CF Brăila dezamăgește din nou, înfrângere în superioritate

CF Brăila dezamăgește din nou,** înfrângere în superioritate

Și în partida jucată sâmbătă pe teren propriu, CF Brăila a dat (din nou!) dovadă de o crasă prostie omenească, reușind să piardă în fața unei formații care a evoluat în 10 jucători din minutul 41! Și asta deoarece de la ACS Berceni a fost eliminat Ștefan Viorel, cel care aprimit cartonașul roșu direct pentru un fault comis asupra lui Cazan la mijlocul terenului! Dar până atunci am asistat la un joc în care ocaziile de gol au lipsit cu desăvârșire la ambele porți! Cei aproximativ 400 de spectatori care au venit pe „Municipal” au cerut insistent demisia lui Alin Pânzaru, dar acesta s-a făcut că nu aude solicitările oamenilor care și-au pierdut răbdarea după atâtea evoluții penibile ale jucătorilor brăileni.

Reveniți acasă după victoria mincinoasă obținută pe terenul Dunării din Galați, purtătorii de tricouri de la CF Brăila au repetat jocul penibil din partida cu Rapid Suceava, dar numai că de data asta au pierdut în fața unui echipe bine așezate în teren de Marin Dragnea. Dar mai rușinos este faptul că oaspeții au marcat golul victoriei când se aflau în 10 jucători, iar brăilenii nu au fost în stare nici măcar să obțină un punct de la acest joc. Nu că i-ar fi ajutat cu ceva și dacă ar fi scos un punct, dar culmea este faptul că, după acest eșec, CF Brăila a urcat în clasament, datorită faptului că Farul Constanța a stat și a fost depășită de CF Brăila la golaveraj.

Dacă în prima repriză s-a jucat mai mult de-a latul terenului, în partea secundă, brăilenii au început destul de hotărâți meciul mai ales că aveau un jucător în plus. Ochia expediat primul șut pe poartă al meciului în minutul 47, dar șutul acestuia de la 16 metri (destul de anemic) a fost reținut fără probleme de Meilă. Apoi. Leu a respins în corner mingea trimisă de Nistor de la 6-7 metri (min. 49) pentru ca apoi Cazan să încerce o execuție mult prea spectaculoasă pentru pretențiile lui de jucător, reușind să trimită mingea de la 16 metri mult peste transversală (min. 51).

În minutuil 59 am asistat la o ocazie rară irosită de brăileni: Neagoe prinde o „torpilă” de la vreo 30 de metri, Meila respinge cu dificultate în fața porții, dar Iordache și Ndigwe nu au reușit de la maximum 2 metri să reia în plasă (min. 59). Și cum în fotbal ocaziile se răzbună, în minutul imediat următor oaspeții au marcat golul de trei puncte prin Stan, cel care a profitat de o marte greșeală a portarului Leu: 0-1!

Cu Frunză în mare vervă de joc (a împlinit 36 de ani în ziua meciului), CF Brăila irosește golul egalizator prin Frunză (min.66), dar și ACS Berceni ratează desprinderea după ratările lui Nistor (min. 69) și Pazon (min. 71). A venit apoi rândul lui Câmpeanu să nu poată împinge mingea în plasă după cornerul executat de Dima (min. 76), iar Ndigwe i-a exasperat pe puținii spectatori care și-au stricat sâmbăta venind la stadion, în minutul 81, când nigerianul a șutat de la 10 metri mult peste poartă, punând în pericol viața păsărilor.

Ultima șansă a brăilenilor de a marca a fost irosită de Dima, care de la numai 6 metri, ușor lateral, a șutat execrabil de slab, iar portarul oaspeților a reținut fără probleme. Dar putea fi și 0-2, dacă, în minutul 92, Băduță ar fi marcat atunci când a scăpat singur cu Leu, însă s-a grăbit și a trimis de la 16 metri puțin alături.

Cam asta a fost istoria unei partide la capătul căreia CF Brăila pare mai aproape de liga a treia decât de a rămâne în eșalonul secund. Cu toate acestea, Ionel Drăgoi (delegatul gazdelor), deoarece CF Brăila nu are ofițer de presă, șicanează continuu presa locală pe motivul că aceasta nu laudă echipa. Nici nu ar avea cum după astfel de evoluții penibile (repetate!)! Poate s-ar impune ca noul patron al CF Brăila, omul de afaceri Florin Cârligea, să ia măsuri drastice la echipa care se apropie de liga a treia!! Asta cât mai rapid, până nu este prea târziu!

CF BRĂ‚ILA
ACS BERCENI
0-1

Al. Stan ”60

Leu – C. Roșu, Spiridon, L. Ivan, Necoară (Ad. Câmpeanu ”67) – Frunză (cpt.), Ochia, R. Neagoe, G. Iordache (Ghiocel ”59) – D. Cazan (M. Dima ”74), Ndigwe
Antrenor: Alin Pânzaru

Meilă – V. Ștefan, Tătar (Răduță ”80), A. Nistor (Bitez ”84), Pădurețu (cpt.), S. Feraru, Fășie, Pazon (G. Mihai ”76), E. Nicu, Al. Stan, Bădăuță
Antrenor: Marin Dragnea
Eliminat: V. Ștefan ”41 (roșu direct)

Articol scris de Marcel SÂNPETRU

Pe aceeași temă