Brăilenii au fost mai deștepți decât „academicienii” din Pitești

Brăilenii au fost mai deștepți** decât

Sâmbătă dimineață, pe stadionul „Municipal” din Brăila, a avut loc partida din cadrul etapei a cincea a ligii secunde dintre CF-ul local și liderul la zi al seriei, Academica Argeș. Argeșenii au fost lideri doar pe hârtie, deoarece pe terenul de joc nu au expediat nici măcar un șut pe spațiul porții apărate de Mitrea, reușind să piardă cu un 2-0 mai clar decât o arată scorul.

În ciuda faptului că timpul a fost unul excelent pentru fotbal, doar vreo 200 de spectatori au venit în tribunele uriașului oval de beton din Brăila (mulți s-au temut de ploaia care a căzut aproape pe tot timpul nopții trecute să nu vină iar), dar acest lucru nu i-a speriat pe jucătorii echipei de la Dunăre.

Cu o pleiadă de jucători valoroși care au evoluat și pe la echipe de pe prima scenă, Academica (fostă FC Clinceni) n-a jucat absolut nimic, iar înfrângerea este una pe deplin meritată. Chiar dacă Dima de la gazde a văzut cartonașul galben încă din minutul 2, brăilenii au știut ce vor de la această partidă și au dominat prima repriză, în care au testat buturile lui Lungu prin Niță (26), Olenic (26), Petean (32) sau Frunză (45).

Însă înaintea acestor ratări a fost golul marcat de Dima (15) după lovitura de colț executată de Petean. De partea cealaltă,  „academicienii” au părut că au venit la Brăila mai mult cu gândul să viziteze orașul, singurele lor încercări de a marca venind de la Pușcaș (3), Tătar (25) și Rusu (43). Așa că prima repriză a fost adjudecată pe merit de CF Brăila.

Imediat după reluare, Onofraș a încercat o execuție spectaculoasă de pe la vreo 20 de metri, dar mingea s-a dus mult peste transversală. Apoi Ispir a tras de la vreo 25 de metri în plopii din afara terenului (61), în timp ce Vențer a centrat pentru reluarea din 6 metri a lui Rusu care a ocolit poarta (min. 62). Szabo a trimis cu capul tot pe alături o altă centrare a aceluiași Vențer (min.65), pentru ca același Vențer să cerșească un penalty la intrarea regulamentară a lui Mitrea (min. 72).

În minutul 79, ocaziile oaspeților se răzbună: Nicoliță a primit o pasă excelentă de la Onofraș, iar șutul brăileanului de la vreo 18-19 metri l-a învins pentru a doua oară pe Lungu: 2-0. Ultimele zece minute s-a jucat mai mult de „amorul artei”, iar fluierul de final al centralului Robert Dumitru, care a prelungit partida cu patru minute, a pus capăt unei partide după care Academia Pitești coboară pe locul trei cu 10 puncte, iar CF Brăila urcă pe locul cinci cu 8 puncte.

CF BRĂ‚ILA – ACADEMICA ARGEȘ 2-0 (1-0)

Au marcat: Dima (15), St. Nicoliță (79)

CF Brăila: Mitrea – M. Dima, L. Ivan, Olenic, Stănciulescu – Frunză, Petean, Al. Niță (min. 66 Alin Radu), Spătaru (min. 69 Spiridon) – Onofraș (min. 83 Ghiocel), Nicoliță. Antrenor: Alin Pânzaru

Academica Argeș: C. Lungu – St. Stancu (min. 80 Șușu), Fl. Popa, Vițelaru, Sg. Popovici – B. Pătrașcu (min. 51 Szabo), Cr. Pușcaș – H. Koné (min. 33 Tătar), Ispir, Vențer – Vl. Rusu. Antrenor: Marius Baciu.

A arbitrat foarte bine o brigadă care l-a avut la centru pe Robert Dumitru acesta fiind ajutat la cele două tușe de Iulian Brînză și Adrian Vornicu

Cartonașe galbene; Mitrea, Dima, Frunză / Stancu, Popovici

Spectatori: aproximativ 200

Articol scris de Marcel SÂNPETRU
Foto: CF Brăila

Pe aceeași temă