Căpitanul utiștilor a înscris la Mioveni după aproape doi ani: „Puncte imense, cruciale, împotriva unei contracandidate ce ne-a pus mereu probleme”

Marius ANGHEL 11 Mar. 2017, 16:04 Campionat
Căpitanul utiștilor a înscris la Mioveni după aproape doi ani:**

Pentru a doua rundă consecutivă, căpitanul UTA-ei a intrat și în haina marcatorului. Dacă împotriva Metalului, mingea trimisă de Alin Gligor a fost ușor atinsă în traiectoria ei de Copil și „reșițeanul” Radu, ieri, la Mioveni, lovitura sa de cap lângă bara din stânga lui Flavius Croitoru a fost perfectă. I-a dus pe arădeni în avantaj încă din minutul 4, netezindu-le drumul pentru un succes extrem de important.

„Mi-a spus și mie Mitruț (n.r. – Dumitru Copil) că a atins balonul cu Reșița, dar arbitrul de centru mi-a atribuit mie golul. Așadar, mă bucur de această > la interval de câteva zile, dar în special de cele 6 puncte ce ne mențin pe locul 2, adică în obiectiv. Sigur, punctele de azi sunt și mai importante, le-aș spune imense, cruciale. Au fost obținute în fața unei contracandidate ce ne-a pus mereu probleme. Chiar și azi, cu un om în minus, au avut situații bune, dar asta și pentru că noi, după un început bun, ca la Brăila, am avut din nou o perioadă de joc mai slabă. Apoi, după golul lui Petre s-a terminat totul”, a spus experimentatul fundaș.

La rândul său, căpitanul „Bătrânei Doamne” a aflat că golul lui Ayza din debutul reprizei secunde ar fi fost marcat dintr-o poziție regulamentară și nu trebuia anulat. „La fel de bine, putem spune că la meciul tur celor de la Mioveni li s-a dat un penalty pentru un așa-zis fault mult în afara careului. Chiar eu am fost implicat în acea fază și am văzut bine unde a căzut jucătorul advers. Și tot atunci a mai fost un henț în careul lor al lui Nilă și nu s-a dat nimic. În fine, nu-mi place să comentez arbitrajele, sunt episdoade judecate la cald, fără intenția de a greși de-o parte sau de cealaltă”, a adăugat arădeanul.

Gligor a mai ținut să sublinieze aportul jucătorilor veniți de pe bancă. „Adili l-a blocat în general bine pe Ayza și a fost sigur în intervenții, iar >, pe lângă pasa de la golul lui Petre, a recuperat destule baloane. Se vede că suntem un grup unit, omogen din punct de vedere valoric, care are șansele lui la promovare. De acum, toate gândurile noastre se îndreaptă spre meciul cu Brașovul, pe care vrem să-l câștigăm, mai ales că e un alt derby, după acesta de la Mioveni. Apoi, avem la dispoziție două săptămâni să pregătim următoarele meciuri, să recuperăm și jucătorii bolnavi sau accidentați…”, a mai punctat fotbalistul de 33 de ani.

Înainte de reușitele din această săptămână, Gligor marcase precedentul gol (direct din lovitură liberă) într-un joc oficial pe 6 decembrie 2014, în FC Olt – Șoimii Pîncota 3-1. Atunci, pentru echipa pregătită de Dan Oprescu mai înscria și Curtuiuș, absent azi de la UTA pentru al doilea joc oficial. Stagiunea 2015-2016 a fost singura în care Alin Gligor nu a marcat niciun gol în carieră, pentru ca precedenta reușită cu capul să vină tot pentru „Bătrâna Doamnă”, pe 14 octombrie 2011, într-un meci cu Gaz Metan Severin disputat pe arena „Francisc Neuman”.

Citește și: Tănase își recapătă ritmul și e decisiv în „alb-roșu”: „Pentru puncte, dar și pentru Petre, golgheterul nostru”

Sursa: Sport Arad
Foto: Ciprian Petcuț

Marius ANGHEL 11 Mar. 2017, 16:04 Campionat
Pe aceeași temă