și Retezatul Hațeg, ocupantele primelor două locuri în Liga a IV-a Hunedoara se vor duela la finalul săptămânii, la Lupeni, în ceea ce va fi marele derbi al actualului sezon în fotbalul județean. Ambițiile și orgoliile sunt mari, chiar dacă diferența de puncte este imensă în favoarea „zimbrilor”, astfel că declarațiile războinice au și început cu mult înaintea jocului.

Antrenorul grupării din Lupeni, Dan Voicu, a afirmat că echipa sa vrea să pună punct invincibilității celor de la Retezatul Hațeg. „Chiar ne dorim să le administrăm prima înfrângere din campionat celor de la Hațeg și vom pregăti cu atenție meciul”, a declarat tehnicianul echipei din Valea Jiului.

Doi dintre jucătorii de bază de la Hercules Lupeni, Andrei Moldovan și Raul Ungurianu sunt pași pe fapte mari în partida derby din Liga a IV-a, de sâmbătă, de la Lupeni. Aflați în formă de zile mari, ocupanții locului doi în clasament spun că nu au decât varianta victoriei în meciul cu Retezatul Hațeg. „Nu am mai marcat de două etape, dar eu unul sper să reușesc să mă revanșez în partida cu Retezatul Hațeg. Este o echipă foarte bună, dar nu este de speriat”, spune fostul jucător al echipei Jiul.

„Cu toate că noi îl tratăm ca pe un meci oarecare nu ne este indiferent rezultatul. Ne dorim mult să câștigăm să demonstrăm că nu suntem întâmplător pe locul al doilea. Am dori să vină cât mai multă lume la stadion și să ne susțină”, a afirmat Moldovan.

La 23 de ani, Andrei Moldovan este om de bază în echipa lui Dan Voicu, iar acesta a mai trecut prin curtea unor echipe precum: Jiul Petroșani, liga a II-a, Minerul Lupeni, liga a II-a, Retezatul Hațeg, liga a III-a, Unirea Dej, liga a III-a și Minerul Aninoasa, liga a IV-a. „Îmi doresc ca pe viitor să fac pasul cel puțin spre liga a doua. Eu cred că mai am un cuvânt de spus în cariera mea”, a spus jucătorul lui Hercules care a venit la Lupeni în returul de campionat, marcând până acum trei goluri.

Hercules nu se mândrește numai cu un atac feroce, ci și cu o apărare forte acolo unde Raul Ungurianu are de grijă să nu treacă nimic de el, iar doar cele trei goluri pe care Hercules le-a luat în retur stau mărturie în acest sens. „Suntem o echipă bine sudată în toate compartimentele și eu cred că apărarea își va face bine treaba și în meciul cu Hațegul și nu vom lua nici un gol”, spune jucătorul de 20 de ani.  

Aflat în tricoul lui Hercules de doi ani, Raul Ungurianu și-a câștigat treptat postul de titular și este ambițios în ceea ce privește partida derby cu Hațegul și nu numai.  „Sunt conștient de faptul că va fi un meci greu  dar nu e imposibil de câștigat. În tur am luat bătaie cu scorul de 2-0, și acum vrem să ne luăm revanșa. Suntem conștienți de faptul că nu sunt peste noi, noi fiind urmăriți de ghinion în unele partide”, a declarat fotbalistul de la Hercules.

„Mi-aș dori ca pe viitor să fac un pas spre un nivel mai ridicat măcar la nivelul ligii a treia și mai sper că în meciul cu Retezatul să nu fim urmăriți de ghinion”, a afirmat Ungurianu care în trecut a mai jucat și în două ligi inferioare din Italia.

Articol scris de Loredana Juglea

Pe aceeași temă