„Când am spus că obiectivul e salvarea de la retrogradare și formarea unei echipe pentru anul viitor nu am exagerat cu nimic”. Păcurar, după umilința UTA-ei cu Luceafărul

Marius ANGHEL 18 Mar. 2019, 12:02 Campionat

UTA nu a scăpat de ce i-a fost frică, respectiv de replica unei formații aflată cu cuțitul la os pe fondul problemelor din tabăra arădeană. Melinte și Copaci au fost suspendați, Coulibaly – accidentat, iar „roș-albii” nu l-au avut pe margine nici pe Ionuț Popa, care acuză probleme de sănătate.

Luceafărul Oradea avea să se impună fără probleme în Aradul Nou, sâmbătă, cu 3-0, două dintre cele trei goluri venind de la punctul cu var. Impresia generală a fost însă că Șeroni nu a făcut fault de penalty la Bebey, în minutul 29.

„Mai multe lucruri întâmplate în această săptămână au dus la acest joc dezastruos al nostru. Din punct de vedere tehnico-tactic, programul lăsat de Mister s-a respectat în totalitate. Până am luat golul, indicațiile s-au respectat bine, mai apoi a venit și acel penalty de nicăieri. Nu căutăm scuze, dar, după părerea noastră, primul penalty a fost acordat incorect. Dar, repet, nu căutăm alibiuri, suntem în procesul de construcție a unei echipe. Jucătorii care au venit în această iarnă, chiar dacă au semnat pe un an și jumătate, nu vor rămâne neapărat și din vară. Liga a 2-a este foarte echilibrată, iar când am spus că obiectivul e salvarea de la retrogradare și formarea unei echipe pentru anul viitor nu am exagerat cu nimic”, a spus Cristian Păcurar după meciul cu Luceafărul.

Menționând că Ionuț Popa a fost cel care a alcătuit primul „unsprezece” de acasă, prin telefon, dar a și comandat schimbările de la pauză, „secundul” UTA-ei a adăugat: „E dificil să antrenezi o echipă care își așteaptă stăpânul. Îl așteptăm pe nea” Popică să revină alături de noi, era și mai bine dacă îl așteptam cu un rezultat pozitiv, dar nu a fost să fie astăzi. La pauză era evident că trebuie să schimbăm ofensiv. Oricum, Hrezdac nu a mai putut continua după problemele acuzate la inghinali în ultimul timp, iar Costin nu a contat nici ofensiv, nici defensiv, așa că am făcut două modificări. Mai apoi, Stahl s-a accidentat, iar lui Iuga i s-a făcut rău și toate aceste lucruri negative au venit unul după altul. Eu vin în fața presei în lipsa lui Mister, probabil, dacă era el prezent, aveam alt rezultat astăzi. Înainte și după meciul cu Poli l-am rugat să vină la conferința de presă, dânsul a refuzat”.

După eșecul din etapa a 25-a și la ce program o așteaptă, UTA poate fi băgată în „hora” retrogradării. „La ce meciuri urmează să disputăm, ar trebui ca jucătorii și noi, cei din stafful tehnic, să tragem un semnal de alarmă. Trebuie să fim mult mai atenți și concentrați, deși astăzi am avut și două absențe importante, Copaci și Melinte. De altfel, foarte mulți juniori au luat loc pe bancă”, a încheiat Păcurar.

După desfășurarea etapei a 25-a, UTA se află la 9 puncte de ultimele două locuri retrogradabile, ocupate de Aerostar Bacău și SSC Farul. Sâmbătă, de la ora 13:00, echipa arădeană joacă la Academica Clinceni.

CITEȘTE și: Kanda: „Echipa e capabilă, dar mai trebuie lucrat la relațiile de joc”

Șeroni: „Am jucat prost în special în prima repriză, suntem alături de antrenorul nostru”

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 18 Mar. 2019, 12:02 Campionat
Pe aceeași temă