Brăilenii s-au bucurat de excluderea Pâncotei din Liga 2. „Au avut o atitudine sfidătoare la adresa competiției”

Marius ANGHEL 31 Oct. 2016, 19:09 Campionat
Brăilenii s-au bucurat de excluderea Pâncotei din Liga 2.**

Dacia Unirea nu a mai jucat în etapa a 14-a, deoarece adversara pe care urma să o întâlnească în deplasare, Șoimii Pâncota, a fost exclusă din campionat. Pentru numeroasele neprezentări ale formațiilor de juniori, dar și pentru controversatele rezultate ale echipei de seniori, vineri, 28 octombrie, Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a decis excluderea acestei grupări fotbalistice din Liga a 2-a și retrogradarea ei în ultimul eșalon fotbalistic al județului Arad. Iar în felul acesta Dacia Unirea a scăpat de o cheltuială inutilă și foarte mare. Aproximativ 13.000 de lei ar fi cheltuit brăilenii ca să facă această deplasare la Arad, plus două curse obositoare cu autocarul.

„Noi știam că la sediul FRF au fost convocați vineri cei de la Șoimii Pâncota, dar pentru că nu știam decizia pe care o va lua Comisia de Disciplină am convocat jucătorii la stadion și am efectuat un antrenament. Veștile din Capitală au fost bune, normale din punctul meu de vedere, pentru că cei de la Pâncota au avut o atitudine sfidătoare la adresa competiției. Nu spun că mi-ar fi displăcut să facem această deplasare, le-aș fi oferit o șansă jucătorilor care au evoluat mai puțin, dar am fi pierdut niște bani aiurea, pentru că oricum această formație ar fi fost exclusă din competiție, iar rezultatele anulate”, a declarat antrenorul Alin Pânzaru.

După antrenamentul de vineri, jucătorii au primit liber până marți dimineață, când vor începe pregătirile în vederea partidei cu Luceafărul Oradea, partidă care se va desfășura duminică, 6 noiembrie. „Pentru că, mai mult ca sigur, următoarea partidă, cea cu Luceafărul Oradea, o vom juca duminică, le-am dat câteva zile libere jucătorilor. De marți pregătim jocul cu Luceafărul Oradea. Dacă ne vom câștiga toate punctele pe teren propriu, până la finalul turului avem șanse mari să terminăm prima parte a campionatului aproape de podium, pentru că acum diferența dintre noi și echipa de pe locul al patrulea este de șase puncte”, a mai spus Pânzaru.

După anularea rezultatelor înregistrate de Șoimii Pâncota în acest sezon și după desfășurarea celorlalte meciuri din etapa a 14-a, Dacia Unirea Brăila a ajuns pe locul 11 în clasament, cu 19 puncte, la 15 puncte de liderul Juventus.

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Marius ANGHEL 31 Oct. 2016, 19:09 Campionat
Pe aceeași temă