„Cățeii” mici și-au arătat colții în derbyul subsolului

Mihai Andries 03 Nov. 2012, 19:38 Campionat

Atmosfera de sărbătoare astăzi în micuța urbe ilfoveană. Cei 400 de spectatori prezenți pe Stadionul Orășenesc, nerăbdători să-și vadă la treabă reprezentanții pe teren, primesc cum se cuvine haita de câini. Mici și mari, Țălnar în tribuna din spatele băncii tehnnice, condusă astăzi de Florentin Petre, și restul lotului de la prima echipă se relaxează înainte de marele derby. La Buftea fotbalul prinde alt contur de la instalarea pe bancă și în teren a lui Giani Kiriță. Crainicul prezintă meciul ca pe o întâlnire de seamă.

Gazdele încep partida cu câteva pase care să ofere continuitate în joc, fără să se arunce prea mult în atac. Chiar și așa, linia de fund ezită pe măsură ce timpul trece. Dovadă stă eroarea din minutul 28, atunci când Rotariu se strecoară ușor până în careul mic și trimite în plasă. Emoțiile pentru „Piticul” de pe banca dinamovistă aproape că dispar. Eforturile lui Gafița și Bîtfoi sunt fără rezultat până la pauză. Privirile și atenția se mută spre Țucudean și compania, e coadă mare la autografe.

Buftea s-a trezit pe final, dar prea târziu

La ieșirea de la cabine, se schimbă terenul. Nu numai protagoniștii. „Câinii mari” se mută în tribuna opusă, valul de fani doritori de poze e prea mare pentru a nu le distrage atenția. Pe covorul verde, oaspeții continuă jocul ca în prima repriză. Strătilă pe post de creator, Axente de pivot, iar Albert și Roman sunt cu pasele. Buftea gâfâie tot mai mult, contraatacul nu funcționează. Majorarea scorului vine la un corner executat de Strătilă de pe partea dreaptă, așezând mingea pe capul lui Albert și mijlocașul trimite fără emoții în plasă. Completarea vine de la noul intrat, Darius Buia care schimbă cifra de pe tabela de marcaj cu un șut de senzație de la 25 de metri ce îl lasă spectator pe Hăisan, ușor ieșit. Disperat de ratările lui Lemac, Țălnar face show stârnind hohote de râs chiar și pe gazon: „Lemacule, rupe purceaua! Bag-o-n ațe! Romane, ține la fratele tău, Giani!”. Cu cinci minute înainte de final partida se relansează. Gafița pătrunde pe partea dreaptă și îi pasează pe jos lui Arman Karamyan, ultimul îndeplinind o simplă formalitate. La câteva secunde distanță, Lemac îl bucură pe „Țânțar” și se trece pe lista marcatorilor cu un șut plasat din șase metri. E 1-4, timp de gol mai este, dar nu și de goluri. Ioniță faultează în careu, primește al doilea galben și părăsește terenul. Gafița așează balonul la punctul cu var și încheie partida. La final, Kiriță se îndreaptă spre tabăra dinamovistă, rememorând parcă o imagine mai veche de pe vremea când unul recupera, iar celălalt centra.

CS BUFTEA – DINAMO II 2-4 (0-1) Arm. Karamyan ’83, Gafița ’88 – pen. / Rotariu ’28, Al. Albert ’57, Buia ’74, Lemac ’85

BUFTEA: Hăisan – Vențer, Tutunaru (cpt.), A. Nițu, Arm. Karamyan (Dorobanțu ’89) – G. Dumitrescu, Ad. Udrea, Kiriță, Art. Karamyan (Odoroabă ’81) – Bâtfoi (Ir. Găman ’46), D. Gafița Antrenor: Giani Kiriță

DINAMO: Râmniceanu – E. Crăciun, M. Ioniță, I. Nae (Dobrosavlevici ’26), N. Mușat – Strătilă (cpt.) (Cazacu ’77), A. Roman, Al. Albert, Rotariu – Lemac, Axente (Buia ’69) Antrenor: Cornel Țălnar
Eliminat: M. Ioniță (88) – 2 galbene

Articol de George NISTOR
Foto de Gabriel FLUERARIU

Mihai Andries 03 Nov. 2012, 19:38 Campionat
Pe aceeași temă