Celebrul „Nu dăm niciodată înapoi” al fanilor utiști, ironizat de poliști! Cinci suporteri au primit interdicții pe stadioane după bătaia din derby-ul Poli – UTA

Marius ANGHEL 17 Oct. 2017, 14:18 Campionat
Celebrul

Derby-ul dintre ASU Politehnica Timișoara și UTA Arad, desfășurat duminica trecută pe stadionul „Dan Păltinișanu” și încheiat cu victoria gazdelor cu 2-1, a fost unul cu incidente destul de serioase, față de cel din luna mai, când o tentativă de bătaie a fost oprită de jandarmi cu gaze lacrimogene. De data aceasta, pe stadion s-au petrecut scene incredibile, după ce arădenii au rupt nestingheriți gardul de la Peluza Nord și au speriat mulți spectatori veniți să vadă liniștiți meciul de la Tribuna 2, după ce acceptaseră o provocare pe internet din partea unor fani timișoreni. Până la urmă, arădenii au bătut în retragere, și s-au ales și cu interdicții, și cu ironii din partea rivalilor.

Din informațiile confirmate și de Jandarmerie, un grup de fani timișoreni a dialogat pe internet cu un grup de arădeni și le-a propus să se bată la pauza meciului. Timișorenii se aflau la Tribuna 2, pe coronament, iar arădenii au rupt gardul pentru a da curs provocării. Problema e că după ce s-a rupt gardul, fără intervenția stewarzilor, fanii alb-roșii au năvălit în număr mare spre Tribuna 2, unde spectatorii veniți strict pentru latura sportivă a evenimentului au tras o mare speritură. Pe lângă faptul că firma de pază a fost depășită de evenimente, și Jandarmeria a intervenit greu, după ce a fost nevoită să ocolească mult pentru a ajunge în zona cu probleme.

Amenzi și interdicții, dar și fani încătușați

Luni, cei de la Jandarmerie au emis un comunicat de presă prin care au anunțat sancțiunile. Este vorba de opt amenzi, în valoare de 2.300 de lei. Sancțiunile s-au acordat pentru introducere și utilizarea de materiale pirotehnice, dar și pentru că unii fani nu au respectat interdicția la competiții sportive, primită anterior.

Din informațiile care ne-au parvenit din galeria arădeană, după scenele violente, trei arădeni au fost încătușați, până s-au potolit spiritele. Ulterior însă, nimeni nu a fost dus la secție. Însă, oficial, Jandarmeria a anunțat că a dat interdicții pentru un an la competiții sportive pentru cinci persoane.

Din sursele noastre, niciun fan vizat nu este timișorean.

„Nu dăm niciodată înapoi”. Poate doar pe „Dan Păltinișanu”

Incidentele s-au potolit la fel de repede cum au și început. Arădenii au fugit înapoi în Peluza Nord când au văzut că un grup de fani a ieșit în fugă din Peluza Sud și venea spre ei. Firește, fanii timișoreni nu au ratat ocazia și au făcut un montaj cu celebrul refren utist „Nu dăm niciodată înapoi”, și cu calea întoarsă făcută de ultrașii din orașul de pe Mureș.

Video cu tot momentul incidentului dintre suporteri:

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 17 Oct. 2017, 14:18 Campionat
Pe aceeași temă