Ce a văzut Balaci când a pus mingea pe var? Trică: „Arbitrii vin total nepregătiți la meciuri”

Marius ANGHEL 15 Sep. 2013, 12:39 Campionat
Ce a văzut Balaci când a pus mingea pe var?** Trică: „Arbitrii vin total nepregătiți la meciuri

UTA trăiește coșmar după coșmar în acest debut de sezon. La Oradea, arădenii au pierdut în minutul 93, după ce arbitrii le-au refuzat un gol valabil cu 4 minute înainte, la Timișoara, divizionara a cincea le-a predat o lecție de fotbal, iar ieri dimineață, aceiași „fluierași” le-au furat victoria cu ASA Târgu Mureș.

Este foarte curios ce a văzut Marian Balaci la ultimul atac al mureșenilor în disputa cu „alb-roșii”. Bumba a pătruns în viteză printre doi adversari, în întâmpinare i-a ieșit columbianul Santa Moreno, dar atacantul ASA-ului căzuse deja ca în bazin un metru în careul arădean. „Centralul” severinean a arătat punctul cu var, trezind proteste vehemente în tribune, dar și printre „oficialii” Bătrânei Doamne.

După ce același Bumba a marcat de la punctul cu var, olteanul a fluierat finalul, având imediat de înfruntat furia utiștilor. Jucătorii, dar și antrenorul Trică s-au repezit la el să-i ceară socoteală, însă răul era deja făcut. Nici Adrian Marțian și Giovanni Catanzariti nu s-au putut abține, însă reproșurile lor au fost îndreptate în special în direcția observatorului Cristinel Ristache. Dejeanul – însă – a fost extrem de vocal și injurios și la vestiare, spunând, printre altele, că până și președintele adversarilor, Daniel Stanciu, ar fi recunoscut că echipa sa a primit gratuit penalty-ul de 1-1. „Pierzi la Bihor în minutul 94 când ți se anulează gol valabil, pierzi cu Târgu Mureș două puncte în minutul 94 cu penalty împotriva ta, asta e bătaie de joc. Și arbitrii nu-și bat joc de mine, ci de un stadion întreg ce asistă la un meci de fotbal și vede realitatea și de jucătorii din teren ce transpiră 90 de minute pentru un rezultat bun”, concluziona Marțian.

Deși nu era cunoscut drept un antrenor ce căută vina rezultatelor slabe la arbitri, Eugen Trică nu s-a mai putut abține. Fostul internațional a protestat pe teren, însoțind practic brigada de arbitri până la intrarea pe tunel, iar la final a concluzionat: „La Oradea ni s-a anulat gol valabil, aici avem trei puncte în buzunar și primim gol în ultima secundă, după o greșeală a arbitrului. Se întâmplă ceva cu ei. Eu am tras un semnal de alarmă și după meciul de la Oradea, dar văd că degeaba. Vin total nepregătiți la aceste meciuri de liga a doua și iarăși o spun, dacă vor să aspire la alt nivel nu au nicio șansă la felul cum arbitrează. Păcat de băieți, mergeți în vestiar să vedeți cum plâng, și-au dat viața pe teren”.

Firțulescu a mai semnalizat un fapt cât se poate de curios în ceea ce-i privește pe „fluierași”. „Maniera de arbitraj nu este una bună. În prima repriză tușierul le striga jucătorilor de la Târgu Mureș să iasă din offside, nu e posibl așa ceva. Nu asta e treaba noastră, ci a conducerii, ea trebuie să sublinieze aceste lucruri. Noi nu doream să îi dezamăgim pe acești suporteri minunați care vin la stadion să ne încurajeze în orice condiții meteo”, explica „decarul” arădenilor.

Balaci putea dicta penalty și la brânciul pe care Bîrză l-a primit în careu în prima parte, dar, la fel de bine, dacă era riguros, putea dicta fault în atac la Sălăjan la faza reușitei utiste.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 15 Sep. 2013, 12:39 Campionat
Pe aceeași temă