Cinci goluri, două penalty-uri, două reveniri și o eliminare: ingredientele meciului Luceafărul – UTA. Bihorenii au învins în inferioritate „Bătrâna Doamnă”

Marius ANGHEL 13 May. 2018, 14:05 Campionat
Cinci goluri, două penalty-uri, două reveniri și o eliminare: ingredientele meciului Luceafărul - UTA.** Bihorenii au învins în inferioritate

Fotbaliștii de la Luceafărul Oradea au obținut o victorie frumoasă și importantă, în același timp, sâmbătă, când la stadionul din Sânmartin, au primit replica arădenilor de la UTA. Deși au evoluat în inferioritate numerică în ultimele 15 minute, bihorenii s-au impus cu scorul de 3-2, după un meci cu multe ocazii de poartă, cinci goluri, două penalty-uri și o eliminare. Astfel, partida și-a onorat statutul de derby.

Gol în minutul 3

Orădenii au deschis scorul repede, chiar în minutul 3, după o centrare de pe partea stângă a lui Alexandru Dulca, în centrul careului, la 11 metri, de unde Alin Țegle a reluat puternic în dreapta portarului.

Apoi, în minutul 10, bihorenii au avut din nou o ocazie bună, după o acțiune pe dreapta a lui Antohi. Acesta i-a trimis în centrul careului aceluași Țegle, care a reluat periculos din nou, dar puțin pe lângă bara din dreapta portarului. Replica arădenilor a venit în minutul 12, când, după o lovitură de colț de pe stânga, a lui Hlistei, Curtuiuș a reluat cu capul, din 7 metri, peste transversală.

În minutul 23, Tănase de la arădeni a pierdut o minge într-o zonă periculoasă, Neacșa a profitat și a pătruns, dar a tras puțin peste poartă. În minutul 30 a fost rândul lui Tînc să greșească însă. Astfel, i-a permis lui Tănase să scape singur cu portarul, însă arădeanul a întârzâiat șutul și portarul Goia, ieșit, a respins.

În minutul 40, Mihai Roșca a reușit să egaleze, cu o lovitură de cap din 7 metri, lângă bara din dreapta, după o centrare dintr-o lovitură liberă de pe partea stângă a lui Hlistei. Până la pauză s-a mai consemnat o singură ocazie, în minutul 44, când Antohi, de la Luceafărul, a executat o lovitură liberă de la 19 metri, pe centrul porții, dar a reținut precis portarul Bodea.

Rusu a făcut spectacol

În repriza a doua, Luceafărul a început bine, a presat, iar în minutul 48 și-a trecut în cont prima posibilitate de a marca. După centrarea de pe dreapta a lui Toriște, Alexandru Dulca a luftat la 7 metri și i-a dt posibilitate lui Bodea să rețină.

În minutul 59, angajat la 22 de metri de poartă, Vlad Rusu a trimis spectaculos pe spate, în suprafața de pedeapsă, către Antohi, dar s-a respins din fața acestuia. Bihorenii au cerut penalty pentru un presupus henț, dar arbitrul a lăsat jocul să continue.

Presiunea bihoreană s-a intensificat, iar în minutul 61, Al. Dulca a șutat bine de la 25 de metri, dar Bodea a reținut. În același minut însă, după o centrare a lui Rocha de pe dreapta, la 13 metri în poziție centrală, Rusu a fost împins de Manea, arbitrul a acordat penalty. Același Vlad Rusu a transformat sigur, în stânga, în timp ce portarul a sărit în partea opusă, iar Luceafărul a trecut din nou în avantaj.

Rocha, eliminat

Nu au trecut însă decât trei minute și arădenii au restabilit încă o dată egalitatea, 2-2. După o acțiune pe dreapta a oaspeților în suprafața de pedeapsă, mingea a fost trimisă spre poartă, portarul a respins cu piciorul, în timp ce tușierul a ridicat fanionul pentru o poziție de offside. Mingea a ajuns la 1 metru de poartă, la David Popa, care înscris cu călcâiul. Bihorenii au protestat pentru poziția de offside, dar arbitrii, după ce s-au consultat, au validat golul.

Cu un sfert de oră înainte de final, lucrurile s-au complicat pentru gazde, după ce Bruno Rocha a simulat la 35 de metri de poarta adversă și a primit al doilea cartonaș galben, implicit, apoi și pe cel roșu și a fost eliminat.

Chiar în inferioritate numerică, bihorenii au avut puterea să revină și să obțină victoria. În minutul 82, angajat în partea dreaptă a careului, Vl. Rusu a centrat, dar mingea l-a lovit în mână pe Mihai Roșca, iar arbitrul a acordat un nou penalty pentru Luceafărul. Vlad Rusu a executat cu sânge rece din nou lovitura de pedeapsă și a adus Luceafărul în avantaj, scor 3-2.

Cum până la final nu s-a mai întâmplat nimic, deși meciul a fost prelungit cu 5 minute, echipa bihoreană a obținut o victorie importantă, care-i aduce o anumită liniște pe acest final de sezon.

Lupuț: „Nu a fost însă un joc tocmai reușit al nostru”

„Vreau să felicit băieții pentru caracterul de care au dat dovadă. Au crezut în victorie până în ultimul minut și asemenea victorii sunt cele mai satisfăcătoare pentru un antrenor. Nu a fost însă un joc tocmai reușit al nostru și din cauza presiunii rezultatelor, dar consider că jucătorii și-au făcut pe deplin datoria și încă o dată țin să-i felicit pentru acest lucru”, a declarat, la finalul partidei, tehnicianul bihorean Cristian Lupuț.

În urma acestui succes, Luceafărul a totalizat 43 de puncte și a rămas pe poziția a 12-a a clasamentului. În următoarea etapă, formația orădeană va evolua miercuri, 16 mai, în deplasare, la Motru, cu Pandurii Târgu Jiu.

UTA a căzut pe locul 11, cu 44 de puncte, iar miercuri, de la ora 18:00, joacă la Șiria cu Ripensia Timișoara.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – UTA ARAD   3-2
Alin Țegle 3′, Vlad Rusu 62′ – pen. 83′ – pen. / Mihai Roșca 40′, David Popa 65′

Goia – Toriște (Valies 90′), Oroș, Tînc, Trif – Țegle, Feher – Antohi, Al. Dulca (Ban 72′), Neacșa (Rocha 34′) – Vl. Rusu
Rezerve neutilizate: Gudea – Ludușan, A. Mutu, D. Lukacs
Antrenor principal: Cristian Lupuț
Eliminat: Bruno Rocha 77′ (cumul de cartonașe galbene)

Bodea – D. Dan (Polgar 24′), Al. Manea, MIh. Roșca, Burlă – I. Tănase, Petra (Jorza 46′) – Curtuiuș (A. Iuga 67′), Buia, Hlistei – D. Popa
Rezerve neutilizate: Creța – Prună, Dinculescu, Markovic
Director tehnic: Ionuț Popa

Stadion: Luceafărul (Sânmartin – Bihor); Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureș); Asistenți: Joszef Peter (Sfântu Gheorghe) și Răzvan Constantin Nistoran (Reșița).

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)

Marius ANGHEL 13 May. 2018, 14:05 Campionat
Pe aceeași temă