CF Brăila și-a luat adio de la promovare după înfrângerea în fața Dunării Galați!

Marius ANGHEL 19 May. 2013, 10:51 Campionat
CF Brăila și-a luat adio de la promovare** după înfrângerea în fața Dunării Galați!

În ciuda timpului excelent pentru fotbal și a șanselor pur teoretice de a promova în prima divizie, doar vreo 500 de brăileni au venit la stadionul Municipal din Brăila pentru vedea la fața locului derby-ul Dunării de jos la fotbal sau, altfel spus, jocul dintre CF Brăila și Dunărea Galați.

Meciul dintre cele două grupări a fost (probabil) unul dintre cele mai slabe jocuri văzute pe Municipal-ul brăilean în ultimii 10 ani, iar soarta partidei a fost stabilită de șutul norocos a lui Asanache din minutul 46! În rest, cele două echipe au jucat de-a latul terenului, în special în repriza secundă, iar evoluția mai mult decât penibilă a brăilenilor s-a concretizat într-o înfrângere pe deplin meritată! Ca să nu mai vorbim despre faptul că puținii spectatori prezenți la meci i-au cerut lui Alin Pânzaru să-și dea demisia, lucru care nu se va întâmpla cu siguranță!

Partida începuse bine pentru gruparea brăileană, iar Pușcașu și Pungă i-au dat câteva emoții portarului Olaru în debutul meciului (min. 5 și 9), dar totul avea să fie doar un simplu foc în paie ude! A urmat apoi cea mai mare ocazie de gol a meciului, în minutul 18, atunci când șutul lui Enache, din 10 metri, a fost deviat puțin peste bara transversală a unui Bunduc, spectator, de către Ciocâlteu! Până la finalul unei prime reprize, destul de plictisitoare, doar Pușcașu le-a mai dat ceva emoții gălățenilor, în minutele 25 și 32, dar jucătorul brăilean nu l-a putut învinge pe Olaru, a doua oară nici din 3 metri! În restul primei reprize s-a jucat doar la trecerea timpului!

În chiar debutul părții secunde, Asanache nu are ce face și trimite o „torpilă” de pe la vreo 35-40 de metri, portarul brăilean Bunduc era cu gândul la vacanța care se apropie, iar mingea s-a dus direct sub transversala porții brăilene: 0-1! Până prin minutul 80, au ieșit în relief numai dialogurile purtate de Alin Pânzaru cu puținii spectatori aflați în tribuna I, iar, în minutul 81, Olaru respinge magistral, cu o robinsonadă de zile mari, „capul” trimis de Rusu din 7-8 metri de poarta gălățeană, o minge pe care toată lumea o văzuse în plasă! A fost ultima fază notabilă a unei partide destul de plictisitoare, în care brăilenii și gălățenii au mimat acest joc ce se numește FOTBAL, iar visurile de promovare în prima ligă ale grupării brăilene s-au spulberat după acest eșec ca un balon de săpun.

După această înfrângere, CF Brăila a rămas tot pe locul cinci, cu 36 de puncte, în timp ce Dunărea Galați a urcat o poziție și se află pe locul șase, cu 28 de puncte. Indiferent ce se va mai întâmpla în ultimile trei etape, gruparea brăileană are aproape asigurată poziția a cincea, iar în ceea ce privește o eventuală promovare aceasta ar putea avea loc atunci când CF Brăila va avea echipă pentru pronmovare, adică peste cel puțin 10-15 ani, deoarece un culoar mai favorabil de promovare ca în acest sezon competițional nu se știe când se va mai găsi!

CF BRĂ‚ILA
DUNĂ‚REA GALAȚI
0-1

Asanache ”47

Bunduc – Bosoi (cpt.), L. Ivan, D. Ignat, D. Sânmărtean – Ochia (R. Neagoe ”46) – Pușcașu, Pungă, A. Voicu (Bg. Rusu ”58) – Ciocâlteu, Bălțoi (Ndigwe ”69)
Antrenor: Alin Pânzaru

Bg. Olaru – D. Cristescu, Bg. Panait, Șomodean, L. Radu – Negoescu, S. Drăgan (Teleagă ”72), Asanache, D. Florea (Gueye ”88) – Chipirliu (A. Grosu ”56), I. Enache (cpt.)
Antrenor: Octavian Grigore

Au arbitrat în general bine: Cătălin Buși (Vâlcea), ajutat de asistenții Mircea Orbuleț (București), Florin Pucheanu (loc. Ulmi, jud. Dâmbovița)

Articol scris de Marcel Sânpetru

Foto: Ionatan Țuțu

Marius ANGHEL 19 May. 2013, 10:51 Campionat
Pe aceeași temă