Chindia rămâne singura echipă din Liga 2 cu punctaj maxim după etapa 3. Târgoviștenii și-au învins ultimul adversar în zece jucători

Marius ANGHEL 22 Aug. 2016, 13:13 Campionat
Chindia rămâne singura echipă din Liga 2 cu punctaj maxim după etapa 3.** Târgoviștenii și-au învins ultimul adversar în zece jucători

Chindia Târgoviște a rămas singura echipă din Liga 2 cu punctaj maxim după desfășurarea etapei a 3-a. Sâmbătă, dâmbovițenii au câștigat la limită, scor 1-0, la Buftea cu ACS Berceni, deși au jucat în inferioritate numerică mai bine de o oră. Măcinată de accidentări, echipa lui Nicolae Croitoru e lider în clasament și s-a distanța la două puncte de celelalte două cluburi aflate pe podium.

Fără Cherchez, Ispas și Neagoe, toți accidentați în săptămâna de dinaintea meciului de la Buftea, Chindia a mizat în atac cu ACS Berceni pe un nou cublu: Cristian Neguț – Adrian Grigore. Cel din urmă a rezistat însă pe teren doar 26 de minute, până în momentul în care a insistat la o minge și l-a „atac” pe portarul advers cu piciorul sus. Grigore s-a ales cu o accidentare la genunchi și cu un drum de urgență cu ambulanța la spital, dar și cu cartonașul roșu, în timp ce portarul Horia Iancu a mai putut continua doar până la pauză. A fost singura fază notabilă din pria repriză, până atunci doar Ghinea (5), pentru gazde, Neguț (12) și Parghel (19), din partea Chindiei, încercându-și fără noroc șansa la gol.

Cu toate că juca în inferioritate, Chindia și-a dovedit superioritatea în partea secundă, atunci când a și reușit să înscrie golul care în final i-a adus în cont toate cele trei puncte. Înaintea golului lui Neguț (51), care l-a lobat pe portarul Preda după ce a trecut de mai mulți adversari în careu, Liviu Mihai (48) ceruse penalty, însă arbitrul a refuzat să i-l acorde. Apoi, Vătavu (53), Honciu (70), Neguț (78) și Mihai (85) au trecut pe lângă majorarea scorului, dar în final s-au bucurat pentru un nou succes, în principiu și datorită lui Meilă, care a scos de la vinclu șutul lui Cristinel Matei (86).

La final, antrenorul Nicolae Croitoru era mulțumit de evoluția jucătorilor săi, care au demonstrat că se pot impune și când evoluează în inferioritate, dar a recunoscut și că echipa sa a fost norocoasă în acest start de sezon, deoarece a dat peste adversari facili.

„Nu m-am gândit ca după trei etape să fim pe primul loc, dar trebuie să admitem și faptul că am avut un început de campionat oarecum favorabil. ASU Poli Timișoara e nou-promovată, iar Balotești și Berceni au început un pic mai târziu pregătirea. Însă este important că am luat nouă puncte, pentru că oferă liniște pentru ceea ce urmează”, a comentat echilibrat, pentru jurnaldedambovita.ro, antrenorul Chindiei, Nicolae Croitoru.

ACS BERCENI – CHINDIA TÂRGOVIȘTE    0-1
Neguț ’51

H. Iancu (Ed. Preda ’46) – G. Apostol, Sfrijan, A. Ghinea (Bârsănel ’18), Val. Lupu – Cr. Matei, M. Chițu – M. Ion, Aioanei, M. Badea – Funieru (Stăvărache ’87)
Antrenor: Marcel Abăluță

Meilă – Dr. Pătru (Bg. Dinu ’90+3), C. Dinu, Vătavu, Martac – Parghel, Honciu, L. Mihai, Crinel Stoica (Nisipeanu ’73) – Neguț (Rosciugă ’80), Ad. Grigore
Antrenor: Nicolae Croitoru
Eliminat: Ad. Grigore ’26 (roșu direct)

Stadion: Centrul Național de Fotbal (Buftea); Spectatori: 180; Arbitru: Andrei Antonie; Asistenți: Alexandru Midvichi și Cosmin Vătămanu (toți din București).

Articol scris de Marius ANGHEL
Video: DBsport

Marius ANGHEL 22 Aug. 2016, 13:13 Campionat
Pe aceeași temă