„Cartea” Mitu, câștigătoare și la 40 de ani: „Ajut atâta timp cât e nevoie de mine”

Marius ANGHEL 20 Apr. 2015, 12:25 Campionat

Ionuț Popa a făcut mutarea decisivă introducându-l pe Dumitru Mitu pe teren în debutul reprizei secunde cu CSM Râmnicu Vâlcea. Șoimii Pâncota avea să câștige trei puncte prețioase chiar în urma unei reușite de excepție a lui „Bebe”, care a sărbătorit într-o manieră cât se poate de originală golul. A alergat secunde bune până a se lăsa prins de colegii săi pentru a fi felicitat, Issa chiar apelând degeaba la un procedeu din rugby – placajul – pentru a pune mâna pe coechiperul său.

În cele din urmă, decarul gazdelor a provocat o grămadă a bucuriei în spatele porții unde a marcat golul din minutul 75. „Eu zic că victoria e meritată, s-a jucat bine cu dăruire, ar fi bine să continuăm tot așa. Avem trei meciuri fără gol primit, am înscris doar odată, dar asta ne ajută la psihic. Din păcate, rezistența cea mai mai mare nu au opus-o adversarii, ci arbitrii, care nu au fost de nivelul Ligii a II-a. Nu spun asta pentru că ne-au eliminat un om, sau au dat penalty împotriva noastră, ci datorită manierei de arbitraj cu tentă pro Vâlcea. Totul a dat pentru ei, pentru noi nimic. Chiar dacă suntem o echipă mică, nu trebuie să își bată nimeni joc de noi”, consideră cel care a jucat cu Panathinaikos Atena în UEFA Champions League.

Rugat să comenteze și celălalt rezultat al weekendului din play-out-ului ligii secunde (seria de Vest), Mitu a adăugat: „Pentru mine e o surpriză rezultatul de la Caransebeș, chiar dacă știu că Bihorul e o echipă foarte bună. Dar, se pare, Caransebeșul e în cădere și lupta s-a încins. Trebuie să batem la Vâlcea. Dacă jucăm cu aceeași ambiție și dăruire, poate obținem prima victorie în deplasare. Cum a bătut Bihorul la Caransebeș și noi putem bate la Vâlcea. Apoi, ne mai rămân două meciuri acasă chiar cu contracandidatele directe, pe care dacă le câștigăm ne îndeplinim obiectivul”.

Mitu se află la a doua reușită stagională, după ce punctase și în toamnă, în victoria clară (5-1) cu FC Caransebeș. Atunci, însă, nu depășise „borna” celor 40 de ani, el schiimbând prefixul de două luni de zile, pe 13 februarie. „Mă bucur pentru echipă, nu pentru mine. I-am spus și lui Mister, eu mă bucur ca echipa să se salveze, iar eu ajut atâta timp cât e nevoie de mine. Alții au jucat și la 45 de ani. Maldini, la 42, încă evolua în Champions League… Dacă duci o viață extrasportivă corectă, poți juca și la 50 de ani. Eu mă antrenez zilnic, dau cât pot când intru pe teren, dar victoriile în general sunt ale întregii echipe și nu doar ale fotbaliștilor care marchează”, mai crede „Bebe” Mitu.

Vladu: „Victorie prețioasă în zece”

De când a venit la Pâncota, Iulian Vladu a fost de fiecare dată titular. Mijlocaș de bandă stânga, experimentatul fotbalist a demonstrat că se descurcă și pe dreapta, dar și ca fundaș, acolo unde a evoluat sâmbătă după ieșirea de pe teren a lui Siminic și golul lui Dumitru Mitu ce îndemna la prudență pe faza defensivă.

Cu ajutorul lui Flavius Cuedan, care a coborât deseori în sprijinul său, fostul fotbalist al Mioveniului a asigurat flancul stâng. „Suntem foarte bucuroși pentru această victorie, mai ales că ea a venit după ce am jucat 50-55 de minute cu un om în minus. Cred că i-am făcut un cadou frumos lui Mister, dar și doctorului nostru cu ocazia zilelor de naștere. Dorim să o ținem tot așa și scăpăm de acel loc 10, iar la anul să fim și mai puternici”, spune Vladu, care avut două trei situații bune de a înscrie cu vâlcenii: „Am fost aproape și cu Mioveniul, astăzi, de asemenea, am nevoie de o reușită care să mă deblocheze. Sper să o găsesc cât mai repede, în așa fel încât să-mi ajut cum pot mai bine echipa până la finalul sezonului”.  

Fotbalistul „șoimilor” nu interpretează în „cheie” negativă succesul Bihorului la Caransebeș. „Într-un fel e și bine că s-a strâns lupta acolo la retrogradare, de acum nici Caransebeșul nu-și mai permite să joace mai moale unele meciuri”, a comentat Vladu.

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 20 Apr. 2015, 12:25 Campionat
Pe aceeași temă