Chitoșcă și Enceanu s-au descătușat cu UTA. Cei doi steliști împrumutați la FC Brașov au decis derby-ul. Cum au comentat victoria cu arădenii

Marius ANGHEL 22 Mar. 2017, 12:41 Campionat

Cei doi jucători împrumutați de Steaua la FC Brașov au marcat golurile victoriei cu UTA Bătrîna Doamnă

În ultima zi de transferuri, FC Brașov reușea să-i împrumute de la Steaua până la finalul sezonului pe mijlocașii Rareș Enceanu și Sebastian Chitoșcă. Cei doi jucători nu au intrat în vederile antrenorului Laurențiu Reghecampf, astfel că, pentru a avea meciuri în picioare, au acceptat oferta clubului din Liga 2.

În meciul de la Șiria de duminică, câștigat cu 2-1 împotriva echipei UTA Bătrâna Doamnă, Chitoșcă și Enceanu au marcat golurile unei victorii extrem de importante, care a reaprins speranțele „stegarilor” la promovare.

Debut cu gol pentru Chitoșcă

Sebastian Chitoșcă (24 de ani) ajungea în 2015 la Steaua de la Ceahlăul Piatra Neamț. La Steaua a prins un singur meci, astfel că în returul sezonului trecut a fost împrumutat la FC Voluntari, iar în prima parte a acestui sezon a jucat la Steaua II. Duminică, în meciul de la Șiria cu UTA, Chitoșcă a jucat pentru prima dată pentru FC Brașov, iar evoluția sa a fost una convingătoare, reușind să marcheze la debutul său în tricoul „galben-negru”.

„Pentru toată echipa meciul cu UTA a fost unul extrem de important, un joc decisiv în care eram obligați să câștigăm. Nu a fost ușor pentru mine, veneam după patru-cinci luni în care nu jucasem, tocmai de aceea nu am fost folosit în primele două meciuri pentru că nu eram pus la punct cu pregătirea fizică. Ultimul gol marcat de mine a fost în toamna trecută, atunci când am înscris pentru Steaua II. Acum sunt foarte bine, am venit să ajut echipa și sper să o fac și în continuare. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ după această victorie cu UTA, pentru că luni vom avea un examen extrem de important cu ASU Poli Timișoara, un meci care trebuie câștigat, pentru că altfel victoria de la Șiria nu are nicio valoare”, spune Chitoșcă.

Enceanu, descătușat de golul marcat

Al doilea marcator al „stegarilor” în meciul de la Șiria a fost Rareș Enceanu (22 de ani), un jucător crescut de Torpedo Zărnești, dar format la FC Brașov. Enceanu a debutat în Liga 1 la FC Brașov în sezonul 2011-2012. În sezonul următor, Enceanu reușea să marcheze și primele sale goluri pentru FC Brașov într-un meci de poveste cu Gloria Bistrița, câștigat de „stegari” cu 4-1, atunci când mijlocașul reușea o dublă.

La începutul lui 2015, Enceanu se transfera la Steaua, iar clubul brașovean se alegea cu circa 250.000 de euro.

La Steaua, Enceanu a jucat în Liga 1 14 meciuri, iar în returul sezonului trecut a fost împrumutat la FC Voluntari, echipă pentru care a marcat un gol. În acest sezon, Enceanu a jucat în două meciuri pentru Steaua, apoi a fost trimis la Steaua II, unde a marcat două goluri, iar din februarie a revenit la FC Brașov.

În meciul cu UTA, Enceanu a marcat pentru 2-0, la zece minute după ce a fost introdus pe teren, chiar în locul celuilalt marcator, Chitoșcă. „Mă bucur că am marcat pentru FC Brașov un gol important într-un meci de totul sau nimic cu UTA. Gestul făcut după gol a fost unul de descătușare, pentru că vreau să las în urmă toate problemele din ultima perioadă. Dedic acest gol iubitei mele Adina, care a împlinit 23 de ani chiar în ziua meciului cu UTA. Am venit cu sufletul deschis la FC Brașov să ajut echipa să promoveze în Liga I”, a declarat Enceanu.

Următorul meci al „stegarilor” în campionat este programat luni, de la ora 19:00, pe teren propriu, cu ASU Poli Timișoara.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 22 Mar. 2017, 12:41 Campionat
Pe aceeași temă