Bufa-bufa -n Colentina!

30 Oct. 2011, 19:43 Campionat

Juventus și ALRO au oferit sâmbătă fotbal cu pipeta. Golul lui Ionuț Stancu a fost unul dintre stropi. Reușita fostului rapidist nu a salvat deloc din prestația jenantă arătată în Colentina de cele două echipe ale Seriei a II-a. Locurile ocupate în clasament, după 11 etape (15 și 8), sunt pe deplin meritate.

Cu un plus de valoare, cu jucători ce au evoluat în Liga I, ALRO părea să aibă parte de un meci ușor în Capitală. În fața unei echipe ce sezonul trecut retrograda, iar acum, după un start bun, se afundă din nou spre Liga a III-a, slătinenii au fost din nou de nerecunoscut. În ciuda celor două victorii consecutive ce puteau să-i trezească din amorțire, echipa lui Daniel Mogoșanu s-a blocat în propria jumătate și rar au îndrăznit să iasă în atac. Nici puternicul Stoianof n-a avut vreo șansă de reușită în fața micuțului Amet, mult mai fâșneț.

Posesori ai mingiei în marea majoritate a primului mitan, Juventus s-a chinuit degeaba să-l pună în dificultate pe Marinescu. Picioarele „bubuitoare” ale „albaștrilor” au aruncat fiecare minge din preajma porții slătinene, astfel că jocul te îndemna mai degrabă la visare. Doar cei 22 de suporteri înfocați ai oltenilor ce au cântat neîncetat îți mai amintea că te afli pe un stadion. Cât despre „căpitanul” Zaharia, cel care mai reușea în trecut să „are” în flancul stâng și să ridice fanii în picioare, a lipsit cu desăvârșire. Singura ocazie ce poate fi numită astfel a fost cea a lui Stănescu (29), dar și ea respinsă in extremis de goalkeeper.

Pauză, aer suficient de oxigenat creierul, o revenire pe teren cu minți mai limpezi și totul capătă altă valoare, însă nu pentru mult timp, doar câteva minute. Stancu (54) scapă singur în stânga, îl face boxeur pe Sardescu cu respingerea sa fără emoții, ca mai apoi tot fostul rapidist (62) să profite de o insistență a lui Ene în dreapta și să înscrie din careul mic. 0-1 și jocul revine la prestanța din prima repriză. Bucureștenii preiau din nou conducerea balonului, se avântă în atac, forțează prin „gigantul” Alexandru Marin, dar cu Stoica, specialist șef, „bufa-bufa” se-nfiripă rapid în picioarele tuturor fundașilor olteni. Tehnica putea da chiar roade, dar Sardescu (77) scoate ca la handbal din postură de unu-la-unu cu Crețu, scorul rămâne neschimbat și consfințește victoria celor mai pragmatici, așa cum afirma la final antrenorul lui ALRO.

Juventus București – ALRO Slatina 0-1

I. Stancu (62)

Sardescu – Ct. Păun, Ct. Stănescu, Bârsănel, F. Amet – M. Bănuță (74 D. Grigore), Daia, Liuba, G. Tene (65 Al. Marin) – F. Zaharia (cpt.), Istinie (84 Ianuși)
Antrenor: Constantin Schumacher

A. Marinescu – Pasăre, Vișa, I. Grosu, Ed. Stoica – M. Voicu (90 S. Răducu), Quist, Precup (cpt.), I. Stancu – D. Ene (79 Ct. Crăciun), Stoianof (72 A. Crețu)
Antrenor: Daniel Mogoșanu

Articol și foto de Marius ANGHEL

30 Oct. 2011, 19:43 Campionat
Pe aceeași temă