Caransebeșul trece de Vâlcea și îi amenință poziția în clasament: „Este o victorie a grupului, o victorie a caracterului băieților”

FC Caransebeș și-a continuat parcursul fără înfrângere în campionat în 2015 și după intermediara de miercuri din Liga 2. În etapa a 20-a, gugulanii au câștigat la limită, scor 1-0 cu CSM Râmnicu Vâlcea, blocându-le astfel oltenilor drumul către play-off, dar, cel mai important pentru ei, au obținut trei puncte mari care îi vor ajuta în turneul play-out.

Bănățenii au deschis scorul repede, în minutul 5, asigurându-și astfel victoria cu CSM. După un corner de pe stânga executat de Stoica, Ciprian Dinu a reluat cu capul în plasă de la 8 metri, marcând astfel singurul gol al meciului.

La acest joc, pe banca gugulanilor a stat „secundul” Alin Paleacu (foto mic), antrenorul principal Alin Artimon fiind suspendat după eliminarea de sâmbăta trecută, de la Mioveni. La conferința de presă, Paleacu și-a lăudat jucătorii pentru succes și e convins că obiectivul de salvare poate fi îndeplinit.

„O partidă dificilă, pe care ne bucurăm foarte mult că am câștigat-o. A fost ceva presiune, deoarece locul din clasament nu ne permite un joc foarte elaborat… Este o victorie a grupului, o victorie a caracterului băieților. Așa cum am spus, au fost aduși jucători de valoare și sunt convins că ne putem atinge obiectivul, iar acesta e salvarea de la retrogradare. Puteam să închidem meciul mai repede, nu am reușit, ăsta e fotbalul… Așa cum am mai spus, sperăm să ne menținem cât mai mult pe panta ascendentă pe care ne aflăm. Ne așteaptă un meci greu la Reșița și vedem ce putem să producem și acolo. Încă o dată îi felicit pe băieți, au dat dovadă de caracter și sunt convins că ne vom atinge obiectivul”, a declarat, după partidă, Alin Paleacu.

După fluierul final al meciului cu CSM Râmnicu Vâlcea, „principalul” Alin Artimon (foto, alături de Tomozei) a coborât din tribună și s-a îmbrățișat cu jucătorii săi, după care a salutat galeria „Magica Balta” strigând „Suntem mândri de voi!”.

Rezultatele obținute de FC Caransebeș în 2015:

AFC Fortuna – FC Caransebeș     0-3 / la „masa verde”
FC Caransebeș – Șoimii Pâncota     2-1
CS Mioveni – FC Caransebeș     0-0
FC Caransebeș – CSM Râmnicu Vâlcea     1-0

Ultima clasată din Seria a II-a la finalul anului 2014, cea care obținea o singură victorie și patru egaluri în cele 14 jocuri ale primei părți a sezonului, adunând un total de 7 puncte, s-a transformat în bine peste iarnă și a strâns 10 puncte în doar patru jocuri în 2015, cei drept trei dintre ele câștigate la „masa verde”. În această perioadă FC Caransebeș a urcat de pe locul 11 pe locul 9 și are patru puncte mai puține față de CSM Râmnicu Vâlcea, echipă care are disputat un joc în plus și e prima în clasamentul play-out.

În ultimele două runde rămase până la finalul returului FC Caransebeș mai are de disputat două meciuri: la Metalul Reșița și acasă cu FC Bihor. CSM Râmnicu Vâlcea va sta sâmbătă, iar în ultima etapă va câștiga cu AFC Fortuna.

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

 
Pe aceeași temă