Brașoveanu: „Principalul motiv pentru care licitația a eșuat a fost faptul că LPF2 nu este organizatoarea competiției”

Mihai Andries 06 Nov. 2014, 16:06 Campionat

În urma ședinței de miercuri de la sediul FRF, situația drepturilor TV din Liga 2 a rămas incertă. Președintele LPF2, Auraș Brașoveanu a vorbit ieri la Sport Total FM despre acest subiect, explicând motivele pentru care licitația programată pentru ieri a fost un eșec.

„Nu mă așteptam la foarte multe lucruri, tocmai din cauza unor prevederi care trebuie respectate, iar din punct de vedere al Consiliului Concurenței nu aveam dreptul de a organiza o astfel de licitație, clubul fiind în mod individual cel mai responsabil în acest sens. Răspunsul acesta l-am primit în cursul acestei săptămâni și am mai primit un punct de vedere asemănător și din partea Federației. În această situație, am fost puși în față unei hotărâri. Astfel, fiecare club își va negocia în parte aceste drepturi TV. Principalul motiv pentru care licitația a eșuat a fost faptul că LPF2 nu este organizatoarea competiției, fapt de care s-au legat atât FRF, cât și Consiliul Concurenței. Îmi este greu să cred că în acest an vom vedea vreun meci la televizor, dar din 2015 cred că da.” a explicat Brașoveanu

Și Ionuț Ivan, președintele grupării FC Olt și vicepreședinte al LPF2 a fost pe aceeași lungim de undă cu Brașoveanu. „Din cauza faptului că Federația nu a semnat convenția de recunoaștere a LPF 2, nu s-a putut ține licitația. În aceste condiții, fiecare club își va vinde independent drepturile TV”, a declarat acesta pentru Gazeta Nouă.

 Moldovan arată cu degetul spre cluburi

Printre cluburile care și-au cedat drepturile TV către LPF2 prin mandat temporar pentru a fi vândute la comun în cadrul licitației de ieri s-a aflat și Rapid CFR Suceava. Absent de la ședința de la sediul FRF, președintele executiv al grupării sucevene a declarat pentru Monitorul de Suceava că o parte din vina acestui eșec aparține și cluburilor care nu s-au implicat îndeajuns

„Întrucât protocolul cu FRF nu a fost încă semnat, s-a considerat că LPF2 nu este în măsură să vândă drepturile TV, deoarece nu este organizatoarea de drept a competiției. O vină pentru situația în care s-a ajuns o au și cluburile, care nu au trimis la timp împuternicirile prin care acordau LPF2 dreptul de a vinde drepturile TV”, a comentat Dumitru Moldovan.

„Ne-am pus speranțe că vom putea să ne acoperim o mică parte din buget prin vânzarea drepturilor TV, dar sunt slabe șanse să se mai întâmple acest lucru în sezonul în curs”, a mai adăugat oficialul Rapidului

Garabet nu a avut pentru ce să vină la București

Nou promovata AFC Fortuna s-a numărat printre echipele fără reprezentant la licitația de ieri. Președintele Hacic Garabet și-a justificat absența prin incertitudinea existentă la acest moment în jurul drepturilor TV: „Nu avea rost să-mi pierd vremea atâta timp cât nu e clar dacă se pot vinde aceste drepturi, nu e clar ce vrea domnul Chivorchian și ce poate LPF 2”


Oficialii echipelor din Liga 2 care au participat miercuri la ședința LPF2: Sorin Parancea (Academica), Valentin Avramescu și Vasile Popa (CF Brăila), Dan Tulpan (Gloria Buzău), Auraș Brașoveanu (Farul), Paul Terteleac (ACS Berceni), Constantin Stancu (Mioveni), Claudiu Cazan (Tărlungeni), Bogdan Medrea (CSM Râmnicu Vâlcea), Ionuț Ivan (FC Olt) și Alexandru Dobrin (Olimpia Satu Mare).

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
Foto: Marius ANGHEL

Mihai Andries 06 Nov. 2014, 16:06 Campionat
Pe aceeași temă