Când Deian Sorescu joacă bine, ASU Politehnica se impune. Alb-violeții au făcut scor în restanța cu Metaloglobus

Marius ANGHEL 28 Mar. 2018, 18:43 Campionat
Când Deian Sorescu joacă bine, ASU Politehnica se impune.** Alb-violeții au făcut scor în restanța cu Metaloglobus

ASU Politehnica a câștigat pentru prima dată în 2018, și nu oricum, ci de o manieră categorică, cu 5-0 în fața celor de la Metaloglobus București, în Capitală. Deian Sorescu a marcat o „triplă” în etapa a 23-a, completat de colegii Alin Ignea și Carol Taub. Replica formației lui Alin Chița a fost aproape inexistentă în partida ce ar fi trebuit să se dispute pe 10 martie, când etapa s-a amânat din cauza ninsorilor. Singurul aspect negativ pentru timișoreni după acest joc e accidentarea lui Ionuț Plămadă.

Jocul a început foarte bine pentru timișoreni. În minutul 12 al partidei desfășurate pe terenul sintetic al bazei sportive Metaloglobus, Ignea i-a centrat lui Sorescu, iar tânărul jucător a marcat. Peste două minute, marcatorul precedent i-a centrat lui Ignea, care a punctat cu capul pentru 0-2. Probleme au apărut în minutul 32, când Ionuț Plămadă s-a accidentat și a fost schimbat cu Lusamba, dar tot Poli a dominat jocul. Peste cinci minute, Sorescu a scăpat spre poartă, dar a fost blocat de portarul gazdelor. Balonul a ajuns la Predescu, dar goalkeeperul lui Metaloglobus i-a respins șutul. Prima repriza s-a încheiat cu un șut al lui Sorescu în plasa laterală și cu 0-2 pe tabelă.

Asaltul ofensiv al alb-violeților a continuat și în repriza a doua

În a doua repriză, Deian Sorescu a marcat din nou, de data aceasta în minutul 57. Cu deja 3-0 în cont, Toni Foale a făcut o mutare defensivă, Poparadu schimbat cu Taub, dar bănățenii au continuat să joace bine în atac. În minutul 72, Lusamba a tras spre poartă, dar goalkeeperul gazdelor a fost pe fază și a respins cu piciorul, iar peste două minute, nou-intratul Taub a marcat din careu, cu un șut la vinclu. În minutul 80, Sorescu i-a trimis lui Vasile Nicolae, care nu a prins spațiul porții.

Scorul final a fost stabilit în minutul 82, când Taub i-a trimis mingea aceluiași Sorescu, care a lobat peste portar pentru 0-5.

METALOGLOBUS BUCUREȘTI – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA     0-5
Deian Sorescu 12′, 56′, 81′, Alin Ignea 14′, Carol Taub 72′

Rob. Geantă – Agache, Caramalău, Sava, Negotei – Șt. Stîngă (cpt.), Ant. Popa – Ghenovici, Iul. Roșu, Șt. Nicolae – Voican
Rezerve: Burci – Mitroi, Răileanu, Vl. Vlad, Bilciurescu, Potecea, Asanache
Antrenor: Alin Chița

Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera (cpt.), Scutaru, Bilia – A. Ignea, Krausz, Poparadu (Taub 71′), C. Predescu (Vas. Nicolae 62′) – Sorescu, I. Plămadă (Lusamba 32′)
Rezerve neutilizate: Dascălu – Schieb, Coadă, Ghinescu
Antrenor: Antonio Foale

Stadion: Metaloglobus (București); Arbitru: Omar Cristian Dumitrică (Craiova); Asistenți: Ciprian Iovu și Iulian Cătălin Brînză (ambii din Botoșani).

ASU Politehnica rămâne pe locul 7, cu 41 de puncte. Echipa se va caza la Snagov, deoarece sâmbătă, de la ora 11:00, are meci cu CS Balotești. Metaloglobus are 27 de puncte și cade pe locul 14. Sâmbătă vor primi vizita Ripensiei Timișoara.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIESI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 28 Mar. 2018, 18:43 Campionat
Pe aceeași temă