CF Brăila a câștigat cu mari emoții jocul cu CS Otopeni!

Marius ANGHEL 14 Oct. 2012, 13:07 Campionat
CF Brăila a câștigat** cu mari emoții jocul cu CS Otopeni!

În ciuda ploii mocănești care a căzut peste stadionul „Municipal” din Brăila, aproximativ 1000 de spectatori au venit la fața locului să-și susțină favoriții în tentativa lor de a câștiga primele trei puncte în fața propriilor suporteri din actualul sezon. Adversarul a fost unul dintre cei mai incomozi pentru inimile brăilenilor, și anume CS Otopeni, formație pregătită acum de fostul antrenor de anul trecut al brăilenilor, Ion Viorel, cel care nici acum nu și-a încheiat definitiv socotelile cu gruparea de la Dunăre, având încă certuri pe un rând de echipament achiziționat pe banii lui, și neachitat încă de conducerea clubului brăilean, care refuză să-i dea banii!

Dar conducerea de la CF Brăila se scaldă practic în prostie și cu cei 2-3 ziariști locali care vin la meciurile de pe teren propriu, pentru a reflecta cât mai obiectiv ceea ce se întâmplă pe terenul de joc. Dar aici mai este vorba și de o anumită mare prostie omenească, pusă în practică de către Ionel Drăgoi, delegatul echipei, un așa zis „ofițer de presă” al clubului care nu are nicio treabă cu această funcție pe care o deține ilegal la club, el nefiind acreditat de FRF, la fel ca și oamenii de la firma de pază adusă la teren pentru a menține liniștea la partidele pe care CF Brăila le susține pe teren propriu.

Înainte de începerea meciului, am intenționat să aflăm care sunt echipele de start ale celor două formații, dar oamenii de ordine ne-au interzis accesul pe tunelul de intrare de la cabine motivându-și gestul astfel: „Am primit ordine clare de la domnul MASEOR(!?) să nu vă permitem accesul aici!” Nu suntem curioși ce putere are, sau cine este acel maseor care dă ordine directe la forțele de pază, dar parcă-l bănuim.

Am încercat apoi să-l contactăm pe Ionel Drăgoi, cel care se ocupă practic de „distribuția” foilor de joc către mass-media, dar acesta ne-a spus clar: „Nu am decât echipa gazdă, iar cu echipa oaspetilor, vă descurcați! Am avut vreo 10 (zece!?) copii dar le-am dat pe toate!” Le-a dat pe toate, dar cui? Ne-am descurcat până la urmă de la un reprezentant al contabilității de la CF Brăila, (căruia îi mulțumim pe acestă cale) dar a mai urmat apoi și un alt paradox! A încercat să pătrundă în incinta suprafeței de joc și un fotoreporter de la un ziar local, dar nici aceasta nu a avut acces acolo unde au voie toți reprezentanții mass-media acreditați de club! Până la urmă s-au liniștit toate apele și am putut să urmărim meciul după ce am fost șicanați minute bune înainte de începerea lui! De către cine? Încă nu știm, dar vom afla!

Partida în sine a fost una destul de anostă, în special în prima repriză, în care oaspeții au marcat primii prin Pârvu (12), cel care a trimis de pe la 14-15 metri, direct în vinclul porții apărate de Bunduc, o minge primită de la Pălimaru: 0-1! Până la pauză, Pălimaru putea face 2-0 în minutul 34, atunci când șutul acestuia de la 8-9 metri nu l-a putut învinge pe Bunduc. În minutul 38 brăilenii au restabilit egalitatea în urma unui penalty acordat cu destulă ușurință de centralul Cătălin Popa (Pitești). Vătavu l-a jenat ușor pe Pușcașu în propria suprafață de pedeapsă, iar centralul a indicat lovitură de la 11 metri! A executat impecabil Ochia și a restabilit egalitatea: 1-1, și cam asta a fost tot din prima repriză!

După pauză, ambele echipe au jucat destul de prudent și la o fază care nu anunța nimic deosebit, brăilenii au obținut o lovitură liberă de pe la vreo 25 de metri lateral dreapta. A executat impecabil Sânmărtean, în careul advers, dar Pălimaru șterge mingea care urma să fie reținută de Bucuroiu și mingea se duce în plasă: 2-1 (52).

După ce Frunză trage în bară de pe la vreo 25 de metri (68) și apoi Bosoi trage în portarul advers de pe la 6-7 metri (80), brăilenii rămân în 10 jucători de câmp: Ochia a faultat un jucător de la Otopeni, la o banală fază de joc, iar centralul i-a acordat brăileanului al doilea cartonaș galben și a fost eliminat de pe teren (81)!

După numai un singur minut, Bardu a centrat ideal în careul brăilean pentru Pălimaru, iar acesta a reluat cu capul imparabil, restabilind egalitatea: 2-2 (82)! Echipa vizitatoare putea câștiga totuși acest meci, dar în minutul 86 arbitrul Cătălin Pană a dictat o simulare în atac la faultul clar a lui Sânmărtean asupra lui Marin Călin și în loc să primească lovitura de pedeapsă care s-ar fi cuvenit, Călin vede al doilea cartonaș galben și este trimis și el la vestiare înainte de termen! Decizie complet eronată a arbitrului de centru care, una peste alta, a fluierat de cel mult… nota 1!

Cu toate astea, cei care vor câștiga sunt totuți brăilenii în urma unei faze petrecută în minută 90: Ndigwe a făcut o incursiune pe partea dreaptă, a centrat în careu pentru Bălțoi, acesta se încurcă în minge la numai 4-5 metri de poartă, dar în cele din urmă balonul ajunge la Frunză care marcează din apropire, golul de trei puncte pentru CF Brăila: 3-2!

La meci a asistat și Ion Balaur, un reprezentant al clubului Oțelul Galați, care a venit să vadă la lucru pe CF Brăila înaintea disputei din cadrul optimilor Cupei României, care va avea loc la Galați pe 1 noiembrie, cu începere de la ora 18.45, și care va fi televizat de către Digisport 1.

Dar până atunci iată componențele celor două formații care s-au aflat față în față la Brăila:

CF Brăila: Bunduc – Spiridon, Ignat, Sânmărtean – Frunză, Pușcașu, Ochia (eliminat în min. 82), Pungă, Ciocâlteu (73 Ndigwe) – Câmpeanu (46 Bosoi), Rusu (86 Bălțoi). Antrenor: Alin Pânzaru.

CS Otopeni: Bucuroiu – Vlaicu (67 Sorin Pană), Vătavu, Marin (eliminat în min. 86), Dumitru – Dedu (80 Manea), Bardu, Ion Gabriel (53 Roman), Dumitrescu – Pălimaru, Pârvu. Antrenor: Ion Viorel.

Articol scris de Marcel Sânpetru

Marius ANGHEL 14 Oct. 2012, 13:07 Campionat
Pe aceeași temă