Brăilenii au obținut prima victorie acasă din această primăvară

Brăilenii au obținut prima victorie acasă** din această primăvară

Chiar dacă a fost o zi excelentă pentru fotbal, doar vreo 500 de spectatori au venit, miercuri după amiază, pe stadionul „Municipal” din Brăila să vadă la fața locului ultima evoluție pe teren propriu din retur a favoriților în partida jucată împotriva echipei Unirea Târlungeni.

În ciuda faptului că gruparea antrenată antrenată de Alin Pânzaru a evoluat destul de slab în prima repriză, aceasta s-a impus totuși cu scorul de 1-0, grație autogolului semnat de Vlăsceanu în minutul 65. A fost o centrare a Claudiu Ionescu în careul brașovean, iar fundașul Unirii a trimis (fără să vrea), cu pieptul de la 3-4 metri în propria poartă: 1-0! Dar până atunci, brăilenii au mimat fotbalul, mai ales în prima parte, când nu au avut absolut nicio fază mai periculoasă la poarta apărată de Stamatin, în timp ce brașovenii au avut, în minutul 14, șansa de a merca: Nicolae a reluat spectaculos, pe spate, din întoacere, din mijlocul careului brăilean, însă mingea s-a dus la o palmă de bara dreaptă a porții „păzite” de Comănescu! Și cam la atât s-a rezumat prima parte a meciului.

Imediat după reluare brăilenii au și prima mare ocazie de a modifica tabela. Spătaru a scăpat singur în careul advers, a șutat de la 14 metri în portar, mingea a ricoșat la Ochia, dar a fost expediată de acesta în bara din dreapta porții goale. Replica oaspeților a venit în min. 62, atunci când Comănescu a respins în extremis mingea șutată de Antoche. A venit apoi golul (relatat în rândurile de mai sus), după care brașovenii au condus ostilitălițile pe teren. În min. 67, Tatarciuc s-a dat cap în cap cu un jucător brăilean la lovitura de colț executată de Cl. Ionescu, salvarea a fost chemată imediat pe teren, dar, din fericire, fundașul Unirii nu a pățit nimic grav și a putut continua meciul. Apoi Stamatin scoate de sub transversală lovitura de colț executată de același Cl. Ionescu (min. 68), pentru ca, în min. 69, Ndigwe, scăpat singur pe contraatac, să fie ajuns de Tatarciuc și deposedat la 16 metri.

A urmat apoi o fază demnă de filmele cu proști: oaspeții au beneficiat de o lovitură de colț de pe partea dreaptă, iar Pastor a căzut nejenat de nimeni în careul brăilean. Probabil acesta a „călcat strâmb” pentru că s-a accidentat și nu a mai putut continua partida! Dar s-a consumat și un moment vesel ce i-a avut ca protagoniști pe cei doi antrenori, aceștia având o altercație verbală în min. 75! Apoi asistentul Dan Florin (Călărași) și „rezerva” au fost nevoiți să intervină pentru a-l calma pe Lazlo Balint, cel care vocifera prea mult și depășea suprafața rezervată antrenorului.

Una dintre ultimile faze notabile a meciului s-a petrecut în minutul 84 și a aparținut oaspeților, cei care au dominat teritorial finalul de meci. Elek s-a aflat singur la 4-5 metri de parta brăileană, a șutat, însă Comănescu a reușit să respingă mingea care apoi nu a ajuns la Antal, aflat în imediata apropiere. Apoi în minutul 90+2, Dima nu a putut profita de cele trei lufturi ale fundașilor adversi în preajma careului de16 metri și a șutat mult pe alături, din afara careului!

Cam asta a fost „istoria” primei victorii a brăilenilr pe teren propriu din acest retur, iar spectatorii s-au bucurat de parcă CF Brăila a câștigat Liga Campionilor. Jucătorii au fost aplaudați minute în șir, iar numelelui Frunză a fost scandat de cei aprox. 500 de spectatori prezenți la meci.

CF BRĂ‚ILA
UNIREA TĂ‚RLUNGENI
1-0

Vlăsceanu 65 – autogol

Comănescu – Spiridon, Ignat, Ivan, Necoară – Spătaru (Neagoe 87), Ochia Cl. Ionescu, Frunză – Iordache (Ndigwe 46, Roșu 73), Dima. Antrenor: Alin Pânzaru

Stamatin – Vlăsceanu, Tatarciuc (Antal 73), Frâncu, Iaru (Șerban 62) – Antoche, Marin, Nicolae, Pastor – Dumbravă (Lita 63), Elek. Antrenor: Laszlo Balint

Cartonașe galbene: Spiridon, Ivan, Ochia / Antoche, Marin, Nicolae
   
Au arbitrat excelent Adrian Ilyeș (Prahova) ajutat de asistenții Florin Ungureanu (București) și Dan Florin (Călărași)

Articol scris de Marcel SÂNPETRU

Pe aceeași temă