„Bufa-bufa” cu „U” Cluj. FC Brașov și-a redus simțitor șansele la play-off după remiza cu echipa lui Teja. Stere s-a pus la dispoziția conducerii

Marius ANGHEL 14 Mar. 2016, 11:43 Campionat

Să joci un meci decisiv în lupta pentru play-off și să te prezinți în asemenea hal cum a arătat echipa Brașovului în meciul de duminică cu „U” Cluj, este strigător la cer. Cel puțin prima repriză a jocului a fost o mostră de chin și neputință a unor jucători pedepsiți parcă să vină la serviciu.

Nicio idee de joc, mingi bubuite, jucători plictisiți și blazați și un gazon infect, cam acesta ar fi tabloul unui joc mediocru. Oaspeții au părut că se trezesc primii și au avut prima situație de a marca prin Vojtus (”22), care a șutat din câțiva metri, în plasa laterală. Replica brașovenilor a venit prin Andor, servit de Rusu, însă Bolboașă a reținut fără probleme (”24). Pe finalul jocului au apărut și ocaziile de gol. Oaspeții au rămas cu doi jucători mai puțin după eliminările lui Boboc (”78) și Vojtus (”84). Andor și Puțanu și-au încercat norocul cu șuturi de la marginea careului, iar Matei nu a fost în stare din trei metri să trimită mingea în poartă! Se putea și mai rău, pentru că în prelungiri, Butean a scăpat singur cu Bogdan Căucă, dar portarul brașovean a reușit să blocheze. În ultimele secunde ale jocului, Răzvan Greu (”90+4) a avut o altercație cu Pană, iar clujenii au terminat meciul în șapte jucători de câmp! FC Brașov s-a ales cu un singur punct, iar pentru a prinde play-off-ul, e nevoie de un miracol.

Stere: „Toată vina o iau asupra mea”

La finalul meciului cu „U” Cluj, antrenorul Mihai Stere a luat asupra sa întreaga vină pentru rezultatul și jocul echipei. „A fost partidă în care noi ne-am pus mari speranțe. Dacă obțineam cele trei puncte, aveam șanse mult mai mari pentru a prinde play-off-ul. Asta nu înseamnă că vom ceda, ci vom încerca să câștigăm următoarele patru meciuri. Poate această presiune pusă pe echipă de a câștiga meciul cu «U» Cluj a fost prea mare pentru jucători. Toată vina o iau asupra mea, eu niciodată nu voi da vina pe jucători. Matematic mai sunt șanse de a prinde play-off-ul, dar este clar că trebuie câștigate toate meciurile. Am mai spus, dacă demisia mea ar face bine clubului, nu este nicio problemă. Tot ceea ce am făcut până acum am făcut doar în interesul echipei”, a declarat Stere.

Revine Țălnar la Brașov?

Președintele interimar al CA al FC Brașov, Gheorghe Popa, spune că luni dimineață va avea loc o ședință în care se vor lua măsurile care se impun. „Vom face luni dimineața a analiză la rece și vom decide ce măsuri vom lua”, a precizat Popa. Se pare că șefii lui FC Brașov au mai multe piste, cum ar fi Țălnar, Szabo, Mulțescu sau Jerry Gane, iar principalul favorit pentru preluarea echipei ar fi Cornel Țălnar.

În schimb, problemele apasă din ce în ce mai greu clubul brașovean. Bani nu sunt, angajații de la stadion, neplătiți de luni bune, abia au putut fi convinși să pregătească terenul de joc, jucătorii s-au săturat de promisiuni, astfel că haosul este cuvântul de ordine la clubul fanion al Brașovului.

Teja: „Acesta e nivelul ligii secunde”

De cealaltă parte, antrenorul clujenilor, Mihai Teja, a spus că jocul s-a încadrat în nivelul ligii secunde, unde multe meciuri se joacă la întâmplare. „În liga a doua acestea sunt jocurile, mai mult pe bătaie, pe ambiție, pe dăruire, «bufa-bufa», pe întâmplare… Ă‚sta e nivelul! E păcat pentru că eu cred că astăzi puteam câștiga și atunci nu mă mai interesa dacă jocul era urât sau frumos. În repriza a doua s-a jucat mai deschis, au fost și situații de gol la ambele porți. Ca și dăruire și atitudine a fost un joc bun al băieților mei și îi felicit pentru acest lucru. Am încercat să punem presiune pe adversar și atunci când am jucat 8 contra 10, am atacat, nu i-am lăsat să joace, am avut situațiile mai bune, însă, din păcate, nu a venit golul. Acest punct nu ajută nicio echipă, nici pe noi, nici pe ei. Nu cedăm, mai sunt șanse matematice să prindem play-off-ul. Trebuie să câștigăm meciul cu FCM Baia Marte, apoi vom sta la mâna rezultatelor”, a spus Teja, care a fost surprins neplăcut și de starea gazonului: „În urmă cu câțiva ani, aici, la Brașov, gazonul era biliard. Acum… Am înțeles că brașovenii s-au pregătit în ultimele săptămâni doar pe acest teren”.

FC BRAȘOV        0
UNIVERSITATEA CLUJ    0

Căucă – Vl. Georgescu (I. Manole ’40), M. Marin, Puțanu, Vl. Munteanu – Rz. Avram, S. Pană, Bruno Madeira (cpt.)(Al. Coman ’29), Andor – M. Matei, Bg. Rusu (D. Ene ’69)
Rezerve neutilizate: Fl. Iacob – Vagner, Mug. Buga, H. Popa
Antrenor: Mihai Stere

Bolboașă – Butean, R. Crișan, Fl. Cordoș, Ciupe (cpt.) – Al. Dan (Rz. Greu ’75), Boboc – Oct. Ursu, Moruțan (Târnovan ’57), Turcak (Calcan ’46) – Vojtus
Rezerve neutilizate: N. Grecu – Bg. Șandru, Hîmpea, Erdei
Antrenor: Mihai Teja
Eliminați: Boboc ’78 (cumul de cartonașe galbene), Vojtus ’84 (cumul de cartonașe galbene), Rz. Greu ’90+4 (roșu direct)

Stadion: Tineretului (Brașov); Spectatori: 600; Arbitru: Flavius Alin Roșu (Timișoara); Asistenți: Ionel Valentin Dumitru (Gherghița) și Ovidiu Arușoaie (Piatra Neamț).

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 14 Mar. 2016, 11:43 Campionat
Pe aceeași temă