Când antrenorul clachează…

Horia Alexoae, Mihai Andries 17 May. 2014, 20:04 Campionat

Contrar așteptărilor, după partidele precedente dintre cele două formații, CSMS Iași s-a impus la pas pe terenul celor de la Sport Club Bacău. După felul în care s-a jucat circa 50 de minute, impresia a fost că echipa băcăuană nici nu s-a antrenat pentru acest meci. Cert e că Viorel Tănase a greșit din nou atât formula de echipă, cât și schimbările și se pare că tehnicianul echipei băcăuane are stringentă nevoie de un psiholog (dacă nu cumva psihiatru), după reacția nervoasă de la finalul jocului.

Partida a început cu intervenția imprudentă a lui Claudiu Tudor la Liviu Mihai, în minutul 5, prilej pentru arbitrul Popa să dicteze penalty, transformat precis de Olah. Două minute mai târziu, Taban a reluat din 4 metri în plasa laterală pentru ca, în minutul 16, Hurdubei să șuteze în bară de la marginea careului mare. Era minutul 23 când portarul Caparco se apucase să tragă de timp, primind pe merit cartonașul galben, după care au urmat proteste pasibile de eliminare pentru goal-keeperul italian. Ieșenii au făcut 2-0 în minutul 28, atunci când Olah a executat un corner la bara a doua, Petrariu a ezitat, iar Mihalache, nemarcat, a punctat cu capul din 6 metri. În minutul 41, Plămadă a scos de pe linia porții devierea cu capul a lui Căinari însă, cu un minut înainte de pauză, haosul s-a reinstalat în defensiva băcăuană. Olah a executat un corner de pe dreapta, mingea s-a plimbat în careul gazdelor ca la un miting aviatic pentru ca, într-un sfârșit, Crețu s-o trimită în plasă cu capul, din 4 metri.

La pauză, Viorel Tănase l-a scos pe Claudiu Tudor (foarte slab) și l-a introdus pe juniorul Strugariu, dar n-a găsit de cuviință să schimbe ceva și în linia de atac. Dezastrul defensiv băcăuan s-a încununat cu golul 4 al ieșenilor, venit în minutul 47, atunci când Olah a centrat de pe stânga în diagonală, Bosoi a recentrat în careul mic, acolo unde Crețu a pus capul și a făcut dubla. În minutul 52, Herghelegiu și-a bătut joc de ocazia de a face 0-5, șutând în dorul lelii de la 6 metri, iar băcăuanii au redus diferența în minutul 63, atunci când Hurdubei a transformat cu emoții un penalty obținut de Lozneanu. Șase minute mai târziu, Strugariu l-a „sancționat” pe Viorel Tănase pentru nenumăratele jocuri în care nu l-a băgat în seamă, înscriind un gol frumos, în urma unui șut în diagonală de la 14 metri. Finalul meciului n-a mai adus nimic interesant, iar Iașiul s-a impus mult mai ușor decât se aștepta, din cauza unei noi crize de inspirație a lui Viorel Tănase, însoțită după joc de o criză de nervi în fața presei băcăuane, care îi așteaptă în continuare demisia, ca pe un gest de onoare și bun simț.

SC BACĂ‚U – CSMS IAȘI 2-4 (0-3) Hurdubei 63 – pen., Strugariu 69 / Olah 7 – pen., Mihalache 28, Al. Crețu 44, 47

Petrariu – Mihălăchioae, Dumitriu, Lozneanu (81 Burcă), Sascău – Căinari, Taban, Cl. Tudor (46 Strugariu), Hurdubei – B. Rusu, B. Ungureanu (65 Predoiu). Antrenor: Viorel Tănase.

Caparco – Radovic, Mihalache, Fl. Plămadă, Vladu – Olah, Al. Crețu (67 Al. Dedu) – Bosoi, L. Mihai (80 Onofraș), Herghelegiu – L. Dobre (73 Novac). Antrenor: Marius Lăcătuș.

Cartonașe galbene: Cl. Tudor (min. 5), Lozneanu (min. 33), Hurdubei (min. 86) / Caparco (min. 23), L. Dobre (min. 46), Vladu (min. 78).

Arbitru: Cătălin Popa (Pitești). Asistenți: Gabriel Stroe (Pitești) și Daniel Hulubei (Vaslui).

Spectatori: 200                                                       

Articol scris de Horia ALEXOAE
Foto de Dan DUȚĂ‚

Horia Alexoae, Mihai Andries 17 May. 2014, 20:04 Campionat
Pe aceeași temă