CALCULE | Știința Miroslava, la mâna ei și a Brăilei pentru a se menține în Liga 2. În lupta pentru evitarea retrogradării mai sunt implicate Pandurii și Metaloglobus

Marius ANGHEL 22 May. 2018, 14:16 Campionat
CALCULE | Știința Miroslava, la mâna ei și a Brăilei pentru a se menține în Liga 2.**  În lupta pentru evitarea retrogradării mai sunt implicate Pandurii și Metaloglobus

Victoria obținută la Suceava, cu Foresta (3-2), în etapa a 36-a a Ligii a 2-a, a reaprins speranțele Miroslavei de a se salva de la retrogradare. Știința a acumulat 37 de puncte și se află la un singur punct în spatele celor de la Pandurii, prima echipă aflată deasupra liniei roșii.

Echipa ieșeană, rămasă fără antrenor după rezilierea cu Adrian Kerezsy, păstrează încă șanse de a se salva, dar pentru asta are nevoie de punctaj maxim în ultimele două etape, cu Luceafărul Oradea (acasă) și Ripensia Timișoara (în deplasare), dar și de un joc favorabil al rezultatelor.

În cazul în care obține cele două victorii, Știința va acumula 43 de puncte, tot atâtea câte ar putea face și Brăila, iar, în cazul egalității de puncte, ieșenii ar fi în avantaj. În cazul unei duble victorii pe final de sezon, Știința trebuie să mai bage sub ea încă o formație, fie Pandurii, fie Metaloglobus.

Pentru a trece peste gorjeni în clasament, Știința are nevoie de ajutorul Brăilei, care primește vizita echipei gorjene în ultima rundă. Pandurii are acum 38 de puncte, va face 41 în etapa a 37, datorită victoriei la „masa verde” cu ASA Târgu Mureș, iar dacă nu va câștiga la Brăila, în ultima etapă, va face maxim 42 de puncte și va termina sub Miroslava.

Miroslava poate trece și de Metaloglobus

Din ecuația retrogradării nu este ieșită nici Metaloglobus București, ocupanta locului 14, cu 41 de puncte. Pentru a se salva matematic, bucureștenii au nevoie de cel puțin o victorie în ultimele două etape, în deplasare cu Afumați și pe teren propriu cu Dunărea Călărași. Dacă vor obține doar două remize în cele două partide, cei de la Metaloglobus vor acumula 43 de puncte și vor încheia sub Miroslava (asta în cazul în care ieșenii își câștigă meciurile), Știința fiind avantajată de rezultatele directe.

Prin urmare, Miroslava trebuie să-și câștige meciurile pentru a mai spera la salvare și să aștepte un ajutor fie din partea Brăilei, fie a adversarilor echipei Metaloglobus.

„Victoria noastră la Suceava ne menține în cărți pentru salvare. Etapa de sâmbătă va fi foarte importantă. Dacă vom câștiga meciul de pe teren propriu cu Oradea, păstrăm șanse. Este foarte important și meciul celor de la Metaloglobus cu Afumați. Dacă bucureștenii nu câștigă, depind și ei de ultima etapă. Noi, însă, trebuie să ne câștigăm meciurile și să beneficiem de un joc favorabil al rezultatelor”, a declarat președintele Științei Miroslava, Alexandru Vieru.

Varianta Corban ca antrenor a picat

Acesta a adăugat că varianta revenirii lui Vespazian Colban la Miroslava, în funcția de antrenor, a picat. „Vespazian Colban nu a ajuns la un acord cu cei de la Darabani și nu și-a putut rezilia contractul, astfel că venirea sa la Miroslava nu mai este de actualitate. În aceste condiții, este foarte greu să aducem pe cineva care să cunoască echipa, acum, la final de campionat. De aceea, am decis ca antrenamentele să fie coordonate de antrenorul Romeo Butnaru, de la Centrul de Copii și Juniori, care va fi ajutat de jucătorul Horia Crișan”, a conchis Vieru.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
Foto: Știința Miroslava

Marius ANGHEL 22 May. 2018, 14:16 Campionat
Pe aceeași temă