Ce debut pentru Daniel Bălan ca antrenor! Rapid câștigă pe Areni după 6 luni și reaprinde lupta pentru menținerea în Liga 2

Marius ANGHEL 30 Apr. 2016, 18:25 Campionat
Ce debut pentru Daniel Bălan ca antrenor!** Rapid câștigă pe Areni după 6 luni și reaprinde lupta pentru menținerea în Liga 2

Rapid a învins vineri după-amiază cu scorul de 4-3 formația ACS Berceni, într-un meci contând pentru etapa a IV-a din play-out-ul Ligii secunde. Partida a avut o desfășurare plină de suspans și a fost pe placul celor 1.500 de spectatori, care în Vinerea Mare au lăsat treburile deoparte și au venit pe stadionul Areni pentru a fi alături de echipa favorită.

Cu Daniel Bălan la primul meci în dubla postură de antrenor principal-jucător, sucevenii au intrat deciși în teren și au avut prima ocazie de gol în minutul 7, atunci când șutul lui Sfrijan, de la 25 de metri, a nimerit transversala. Deschiderea scorului a venit la jumătatea primei reprize, atunci când I. Plămadă a reluat cu capul în plasă o centrare precisă a lui Negru. Același Negru avea să fie și la originea golului de 2-0, înscris de Apostol chiar înainte de finalul primului mitan.

Reușita lui Golofca din startul reprizei secunde părea să aducă liniștea în tabăra rapidistă, dar n-a fost deloc așa. Pe durata a doar 4 minute, 54-57, sucevenii au încasat nu mai puțin de trei goluri și toată muncă depusă până atunci s-a dus pe apa Sâmbetei în doar câteva clipe. Pe fondul acestui scenariu total neașteptat, oaspeții au prins curaj și au echilibrat un meci în care nu contaseră până la 3-0. După câteva ocazii în care balanța a înclinat când într-o parte, când în cealaltă, Rapid a înscris golul izbăvitor în minutul 82, dintr-un penalty obținut și transformat de mijlocașul Dragoș Sfrijan. O victorie importantă așadar pentru gruparea suceveană, care în urma acestui rezultat a urcat un loc în clasament și păstrează șanse reale de salvare de la retrogradare.

De partea cealaltă, criza de la Berceni continuă și după ce Răzvan Rotaru a preluat echipa de la Marian Rada. Ilfovenii sunt în cădere liberă după ce la un moment dat erau lideri autoritari în play-out, iar acum sunt la egalitate de puncte cu Rapid Suceava.

Rapid CFR Suceava a evoluat în formula: Niga – D. Bălan, Velescu, Aeroaiei, Semeghin – Gheorghiciuc (Boiciuc 46), G. Apostol, Sfrijan, Golofca (Bîgu 73) – I. Plămadă, M. Negru (Dănilă 65). Antrenor: Daniel Bălan.

ACS Berceni a jucat în alcătuirea: R. Stoian – E. Nicu, Fâșie, M. Rusu, Andr. Radu, Al. Radu, Paulinho (Al. Lazăr 10), A. Pătrașcu, Ettien, Pădurețu, Cr. Cristea (M. Ion 19, C. Mihai 88). Antrenor: Răzvan Rotaru.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

 
Marius ANGHEL 30 Apr. 2016, 18:25 Campionat
Pe aceeași temă