CF Brăila, demolată la Voluntari deși a jucat o repriză cu un om în plus

Marius ANGHEL 05 Oct. 2014, 12:55 Campionat

CF Brăila a pierdut sâmbătă întâlnirea de la Voluntari, scor 0-4, cu o nou-promovată care s-a dovedit a avea o echipă experimentată și pragmatică. Ilfovenii s-au apărat bine chiar dacă au jucat o repriză în inferioritate numerică, ba mai mult, au reușit să înscrie în acest interval trei goluri pe contre. Brăilenii au dominat jocul la capitolul posesie a mingiei, dar lipsa de luciditate a făcut ca jucătorii lui Alin Pânzaru să nu-și poată crea situații clare de a înscrie în poarta brăileanului Paul Botaș.

În minutul 3 Voduț i-a centrat lui Roșu la marginea careului, dar Mitrea a ieșit și a reținut. În minutul 13, după o acțiune prelungită de atac a brăilenilor, Petean a șutat de la 20 de metri, dar mingea a trecut peste poarta apărată de Botaș. Gazdele au ripostat imediat. Călințaru i-a pasat în adâncime lui Maxim, acesta a centrat de pe stânga la 1 metru în fața porții, dar Voduț a reluat din săritură cu piciorul pe lângă poartă. În minutul 15 Spătaru a încercat și el poarta gazdelor cu un șut din afara careului mare, mingea trecând peste poartă. Un minut mai târziu brăilenii au obținut o lovitură liberă de la 25 de metri, dar execuția lui Frunză a trecut puțin peste poartă. În minutul 20 am consemnat primul șut pe spațiul porții, dar șutul lui Dima din lateral dreapta a fost reținut fără probleme de Botaș. Un minut mai târziu, Călințaru a executat o lovitură liberă de la 22 de metri, ușor lateral stânga, pe colțul scurt, dar Mitrea a fost la post.

În minutul 30, la o pasă în adâncime, fundașii brăileni au lăsat mingea să cadă între ei, Marius Ene a preluat-o și a scăpat singur cu Mitrea, deschizând scorul, 1-0 pentru Voluntari. După primirea golului a intervenit nervozitatea pe teren, iar centralul Florin Andrei Chivulete a început să împartă cartonașe, Petean, Onofraș și Necoară de la CF Brăila, respectiv Mitache de la Voluntari, pentru ca în minutul 45 Dinu Todoran să aibă o intrare periculoasă la Onofraș, la mijlocul terenului, iar jucătorul Voluntariului a primit direct cartonașul roșu.

Repriza secundă a început foarte bine pentru brăileni, care au dominat teritorial primele 10 minute, dar fără să pună în pericol poarta gazdelor. Acțiunile celor de la CF Brăila s-au încheiat la marginea careului, unde apărarea ilfoveană a distrus toate încercările ofensive ale oaspeților. În minutul 55, la prima contră a jucătorilor lui Poenaru, Voduț i-a pasat în lateral stânga lui Ene, dar acesta singur cu Mitrea nu a reușit să-l învingă, portarul originar din Brăila întinzând o mână salvatoare. În minutul 57, la o acțiune pe dreapta a lui Călințaru, acesta l-a depășit pe Petean și a centrat perfect la 6 m în fața porții, de unde Voduț a reluat cu piciorul sub transverală, 2-0 pentru FC Voluntari.

Brăilenilor parcă li s-a turnat plumb în picioare, nu au avut nici o viziune, toate atacurile lor fiind intuite de fundașii adverși. Juniorul Niță a încercat o pătrundere spre careu, dar a simulat un fault la 18 m și a văzut un cartonaș galben. În rest, oaspeții au pasat în lateral sau în spate, lansările în adâncime pentru Nicoliță fiind sortite eșecului, vârful brăilean fiind depășit de situație în acest meci.

În minutul 83, la o nou contraatac al gazdelor, Călințaru a pătruns în careu, unde a fost faultat inutil de Alin Radu, într-o poziție din care atacantul gazdelor nu putea pune în pericol poarta lui Mitrea, iar Chivulete a dictat penalty. A executat Ionuț Bălan, în dreapta lui Mitrea, care, deși a intuit colțul, n-a reușit să ajungă mingea și tabela arăta 3-0 pentru gazde. Trei minute mai târziu, Bălan a centrat în careu, dar Necoară a respins cu piciorul de la 6 m, îndepărtând pericolul. În minutul 90, la o minge aruncată în careu, mingea a ajuns la Spiridon, urcat în atac, dar acesta a încercat un lob peste Botaș de la 7-8 m, dar mingea a trecut și peste poartă. Gazdele nu s-au mulțumit cu rezultatul de pe tabelă și în minutul 90+1, Codruț Lircă, „noul Dobrin din Voluntari”, a șutat direct pe poartă din colțul din stânga al careului de 16 m direct la vinclul din colțul lung al porții brăilene, Mitrea neavând nici o replică, 4-0 pentru FC Voluntari.

FC VOLUNTARI    4
CF BRĂ‚ILA        0

M. Ene ”30, Voduț ”58, I. Bălan ”83 – pen., Lircă ”90+1

Botaș – Moga, C. Achim, Mitache, Fl. Maxim – C. Roșu, S. Rădoi (cpt.)(Lircă ”87), Todoran, Călințaru – M. Ene (Bg. Barbu ”59), Voduț (I. Bălan ”79)
Rezerve neutilizate: Hânțescu – Deac, A. Voicu, E. Crăciun
Antrenor: Ilie Poenaru
Eliminat: Todoran ”45 (roșu direct)

Mitrea – M. Dima, C. Necoară, Olenic, Ct. Stănciulescu – Frunză (cpt.), L. Petean (D. Spiridon ”79), G. Niță, Bg. Spătaru (Pușcașu ”56) – Onofraș (A. Radu ”65), S. Nicoliță
Rezerve neutilizate: Leu – Ghiocel, M. Gheorghe, G. Iordache
Antrenor: Alin Pânzaru

De la CF Brăila au lipsit în acest joc Agbleta și Ndigwe, ambii accidentați și Laurențiu Ivan învoit pentru acest meci, sora lui căsătorindu-se. Deși s-a aflat pe banca de rezerve, nici Gicu Iordache nu este complet refăcut și n-a fost trimis pe teren de Alin Pânzaru, care a plecat foarte supărat de la stadion. Brăila a avut sâmbătă o repriză a doua foarte slabă, niciun jucător al lui Alin Pânzaru n-a avut vreo sclipire și drept consecință, deși au avut o posesie bună au reușit contraperformanța de a primi trei goluri în superioritate numerică.

Pentru CF Brăila urmează sâmbătă meciul cu Gloria Buzău, pe teren propriu, unde speră să răzbune acest eșec usturător în fața echipei lui Viorel Ion, întărită în această săptămână cu vârful de atac, Clement Pălimaru, jucător care la revenirea la Buzău a marcat un hattrick în victoria Gloriei cu 4-0 în fața „lanternei roșii”, FCM Dorohoi. După șase etape, CF Brăila ocupă poziția a 6-a în clasament, cu 8 puncte și golaveraj 4-7.

Sursa: Pro Brăila

Marius ANGHEL 05 Oct. 2014, 12:55 Campionat
Pe aceeași temă