Chindia a defilat și cu Foresta, cu Cherchez în rol principal. Persoana din tribună care i-a purtat noroc atacantului

Marius ANGHEL 28 Aug. 2017, 16:08 Campionat

După succesul surprinzător ca diferență de scor de la mijlocul săptămânii de la Iași, 9-0 cu Știința Miroslava, Chindia Târgoviște a obținut în weekendul trecut, sâmbătă, pe teren propriu, o nouă victorie ușoară în fața unei echipe care încă e în construcție, deși noul sezon a ajuns la a cincea etapă.

Dâmbovițenii au trecut cu 6-0 de Foresta Suceava, în fața puștilor moldoveni echipa lui Nicolae Croitoru nemaifiind la fel de însetată de goluri cum a fost cu Miroslava. Au marcat totuși de șase ori fără să se obosească prea mult, cu toate că au evoluat în superioritate numerică, după eliminarea portarului, mai bine de o oră. Târgoviștenii au beneficiat și de trei penalty-uri, primele două făcându-le portarul eliminat, iar marcatorii din lovitură de pedeapsă au fost diferiți.

Cristian Cherchez, de trei ori (11 – pen., 51, 79), Georgian Honciu (28 – pen.), Liviu Mihai (62) și Cristian Neguț (89 – pen.) au înscris împotriva Forestei și au dus Chindia pe locul 3 în clasament, cu 10 puncte acumulate după cinci etape și la trei, respectiv două puncte distanță de liderul Ripensia și AFC Hermannstadt.

Eroul partidei a fost atacantul Cristian Cherchez, care a marcat un hat-trick și care a ajuns la patru reușite în acest sezon. „Știam că dacă ne concentrăm o să facem un meci bun și trebuia să câștigăm, să rămânem acolo în față. Da, a fost mama la primul meci și mi-a purtat noroc, a fost ușor azi. Mă bucur că am legat cele trei victorii și sper să o ținem așa în continuare. Probabil și vremea aduce suporterii la stadion, sper să fie alături de noi. Sincer, nu știu dacă se joacă meciul de la Oradea”, a declarat Cherchez, citat de Jurnal de Dâmbovița.

Golgheterul echipei în acest sezon rămâne însă Georgian Honciu, cu reușita din meciul cu Foresta mijlocașul ajungând la 5 goluri marcate. „Relativ ușor, dar să știți că astea-s cele mai grele meciuri, pentru că nu reușești să te concentrezi la maxim și până intră primele goluri, e greu, apoi ne dezlănțuim. Ne-am propus să facem nouă puncte în ultimele trei meciuri, să fim în primele șase echipe măcar, să ne apropiem de podium. Păcat pentru primele două etape, puteam mai mult, mai ales la Pandurii, unde am avut meciul în mână, dar asta e, a trecut, mergem mai departe. Trebuie să luăm următoarele meciuri pas cu pas. O să aflăm săptămâna viitoare cu Oradea. Cu Ripensia o să fie un meci greu, noi suntem pregătiți la fiecare meci, sper să câștigăm, jucăm acasă și ar fi super. Când echipa merge bine și avem rezultate, lumea vine și ne susține”, a spus și Honciu.

Croitoru: „Nu sunt normale asemenea diferențe de scor”

Antrenorul Chindiei, Nicolae Croitoru, se bucură și nu prea după acest nou succes al echipei sale. E mulțumit de rezultat, însă reclamă haosul din Liga 2, de la prezența în campionat a unei echipe precum a Forestei, până la decizia finanțatorului Luceafărul Oradea de a-și retrage clubul din campionat după doar patru etape.

„O victorie lejeră, sigur, Foresta e o echipă formată din jucători tineri, dar care au calitate, însă diferența de valoare era una clară încă de la început. Am avut trei penalty-uri astăzi, nu știu dacă am avut trei penalty-uri în tot campionatul trecut, astăzi s-a văzut lipsa de experiență a jucătorilor oaspeți, s-a cunoscut acest lucru. Din păcate, nu sunt normale asemenea diferențe de scor, cum nu e normal că Oradea nu s-a prezentat la Pitești, pentru că în condițiile în care ar rămâne în campionat ar însemna un cadou pentru FC Argeș, nu are importanță cărei echipe, putea să fie oricare alta, cum nu mi se pare normal să renunți după trei sau patru etape. Așteptăm suporterii în număr din ce în ce mai mare, sper ca rezultatele și jocul pe care îl practicăm să producă lucrul acesta. Atacanții și-au făcut treaba, Cristi a început să marcheze din ce în ce mai mult, dar nici adversarele din ultimele două etape nu au fost de calibru. Îmbucurător e că pe lista marcatorilor apar din ce în ce mai mulți jucători, ceea ce nu se întâmpla în campionatul trecut. Este important să avem cât mai mulți jucători care să apară în fața porții și să înscrie”, a spus Croitoru, citat de Jurnal de Dâmbovița.

Cristescu contestă acordarea primelor două penalty-uri

Antrenorul Forestei, Florin Cristescu, contestă acordarea primelor două penalty-uri, deci automat și eliminarea portarului care a fost sancționat de fiecare dată cu galben și apoi a fost eliminat.

„Am început bine, dar, din păcate, la primul gol Issaga nu s-a înțeles cu Bîlbă, portarul nostru a ieșit să prindă mingea, iar atacantul lor a intrat direct în el, decizia fiind discutabilă. Cert este că al doilea penalty a fost acordat gratuit, așa cum mi-au confirmat și oamenii din spatele porții. Am fost nevoiți să băgăm un portar de 15 ani, care a avut mai apoi intervenții bune, dar este greu să joci în 10 cu atâția juniori și cu o pregătire fizică mai modestă. Lipsa de experiență a lui Dohotariu și-a spus cuvântul și la golul patru, când a fost păcălit de forța șutului și chiar dacă a atins mingea ce a lovit pământul în fața sa, aceasta i-a dat mâinile pe spate. Per ansamblu sunt mulțumit de faptul că jucătorii au alergat mult și au făcut risipă de energie, dar suferim la capitolul greșeli mari, pe care un jucător cu experiență din Liga a 2-a nu le-ar face”, a explicat antrenorul Florin Cristescu pentru Monitorul de Suceava.

Chindia: Iustin Popescu (Marian Aioani 46′) – Mădălin Martac, Denis Ciobotariu, Marian Vătavu, Denis Dumitrașcu – Mihai Neicuțescu (Cristian Neguț 66′), Georgian Honciu (cpt.), Liviu Mihai, Crinel Stoica – Cristian Cherchez, Marius Bâtfoi (Alin Pencea 66′)
Rezerve neutilizate: – Alin Nisipeanu, Lucian Acasandrei, Denis Ispas, Cristinel Matei
Antrenor: Nicolae Croitoru

Foresta: Sebastian Bîlbă – Valentin Vatamaniuc, Alessandro Masella (Vlad Bolocan 79′), Issaga Diallo (cpt.), Cătălin Tacu – Cătălin Coroamă (Vasilică Buliga 67′), Vlad Stănescu, Marius Rață, Andrei Cerlincă – Robert Bosânceanu – Alin Scutariu (Alexandru Dohotariu 24′)
Rezerve neutilizate: – Ștefan Păvăluc, Ruben Sumanariu,
Antrenor: Florin Cristescu
eliminat: Sebastian Bîlbă 23′

Stadion: „Eugen Popescu” (Târgoviște – Dâmbovița); Arbitru: Vladimir Andrei Nagy (Aiud); Asistenți: Bogdan Ioan Dragoș și Constantin Mihai Cantemir (ambii din Făgăraș).

La finalul săptămânii, în etapa a 6-a, Chindia ar trebui să joace la Oradea, cu Luceafărul, echipă care nu s-a prezentat în weekendul trecut la FC Argeș și a anunțat că se retrage din campionat, în timp de Coresta joacă acasă cu Metaloglobus.

Foto: fb Cătălin Clopotaru

Marius ANGHEL 28 Aug. 2017, 16:08 Campionat
Pe aceeași temă