Ce s-a ales de puștiul căruia Becali i-a stabilit clauza de reziliere la 50 de milioane de euro. Nici la Clinceni nu se impune: „Avem noi mai multe așteptări decât are el de la el”

Marius ANGHEL 17 Apr. 2019, 21:12 Campionat

Vlad Mihalcea (20 de ani) e văzut în continuare drept un jucător de mare perspectivă, însă mijlocașul ofensiv pare tras în jos din cauza atitudinii pe care o are. Într-un interviu acordat pentru ProSport, antrenorul care îl are sub comanda sa pe Mihalcea la Academica Clinceni, Ilie Poenaru, i-a transmis puștiului ce trebuie să facă pe viitor.

După ce l-a transferat de la Brașov, Gigi Becali i-a setat lui Mihalcea o clauză de reziliere de 50 de milioane de euro. După ce n-a confirmat la FCSB, Mihalcea a fost împrumutat pentru început la ACS Poli, dar apoi la Clinceni, iar antrenorul Ilie Poenaru spune că mijlocașul ofensiv trebuie să fie mai serios pentru a-și valorifica potențialul. Mihalcea are și o pasiune pentru jocurile video.

„Vlad, în momentul de față, are o răceală foarte puternică, o pneumonie. Lipsește de două săptămâni. Măcar știu că se joacă pe calculator și nu face alte lucruri negative. Măcar știu că își omoară timpul cu acest lucru.

El ar trebui doar să-și schimbe puțin atitudinea față el și față de antrenamentele pe care le face. Este un pic mai serios, a simțit că au venit și copiii din spate, care pun o presiune pe el. El nu mai are mult din juniorat. Trebuie să facă diferența, pentru că de doi ani de zile toată lumea vorbește la superlativ de Vlad Mihalcea. Îmi pare rău să spun asta, dar avem noi mai multe așteptări de la Vlad Mihalcea, decât are el de la el”, a spus Ilie Poenaru, într-un interviu acordat pentru ProSport.

Vlad Mihalcea se află printre cei nouă jucători împrumutați de FCSB la Clinceni. Ceilalți opt sunt Cristian Dumitru, Robert Ion, Alexandru Nicola, Andrei Cristian, Ovidiu Horșia, Mihailov Mitrov, Ionuț Dinu și Salvatore Marrone. Dacă ilfovenii vor promova, cei nouă au șanse mari să rămână sub comanda lui Ilie Poenaru.

Mihalcea mai are contract cu FCSB până în 2020, iar în sezonul viitor va avea șansa să evolueze în Liga 1, dacă Academica Clinceni va promova. După 30 de etape disputate în Liga 2, Academica Clinceni e lider în clasament, cu 70 de puncte. Chindia se află pe locul secund, cu 66 de puncte. „U” Cluj completează podiumul, cu 63 de lungimi. Primele două clasate promovează direct, iar a treia merge la baraj.

21 de meciuri, dintre care în doar nouă a început ca titular, și 5 goluri are Vlad Mihalcea în acest sezon la Academica Clinceni. În campionatul trecut, mijlocașul brașovean a avut 34 de apariții și 3 goluri.

Articol scris de Octavian VASILESCU

Marius ANGHEL 17 Apr. 2019, 21:12 Campionat
Pe aceeași temă