Brăilenii abia așteaptă meciul cu UTA. Frunză: „Îi vom pune probleme mari. Când ești în iarbă, uiți de tot”

Marius ANGHEL 16 Nov. 2017, 11:21 Campionat
Brăilenii abia așteaptă meciul cu UTA.** Frunză:

Înfrângerea din etapa trecută cu ASA Târgu Mureș a readus UTA aproape de locurile retrogradabile, arădenii mai având un singur punct avans față de ultimul loc care duce în Liga 3. „Bătrâna Doamnă” se află pe locul 14, cu 18 puncte, și sub ea se află Dacia Unirea Brăila, Pandurii Târgu Jiu și CS Balotești, toate cu 17 puncte, ultimele două pe locuri retrogradabile. Printre acestea se află și următorul adversar al echipei lui Cristian Todea. Sâmbătă, de la ora 11:00, în etapa a 18-a, arădenii vor juca pe stadionul Municipal din Brăila.

Ambele echipe vin după înfrângeri înregistrate la limită, Dacia Unirea după un 2-3 la Satu Mare cu Olimpia, iar un nou insucces, probabil, nu le va mai scăpa de locurile retrogradabile.

„Această partidă este un exemplu viu că banii nu aduc fericirea. Dacă noi avem rezultate proaste și pe fondul problemelor cu banii, la UTA sunt bani și tot nu sunt rezultate. Așadar, nu cred că e cineva favorit din acest punct de vedere, având în vedere și cum arată clasamentul. Noi trebuie să câștigăm, la fel și UTA, cred că va ieși un meci frumos”, spune, pentru Sport Arad, Sorin Frunză, jucător și director sportiv la Dacia Unirea.

Deși în vară anunțase că își pune ghetele în cui, Frunză a revenit asupra deciziei, deoarece echipa sa nu s-a descurcat tocmai bine în campionat și a avut nevoie de ajutorul său pe teren. În 17 etape, Sorin Frunză, la 39 de ani, a evoluat în 12 meciuri și a marcat 7 goluri, fiind al doilea golgheter al Daciei Unirea, după Costel Roșu, care are 8 goluri marcate. Sâmbătă, veteranul echipei brăilene spune că UTA va avea viață grea în orașul de la malul Dunării.

„UTA este o echipă grea, cu fotbaliști care au fost pe la liga întâi, dar Brăila îi va pune probleme mari. Noi ne-am pregătit normal în această săptămână, așteptăm acest meci cu miză mare. Dăm peste o echipă cu nume mare, care, la ce tradiție are și suporterii ei, nu are ce să căuta în Liga a 2-a. Dar, din păcate, așa sunt timpurile. Nu consider că e un avantaj pentru noi forma prin care trece UTA. Când ești în iarbă, uiți de tot. Noi de problemele financiare și de tradiția adversarului, ei de forma și parcusul mai slab de până acum. Se uită totul, contează doar cât de concentrat ești”, a mai declarat Frunză.

Pentru jocul cu UTA, Dacia Unirea Brăila nu va conta pe mijlocașul central Ovidiu Covaciu, accidentat la antrenamentul de miercuri, și nici pe fundașul Cosmin Mihai, cu care s-a ajuns în această săptămână la o înțelegere de despărțire amiabilă. E al doilea jucător la care Brăila renunță în ultimul timp, după fundașul central Gabriel Lazăr.

13 meciuri și 2 goluri sunt realizările lui George Cosmin Mihai din acest sezon pentru Dacia Unirea Brăila. Mijlocașul fusese adus în vară după ce ultima dată a evoluat la Unirea Tărlungeni.

Marius ANGHEL 16 Nov. 2017, 11:21 Campionat
Pe aceeași temă