Cinci goluri și un joc alert pe un teren inundat de apă. FC Voluntari, cu moralul ridicat înainte de startul play-off-ului

Marius ANGHEL 30 Mar. 2015, 10:14 Campionat

„Magia în peluză o facem noi / Promovarea o aduceți voi!” – aceasta a fost deviza cu care fanii echipei FC Voluntari și-au întâmpinat favoriții, sâmbătă, pe stadionul „Niță Pintea” în ultima etapă a returului Ligii 2, a 22-a a campionatului.

FC Voluntari, liderul la zi al campionatului Seriei I și marea favorită la promovare, a primit pe teren propriu vizita ocupantei locului 5, SC Bacău. S-au impus în final cu 4-1 și și-au păstrat avansul de șapte puncte față de principala contracandidată în lupta pentru a ajunge în Liga 1. De sâmbătă următoare începe play-off-ul, acolo unde mai au de disputat zece jocuri pentru a realiza cea mai mare performanță din istoria clubului.

Pe o vreme neprielnică pentru disputarea unui meci de fotbal și pe un teren impracticabil, pe care băltea la propriu apa, elevii lui Ilie Poenaru au început cum nu se putea mai bine partida. Astfel că, după numai un minut de joc, atacantul Marius Matei a deschis scorul pentru echipa gazdă cu o lovitură de cap din șase metri după centrarea excelentă din partea dreaptă venită de la Todoran.

Vizibili afectați de deschiderea rapidă de scor, băcăuanii au încercat să riposteze rapid, însă fără succes. În minutul 7 al jocului, Adăscăliței a prins un șut din marginea careului advers, dar Hânțescu a prins fără probleme. Însă tot gazdele au fost mai periculoase la poarta adversă, prin bara lui Matei din minutul 11 și incursiunea lui Cârstocea, care, scăpat singur cu portarul Petrariu, a tras puțin pe lângă.

Egalarea a venit relativ repede. În minutul 22, Pungă preia la marginea carelui de lângă Achim și înscrie cu un șut plasat în colțul din stânga portarului Hânțescu. Bucuria moldovenilor nu a ținut prea mult însă, deoarece s-au văzut din nou conduși pe tabela de marcaj, după numai patru minute de la egalare. În urma unui „triunghi” de pase superb cu Todoran și Ene, Cârstocea a înscris pentru 2-1, spre bucuria celor aproximativ 350 de suporteri veniți să susțină echipa locală.

Intrați la cabine cu un avantaj minim pe tabelă, ilfovenii au dominat copios repriza secundă a partidei, prin ocaziile lui Ene, care l-a pus la grea încercare pe Petrariu la lovitura liberă din minutul 57, dar și prin nou-intratul Gabriel Deac, care a irosit două ocazii mari de a face 3-1.

Deși a încercat revitalizarea jocului echipei sale prin dubla schimbare făcută în minutul 64, când i-a introdus în teren pe Strugariu și Curiliuc, în locul lui Adăscăliței, respectiv Pungă, Cristi Popovici s-a văzut nevoit să capituleze în minutul 84. Tabela avea să se modifice de două ori în favoarea gazdelor în finalul partidei, prin golul înscris de fundașul central Achim, care a profitat de o bâlbâială în careul advers și a înscris cu o lovitură ușoară de cap din cinci metri, și prin reușita din minutul 90 a lui Gabriel Deac, beneficiarul unei respingeri greșite a lui Petrariu.

O victorie frumoasă pentru ilfoveni, însă greul abia acum începe. Urmează zece meciuri în care vor întâlni în dublă manșă cele mai bune cinci echipe din serie, iar avansul de șapte puncte nu e îndeajuns pentru realizarea obiectivului. Cât îi privește pe jucătorii Bacăului, aceștia au șansa să își ia revanșa în celelalte două meciuri din play-off, însă conducătorii lor trebuie să le rezolve și problemele financiare pentru a continua în campionat.

Vezi programul și clasamentul pe care cele două echipe îl vor avea în play-off

FC VOLUNTARI    4
SC BACĂ‚U        1

M. Matei ”1, Cârstocea ”26, C. Achim ”84, G. Deac ”90 / Pungă ”22

Hânțescu – Bg. Vasile, C. Achim, Mitache, Fl. Maxim (cpt.) – Al. Cârstocea (Călințaru ”80), Novac, Todoran, Voduț – M. Ene (G. Deac ”60), M. Matei (A. Bălan ”73)
Rezerve neutilizate: Botaș – Poverlovici, Lircă, C. Roșu
Antrenor: Ilie Poenaru

Petrariu – I. Ursu, Lozneanu (cpt.), Mihălăchioaie, Drugă – Căinari (Vl. Pavel ”73), Taban, Adăscăliței (Curiliuc ”64), Pungă (Strugariu 64”) – Vraciu, C. Neagu
Rezerve neutilizate: Savu – L. Dumitriu, Lunganu, Țuțu
Antrenor: Cristian Popovici

Stadion: „Niță Pintea” (Voluntari); Spectatori: 400; Arbitru: Dan Grigore Botescu (București); Asistenți: Ciprian Petre Geambazu (Bușteni) și Marilena Cătălina Nan (Alexandria); Jucătorul meciului: Dinu Todoran.

Articol scris de Alexandru ASAN
Foto: Victor CIUPULIGĂ‚

Marius ANGHEL 30 Mar. 2015, 10:14 Campionat
Pe aceeași temă