Ciprian Niță, surprins de evoluția echipei sale din jocul cu ASU Politehnica: „A fost un meci nebun”. Antrenorul a vorbit despre viitorul său și al clubului din Balotești

Anda DELIU, Marius ANGHEL 19 May. 2019, 14:40 Campionat

Penultima clasată din Liga a 2-a, CS Balotești, a pierdut greu, cu 4-3, pe terenul lui ASU Politehnica, după un joc cu o desfășurare imprevibizilă. Ciprian Niță, antrenorul ilfovenilor, a spus că elevii săi l-au mulțumit și surprins plăcut. Acesta a mai declarat că și-ar dori să rămână la cârma echipei și sezonul viitor, în Liga 3.

Niță a fost surprins de nivelul partidei. „A fost un meci nebun, care m-a surprins în sensul bun al cuvântului, pentru că veneam după o perioadă destul de nefastă, grea, cu rezultate mai puțin satisfăcătoare. Dar mă bucur că astăzi ambele echipe s-au ridicat la un nivel de joc destul de înalt, cu goluri multe, cu răsturnări de situație și mă bucur pentru publicul acesta minunat, superb, care întotdeauna este la înălțime, pentru atmosfera bună de joc. Într-un cuvânt, a fost un spectacol foarte plăcut ochiului. A fost o primă repriză destul de bună pentru noi, băieții noștri au respectat în mare parte sarcinile pe care le-am dat și, drept dovadă, la pauză am intrat cu un avantaj minim. Din păcate, a venit destul de repede o răsturnare de scor în repriza a doua. A fost destul de greu să ținem pasul, să remontăm. Dar, într-un final, mă bucur că băieții au dat dovadă de caracter, au ascultat ceea ce le-am transmis în proporție destul de mare și a ieșit un joc bun. Chiar dacă rezultatul nu ne satisface, ca joc, eu îi felicit”, a spus Niță despre joc.

Antrenorul Baloteștiului a precizat de ce presiunea era pe timișoreni. „În general, echipele mici fac surprize. Și probabil le-a fost teamă. La noi situația deja era clară. Șansele, inclusiv cele matematice de a ne salva sunt zero. Automat, toată presiunea s-a mutat pe umerii lor, pe umerii gazdelor. Mai ales că publicul uneori te poartă spre victorie, dar atunci când greșești, un public ca acesta, pătimaș, vine și pune o presiune în plus pe umerii tăi”, a explicat cel care a fost secund la naționalele de juniori.

Cornel Predescu a pus ghetele-n cui

Baloteștiul a avut în lot doi foști jucători ai adversarei din această etapă, Cornel Predescu și Vasile Nicolae, poreclit Ciubuc. Niciunul nu a fost însă în teren sâmbătă. Predescu are acum un bar în București și, momentan, nu mai joacă fotbal. „Predescu a renunțat în urmă cu aproximativ o lună de zile, când eu am preluat echipa. Nici măcar nu am avut parte de el la antrenament. L-am văzut o singură dată la stadion, după care am înțeles că s-a înțeles cu conducerea și a reziliat. Ciubuc, din păcate, nu a putut să facă deplasarea din cauza cumulului de cartonașe galbene”, a precizat Niță.

Niță ar rămâne la Balotești

Actualul antrenor al ilfovenilor spune că ar rămâne la echipă și după retrogradare. „În momentul de față, nu vrem decât să ne luptăm până la capăt. Este un meci foarte greu cu U Cluj, pretendentă la promovare. O echipă de tradiție, puternică, care are un oraș în spate. Nu ne va fi ușor, dar, ca și astăzi, vom face tot posiblul să nu depunem armele și să nu ne predăm ușor. Vom lupta până în ultima clipă atât cât vom putea pentru a ne salva imaginea. Sunt jucători tineri, pentru care cariera de acum începe, și e bine să aibă un joc bun pentru a se putea afirm. Contractul meu expiră în luna iunie. Vom vedea dacă se dorește un proiect serios, viabil și în acord cu modul în care gândesc eu fotbalul. Cel puțin din partea mea, vom continuat. Mai departe nu știu ce va fi”, a precizat Ciprian Niță, care conduce echipa de opt meciuri, perioadă în care a acumulat doar două puncte.

Cu 24 de puncte acumulate în 36 de etape, CS Balotești e penultima în Liga 2 și în ultimele două etape joacă acasă cu „U” Cluj și în deplasare la Aerostar Bacău, echipă care e retrogradată de astăzi.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU și Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 19 May. 2019, 14:40 Campionat
Pe aceeași temă