CF Brăila a căzut pe loc retrogradabil după eșecul cu Dunărea Galați

CF Brăila a căzut pe loc retrogradabil** după eșecul cu Dunărea Galați

În ciuda timpului excelent pentru fotbal, doar vreo 500 de brăileni au venit pe stadionul „Municipal” pentru a asista la meciul din play-out dintre CF Brăila și Dunărea Galați! Iar cei care au venit la meci regretă și acum acest lucru, deoarece formația lor favorită a pierdut cu 1-2 (0-0), deși pornea (teoretic) favorită iar acum se află pe unul din locurile care duc în liga a treia!

Partida a fost una (în general echilibrată), în care gălățenii au știut ce vor de la acest joc, fiind convinși că în cazul unui eșec la Brăila își vor lua adio de la liga secundă. Primul sfert de oră a fost unul dominat de formația vizitatoare, iar în min. 13, Bâtfoi nu reușit să împingă în plasă de la numai 2 metri centrarea perfectă a lui Gohorteanu! Replica gazdelor a venit în min. 18, atunci când portarul Costea a respins cu prețul unei accidentări (s-a lovit de bara dreaptă) reușind să respingă mingea trimisă de Ochia după un corner bătut de Cl. Ionescu! Apoi a urmat o fază care i-a avut ca „actori principali” pe Câmpeanu și Panait! Cei doi s-au dat cap în cap la o centrare a lui Frunză, de a fost necesară intervenția ambulanței! Brăileanul a fost transportat la spital cu mașina personală a medicului echipei brăilene, (Candid Moise), iar gălățeanul a fost înlocuit! După o întrerupere care a durat aproximativ 5 minute, jocul s-a reluat, iar Cazan a trimis de la 10 metri din foarfecă, dar mult peste! Apoi, în min. 42 Spiridon a trimis cu capul o minge venită din lovitură de colț executată de Cl. Ionescu, dar Costea a respins mingea trimisă de jucătorul brăilean.

După reluarea jocului, brăilenii au ieșit de la cabine hotărâți să marcheze, dar Iordache (min. 49) și Ndigwe (min. 50) au irost deschiderea scorului! Iar în minutul 65, gălățenii vor marca prin Sfrijan, al cărui șut de la 16 metri l-a surprins pe Mitrea: 0-1! Apoi Moroșeanu a trimis cu capul peste poartă după acea centrare a lui Ion Valentin, iar Manea a trimis cu capul pe lângă propria poartă (fiind talonat de Ndigwe) o centrare a lui Frunză! Apoi, în minutul 70, Ochia trimis cu capul în transversală un corner executat de Spiridon, iar șutul lui Ndigwe a fost prea anemic, de la 15 metri, pentru a-l învinge pe portarul Costea.

În minutul 77, Bâtfoi va profita de o ezitare a lui Ivan la 35 de metri, și cu un șut în stânga lui Mitrea, de la 16 metri a marcat golul doi al gălățenilor:0-2!

La acest scor, majoritatea spectatorilor se ridică și pleacă de la stadion, dar jucătorii brăileni mai cred în minuni! Putea fi însă 0-3 în min. 89, dar Mitrea a respins greu mingea șutată de Radu de la 14 metri lateral  dreapta. Au urmat apoi minutele de prelungire, în care CF Brăila va reuși în cele din urmă să marcheze: Dima fost căzut prea ușor în careul gălățean după un contact cu Radu, și centralul Dragoș Istrate a indicat punctul de la 11 metri.

Penalty-ul a fost executat de Ochia, care a redus din handicap: 1-2 (min. 90+1). Spectatorii se bucură și încurajează echipa sperând că aceasta va egala, dar nu mai este timp suficient pentru acest lucru și meciul se încheie cu victoria oaspeților, care încă mai trag nădejde că Dumnezeu s-a născut la Galați!

După această înfrângere pe teren propriu, brăilenii au căzut pe loc retrogradabil, și trebuie să câștige cel puțin 4 puncte din următoarele trei partide dacă mai vor să joace în liga secundă! Primul ostacol este Gloria Buzău, pe terenul acesteia, urmează apoi Rapid Suceava la Brăila, și apoi o deplasare la Farul Constanța. Este greu dar nu imposibil!
   
CF Brăila – Dunărea Galați  1-2 (0-0)
Ochia (90+1 – pen.) / Sfrijan (65), Bâtfoi (77)

Mitrea – Petean (Spătaru 69), Spiridon, Ivan, Frunză – Ochia, Neagoe, Dima, Iordache (Cazan 57), Cl. Ionescu, Câmpeanu (Ndigwe 27). Antrenor: Alin Pânzaru.

Costea – Radu, Panait (Mureșanu 25), Manea, S. Cucu – Ion Valentin, St. Cucu, Sfrijan, Gohorteanu (Asanache 82), Bâtfoi (Asanache 85), Neagu. Antr. Damian Băncilă.

Cartonașe galbene  -/Fl. Cucu, Ion Valentin
Au arbitrat în general bine: Dragoș Istrate (București), Ionuț Babadac (Teleorman) și Ionuț Bobe (Teleorman)
timp excelent pentru fotbal.
Spectatori: aproximativ 500.

Articol scris de Marcel SÂNPETRU

Pe aceeași temă