Chivorchian: „Dacă m-ar fi ascultat la început, acum cluburile ar fi avut în buget o sumă consistentă”

Mihai Andries 06 Nov. 2014, 16:09 Campionat
Chivorchian:**

Secretarul general al Federației Române de Fotbal, Gheorghe Chivorchian a vorbit ieri la Sport Total FM despre licitația pentru drepturile TV ale Ligii 2. Oficialul federal nu s-a ferit să îi critice pe oficialii cluburilor din eșalonul secund care nu l-au ascultat în vară, atunci când a propus un sistem cu o singură serie, context în care drepturile TV s-ar fi putut vinde pe bani frumoși.

„Le-am oferit asistență juridică, ca să nu greșească în vederea contractului pe care îl vor încheia cu o televiziune sportivă. Din păcate, nu am fost ascultat în vară, iar acum este destul de târziu. Cred că astăzi ar fi avut o sumă substanțială în bugetele lor. Digi era într-o altă situație și ar fi acceptat un contract în acest sens.” a spus oficialul FRF, în emisiunea „Trafic Sport”, realizată de Horațiu Sima.

„Cu toate astea, noi, Federația, putem găsi o soluție pentru a ieși din impasul în care se regăsesc. Departamentul juridic a consultat tot ce înseamnă legislație, iar dacă s-ar fi încheiat un contract Consiliul Concurenței ar fi putut amenda cluburile extrem de drastic. Fiecare club poate să încheie un contract cu o televiziune, dar nu colectiv. Pentru viitoarea ediție, vom participa și noi la aceste discuții pentru a putea rezolva aceste drepturi încă de la începutul sezonului”, a adăugat Chivorchian

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 06 Nov. 2014, 16:09 Campionat
Pe aceeași temă