Buhăescu, golgheterul Argeșului și unul dintre principalii marcatori din Ligii 2: „Îmi doresc să terminăm campionatul în primele trei locuri”. De ce nu se bucură excesiv când marchează

Marius ANGHEL 11 Dec. 2018, 11:56 Campionat
Buhăescu, golgheterul Argeșului și unul dintre principalii marcatori din Ligii 2:
  • Vasile Buhăescu (30 de ani) a avut un tur de campionat foarte bun cu FC Argeș și unul dintre cele mai reușite din cariera sa.
  • Atacantul echipei piteștene a reușit să marcheze 12 goluri în 21 de etape, fiind unul dintre golgheterii ligii secunde.
  • Cele mai mult goluri date într-un sezon, 14, a reușit pe când juca la Juventus (acum Daco Getica), în ediția 2016-2017, în care bucureștenii au reușit promovarea în Liga 1.

 

În clasamentul celor mai buni marcatori ai Ligii 2 în această primă parte a sezonului, fotbalistul echipei din Trivale ocupă locul 5, la egalitate cu ocupanții pozițiilor 2, 3 și 4, Nicolae Pîrvulescu (Pandurii), Cristian Gavra (U Cluj) și Valentin Buhăcianu (Aerostar). Lider în acest top este fotbalistul celor de la Daco Getica București, Adrian Voicu, cu 14 reușite.

În cele 21 de etape disputate până acum, Buhăescu a evoluat doar în 18 partide, în trei meciuri fiind suspendat. Podiumul marcatorilor de la FC Argeș este completat de Ionuț Șerban și Cătălin Barbu, ambii cu câte 4 goluri, și Andrei Panait, cu 3 reușite.

„Dacă eram mai atenți, puteam fi pe primul loc!”

Buhăescu este mulțumit, în mare măsură, de parcursul echipei în cele 21 de etape disputate până acum în liga secundă. „Suntem la cinci puncte de locul 1 și la 4, de ultimul loc al podiumului, care este ocupat de Petrolul Ploiești. Eu, personal, sunt mulțumit de acest parcurs, însă pot spune că era loc și de mai bine. Dacă eram mai atenți în unele meciuri, puteam fi pe primul loc. În clasamentul golgheterilor sunt pe o poziție onorantă. Am marcat 12 goluri în 18 meciuri jucate, pentru că în celelalte trei, în care am lipsit, am fost suspendat din cauza cartonașelor primite. Mulțumesc lui Dumnezeu că nu am fost accidentat. Aceste goluri le-am dat cu ajutorul colegilor, pentru că nu puteam eu să le fac pe toate pe teren. Nu mă bucur excesiv când marchez pentru că nu este felul meu. Dedic golurile oamenilor care vin meci de meci la stadion să susțină echipa”, a spus Buhăescu, originar din Huși și care în cariera sa a apucat să joace în Liga 1 pentru FC Vaslui și Juventus București, acum redenumită Daco Getica.

„Vreau să continui și din vară la Pitești”

Buhăescu își dorește să aibă evoluții cât mai bune în retur și să termine cu FC Argeș pe podium.

„Mă simt foarte bine la Pitești. Când am venit la FC Argeș consider că am făcut o alegere foarte bună. Suntem un grup unit și asta contează foarte mult în cadrul unei echipe. Vreau să continui și din vară la Pitești. Echipa este destul de omogenă și cred că în retur, cu două-trei achiziții, vom fi mult mai puternici. Chiar dacă nu avem drept de promovare în acest an, din cauza situației juridice, eu îmi doresc să câștigăm fiecare meci, indiferent de adversarul pe care îl întâlnim. La final, când se va trage linie, îmi doresc să terminăm campionatul în primele trei locuri. Lupta pentru titlul de golgheter al ligii secunde rămâne în continuare deschisă. Sunt sigur că dacă nu eram suspendat în cele trei meciuri, mai reușeam să înscriu un gol, două. Cel mai important lucru pentru mine este să câștige echipa. Are mai puțină importanță dacă marchez eu sau alt coleg. Important este să ieșim bine din fiecare meci și să părăsim terenul cu fruntea sus”, a mai spus Vasile Buhăescu, care are apariții în preliminariile Ligii Campionilor, dar și în grupele Europa Legue cu FC Vaslui.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 11 Dec. 2018, 11:56 Campionat
Pe aceeași temă