Buzăul a obținut un punct mare la Clinceni după ce a revenit de două ori în joc

Marius ANGHEL 10 Apr. 2014, 09:00 Campionat

Aflată în lupta pentru obținerea ultimului loc ce asigură prezența în play-off, Gloria Buzău s-a deplasat cu gânduri mari la Clinceni. De partea cealaltă, echipa lui Vali Bădoi venea după succesul clar înregistrat în deplasare la Berceni, astfel că moralul era destul de ridicat.

Exact ca în ultima partidă, ilfovenii au început tare meciul, luând cu asalt poarta lui Stoicescu. Roșu (1) a șutat bine pe jos, însă numai reflexul portarului buzoian a ținut tabela imaculată. Următoarea ocazie a venit din fază fixă. În urma unui corner, balonul a ajuns la Artiom Karamyan. Șutul acestuia a fost respins de Stoicescu de la colțul scurt, iar reluarea lui Kone (15) s-a oprit doar în bara laterală. În următoarea perioadă, Gloria a pus stăpânire pe mijlocul terenului, astfel că ocaziile n-au întârziat să apară. Trasoarele încercate de Pușcașu (31), Crețu (33) și Pantelie (35) l-au pus la încercare pe Lungu, însă fără prea mari emoții.

Lipsa de comunicare din apărarea Clinceniului s-a văzut din nou în momentul în care Nițu (37) a pasat slab către propriul portar, însă Lungu l-a blocat în ultima clipă pe Pantelie. A urmat ultima fază a primei reprize, când Arman Karamyan (45+1) a deschis scorul în urma unei faze fixe, cu un șut din prima, după ce în prealabil Roșu șutase și el.  

Arman și-a desăvârșit dubla, Gloria a egalat de două ori   

Enervat de lipsa de eficacitate a liniei ofensive, Ion Viorel a făcut încă de la pauză două schimbări. Roșu (54) a avut o ocazie bună din colțul careului mic, însă a fost blocat în ultimul moment de Dăniță. Mutările buzoienilor au dat roade, iar noul intrat Burlacu (58) a reluat cu capul mingea trimisă din corner de Marcu. Totuși, Gloria nu s-a putut bucura prea mult de gol, întrucât același Arman Karamyan (68) a scăpat singur pe partea stângă și a șutat la colțul lung peste Stoicescu, ieșit în întâmpinare. Roșu (80) a bifat a doua bară a Clinceniului, cu un trasor de la 20 de metri. La faza imediat următoare, Alexandru (81) a egalat pentru a doua oară, cu capul de pe linia careului mare, profitând de ieșirea neinspirată a lui Lungu.

Până la final, Burlacu (88) a realizat o „transformare” din colțul careului mic, iar Arman Karamyan (89) a irosit ultima oportunitate.

FC CLINCENI
GLORIA BUZĂ‚U
2-2

Arm. Karamyan (45+1, 68) / Burlacu (58), Alexandru (81)

C. Lungu – Vențer, A. Nițu (cpt.)(Prodan 70), Straton, Art. Karamyan – Pușcaș, Pătrașcu – H. Kone, Olariu (Bălțoi 67), Arm. Karamyan – I. Roșu
Antrenor: Valentin Bădoi

Stoicescu – Airinei, Bîrsănel, Dăniță (cpt.), Bg. Dumitru – Marcu, Mihăescu (Alexandru 46) – Voicu (Burlacu 46), Pușcașu, Crețu – Pantelie (Moise 65)
Antrenor: Viorel Ion
 
Cartonașe galbene: Nițu (21), Roșu (31), Arm. Karamyan (46) / Voicu (29), Marcu (42)

Articol scris de Mădălin RĂ‚DUCU
Foto: Răzvan LUPICĂ‚

Marius ANGHEL 10 Apr. 2014, 09:00 Campionat
Pe aceeași temă