„Câinii mici” s-au speriat de stadionul mare

08 Oct. 2011, 19:12 Campionat

Profitând de întreruperea Ligii I, jucătorii echipei Dinamo II s-au mutat pentru jocul din această etapă, cu Săgeata Năvodari, de pe stadionul „Florea Dumitrache” pe stadionul „Dinamo”. Avantajul și impulsul pe care ar fi trebuit să-l primească fotbaliștii lui Flavius Stoican nu s-a concretizat, derby-ul Seriei I fiind câștigat de echipa oaspete.

Dinamoviștii au controlat prima parte a partidei în timp ce formația din Năvodari a încercat să amenințe poarta doar pe contraatac.
De această dată loteria penalty-urilor a fost necâștigătoare pentru dinamoviști. Dacă etapa trecută în meciul cu Victoria Brănești s-au acordat două lovituri de la 11 metri, câte una pentru fiecare echipă, și ambele au fost ratate, Dinamo II reușind totuși un egal, în partida cu Săgeata, arbitrul a arătat tot de 2 ori punctul cu var, câte un penalty pentru fiecare echipă, și doar Dinamo a ratat făcând ca năvădărenii să plece acasă cu toate cele 3 puncte.

Astfel, în minutul 66, arbitrul Zoltan Erdei a considerat că mijlocașul dreapta al celor de la Năvodari, Costachi, a comis henț și a dictat lovitură de la 11 metri pentru câini. Ocazia ivită a fost ratată de atacantul dinamovist Nelu Bucă, care s-a speriat de ocazia de a marca pe stadionul „Dinamo” și a trimis slab, pe mijlocul porții, dându-i șansa lui Gordin să respingă cu ușurință.

În minutul 71, ruleta penalty-urilor din etapa precedentă a revenit și în această partidă pentru „câinii roșii”. După o centrare de pe partea stângă de atac a celor de la Năvodari, mingea trece prin fața porții și la „zborul” nou intratului Bold, fundașul stânga dinamovist Burnea îl atinge pe acesta cu umărul în aer. Sorin Chițu își stăpânește mult mai bine decât Bucă emoțiile și transformă cu un șut sub transversală, aproape de vinclu din stânga porții lui Pena, și aduce victoria și cele 3 puncte.

În urma înfrângerii, Dinamo II cade pe locul 6, cu 12 puncte. Victoria Săgeții îi plasează pe aceștia la finalul etapei 8 pe locul 2, cu 15 puncte.

Dinamo II – Săgeata Năvodari 0-1
S. Chițu (71 – pen.)

Al. Pena – D. Stanca (80 D. Buia), A. Nițu, M. Ioniță, Burnea – Scărlătescu, Bucșă (cpt.), Mihăescu (68 Albert), Al. Vasile – N. Bucă, Al. Câmpean (57 Lupașcu)
Antrenor: Flavius Stoican

Gordin – Mișelăricu, Goșa (cpt.), Fl. Popa, Toșca – Costachi (90+2 I. Constantin), Petean (56 Bold), Vezan (88 Ochiroșii), N. Crețu – S. Chițu, D. Zaharia
Antrenor: Constantin Gache

Articol scris de Laurențiu Cristian BĂ‚TRÎNU
Foto: Marius ANGHEL

08 Oct. 2011, 19:12 Campionat
Pe aceeași temă