Chindia a trecut și de Brăila și le-a retezat speranțele la primul loc celor de la Juventus. Honciu, gol cu dedicație

Marius ANGHEL 19 Sep. 2016, 16:34 Campionat
Chindia a trecut și de Brăila și le-a retezat speranțele la primul loc celor de la Juventus.** Honciu, gol cu dedicație

Chindia a obținut, sâmbătă, în ultimul meci al etapei a 7-a, a șasea victorie în campionatul Ligii 2, 2-0 cu Dacia Unirea Brăila, după cel mai bun joc din actuala stagiune. Târgoviștenii s-au menținut pe prima poziție în clasament după acest nou succes și păstrează două puncte avans dață de Juventus București și FC Brașov.

Echipa lui Nicolae Croitoru a început lansat meciul cu brăilenii și a avut trei ocazii mari până la deschiderea scorului. Neguț (14, 18) și Honciu (20) au ratat de puțin la poarta lui Gârlea, revenit pe „Eugen Popescu” din postura de adversar. Decarul Chindiei, Georgian Honciu (foto), a făcut 1-0 la jumătatea primei reprize, din centrarea lui Pătru, din corner, deviată ușor pe spate de Liviu Mihai: cap în dreapta goalkeeper-ului de la Brăila. Până la pauză putea fi 2-0, la ocaziile lui Neguț (28, 37), dar și 1-1, dacă Pușcașu nu rata în două rânduri (31, 36).

După pauză, Parghel (56) și Cherchez (71) au fost aproape să rezolve ecuația punctelor. Iar dacă n-au marcat târgoviștenii, au făcut-o oaspeții, în poarta lui Gârlea: Gabriel Niță (89) a semnat autogolul campionatului, la o fază la care a insistat Nisipeanu, pe o minge degajată direct de Meilă. Brăila a încheiat meciul și bătută, și în inferioritate numerică, după eliminarea lui Cosmin Neagu (90), pentru o lovitură aplicată în figură căpitanului Chindiei.

Parghel: „Toată lumea aștepta o victorie cu Brăila”

Vlad Parghel, micuțul om de bandă al Chindiei, a fost printre cei mai buni jucători în meciul cu Brăila, câștigat de liderul Ligii 2 cu 2-0. Mijlocașul a avut o mulțime de incursiuni și centrări în flancul drept, în dese rânduri lăsându-și adversarii în urmă. Ce a declarat Parghel după meci, vezi în video-ul de mai jos:

3.000 de oameni s-au bucurat pentru succesul care menține Chindia pe primul loc în Liga 2

CHINDIA TÂRGOVIȘTE – DACIA UNIREA BRĂ‚ILA 2-0
Honciu ’22, Gab. Niță ’89 – autogol

Meilă – Dr. Pătru (cpt.), Vătavu, C. Dinu, Martac – Parghel, Honciu, L. Mihai (Andr. Neagoe ’90+3), Rosciugă (Nisipeanu ’83) – Cherchez (Pencea ’87), Cr. Neguț
Rezerve neutilizate: Aioani – Bg. Dinu, D. Ispas, Ad. Ioniță
Antrenor: Nicolae Croitoru

Gârlea – Gab. Niță, L. Ivan, Ghiocel (Olenic ’71), Stănciulescu (cpt.) – C. Roșu, Rz. Adăscăliței (P. Ioan ’83), Pușcașu, C. Neagu – Al. Muscă (D. Oprea ’62), M. Enciu
Rezerve neutilizate: Cr. Mitrea – Roșoagă, Misăraș, M. Iordache
Antrenor: Alin Pânzaru
Eliminat: C. Neagu ’90+1 (roșu direct)

În următoarele două etapei, Chindia joacă miercuri, de la ora 17:00, la Snagov cu Metalul Reșița și duminică, de la ora 15:00, acasă cu CS Mioveni. De partea cealaltă, Dacia Unirea joacă tot miercuri, de la ora 15:00, acasă cu CSM Râmnicu Vâlcea, iar sâmbătă, de la ora 11:00, întâlnește în deplasare Foresta Suceava.

Articol scris de Ionuț MARIN
Video: DBsport
Foto: captură DIGIsport

Marius ANGHEL 19 Sep. 2016, 16:34 Campionat
Pe aceeași temă