Chelaru și Gârleanu au trezit Dunărea

12 Sep. 2011, 14:43 Campionat

Programat o zi mai târziu, datorită televizării, meciul s-a disputat pe o temperatură foarte ridicată (mai ales că a început la ora 12,00). Poate și din această cauză – dar și din multe altele – dunărenii nu s-au regăsit deloc, având o primă repriză foarte slabă. Cu un singur șut pe poartă – și acela insuficient de periculos (min. 16), era greu să depășească un adversar care a făcut o figură frumoasă.

Botoșănenii au fost net superiori la mijlocul terenului, unde au acoperit foarte bine suprafața de joc, dar au blocat și drumul gălățenilor spre buturile adverse.

În condițiile arătate, elevii lui Viorel Tănase au bătut multe ori pasul pe loc, au „pedalat” în gol, încercând să apere un 0-0 care deseori a fost periclitat! Au abundat pasele laterale, ca și cele la propriul portar. Ori când nu-ți merge mijlocul și nu alimentezi cu mingi utile „prima linie” este foarte greu să dai gol.

Tehnicianul gălățean a sesizat foarte bine neputința elevilor săi și a efectuat o schimbare cu mult înainte de pauză. Noi spunem că dacă regulamentul i-ar fi permis ar fi trebuit să facă alte cinci-șase schimbări! Jocul parcă s-a schimbat întrucâtva, cu Cioinac în teren, dar nu a căpătat acea consistență prin care să-ți depășești adversarul.

Ținând cont de greșelile comise în primele 45 de minute, credem că rezultatul la pauză i-a avantajat. Am așteptat cu încredere mitanul al doilea, în care era atât de necesară victoria, pentru a evada din subsolul clasamentului (locul 12, cu numai trei puncte, golaveraj 4-8; noroc cu acel zero din dreptul „adevărului”).

Din min. 46 Chelaru a luat locul lui Velescu, în dorința de a fortifica linia ofensivă (Cârjan nu a putut fi folosit, fiind accidentat) și lucrurile au căpătat o altă turnură. În min. 46 și 47 se putea deschide scorul, acest lucru petrecându-se, totuși, în min. 55.

Cioinac a centrat precis, pe capul lui Chelaru, care l-a bătut pe veteranul Prisacă, înscriind cu capul. Gălățenii stăpânesc jocul, în continuare, desprinderea decisivă venind în min. 77; acțiune pe flancul stâng, centrare exactă a lui Vali Munteanu, până la același Chelaru, care îl „execută” pentru a doua oară pe nefericitul Prisacă: 2-0.

Meciul este jucat, dunărenii obținând o victorie necesară ca aerul. Grație ei „fecemiștii” s-au depărtat de zona fierbinte.
Brigada bucureșteană, formată din Cristian Georgescu – Bogdan Velicu și Andrei Simonis a arbitrat bine formațiile:

FCM Dunărea: Măstăcan – Cristescu, Marin, Velescu (min. 46 Chelaru), Popescu – Cucu, Bostan, Avram (min. 30 – Cioinac), Bârlădeanu (min. 70 Gârleanu) – V. Munteanu, Enache.

FC Botoșani: Prisacă – Patache, Dinu, Paverlovici (73 – Atudorei), Acsinte – Boroștean (88-Vrabie), Bordeanu, Vașvari, Rudac (84-Vascan) – Chișu, Matiș.

Sursa: Viața Liberă

Foto: Ionatan Țuțu

12 Sep. 2011, 14:43 Campionat
Pe aceeași temă