Ciprian Urican, negru de supărare după înfrângerea Ripensiei cu Pandurii: „Am fost jalnici. Vina e a mea în totalitate”

Marius ANGHEL 19 May. 2018, 18:16 Campionat
Ciprian Urican, negru de supărare după înfrângerea Ripensiei cu Pandurii:**

Ciprian Urican și-a făcut un adevărat „sepuku” de autocritică la finalul meciului pierdut sâmbătă dimineață de Ripensia, la scorul de 2-1, cu Pandurii Târgu Jiu, pe teren propriu. Tehnicianul a criticat dur jocul, asumându-și vina, dar, pe de altă parte, a și spus că meciul a fost un test pentru unii fotbaliști, lăsând să se înțeleagă că e supărat pe o parte dintre ei.

Antrenorul care a stat și pe banca Brăneștiului în prima ligă a spus că nu a putut capacita Ripensia suficient. „O înfrângere foarte rușinoasă din punctul meu de vedere, pe care mi-o asum în întregime, pentru că nu am reușit să capacitez jucătorii, nu am putut să le ridic nivelul de concentrare. Am avut o circulație foarte greoaie, am găsit soluțiile greșite, nu pe cele bune. Am greșit foarte multe pase. Nu am avut luciditate în fața porții. Greșeli și individuale și colective. Per ansamblu, un joc foarte slab, poate cel mai slab. Mi-e rușine de această înfrângere și eu mi-o asum”, a declarat Urican la finalul meciului ce a contat pentru etapa a 36-a a Ligii 2, antepenultima a sezonului.

La Șiria s-a putut, la Timișoara, nu

Urican a dat ca exemplu presingul avansat încercat și de UTA miercuri, similar cu cel practicat de Pandurii. La Șiria, echipa timișoreană s-a descurcat și s-a impus cu 3-2. „Vina e a mea, trebuie să fac altfel echipa în așa fel încât să câștigăm jocul de azi. Miercuri la fel a început și UTA, și până la urmă am reușit să ieșim de acolo. Știm să găsim soluții și pentru acest presing. Nu asta a fost. În momentul în care intram în posesia mingii, nu găseam cele mai bune soluții. Atunci când greșești repetat la transmisie, la controlul balonului, îți dă o stare de neîncredere. Eu spun că totul a fost din cauza concentrării”, a explicat antrenorul Ripensiei.

Vina lui, dar… un test pentru jucători

Deși a încercat să își asume vina, Urican a dat totuși de înțeles că unii jucători l-au dezamăgit. „Vom vedea ce facem de la vară. Noi fiind cu obiectivul atins, jocul de astăzi a fost un test pentru mulți jucători. Pentru că eu apreciez foarte mult ca atunci când ieși de pe teren… În fotbal poți să învingi sau să pierzi, dar modalitatea cum o faci… Din punctul meu de vedere, am fost jalnici astăzi. Era un meci pe care nu aveam voie să-l pierdem. Eu am greșit tot, jucătorii au jucat prost din cauza mea”, a punctat Ciprian Urican.

După 36 de meciuri disputate în Liga 2, Ripensia ocupă locul 12, cu 45 de puncte, cu două etape înainte de final. Timișorenii pot pica pe 13 dacă mâine Luceafărul câștigă. Runda următoare va juca pe „Dan Plătinișanu” cu gazdele ASU Poli.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 19 May. 2018, 18:16 Campionat
Pe aceeași temă