Brăila și-a menținut invincibilitatea în fața Farului chiar și cu rezervele pe teren. Pânzaru: „Puteam chiar câștiga acest meci”

Marius ANGHEL 30 May. 2016, 12:47 Campionat
Brăila și-a menținut invincibilitatea în fața Farului chiar și cu rezervele pe teren.** Pânzaru:

Cu toate că a avut în teren o formulă de echipă cu mulți jucători care de obicei au fost titulari în Liga a IV-a, la echipa secundă, Dacia Unirea a respectat tradiția din acest campionat și a obținut un rezultat de egalitate în fața unei echipe care a scos rezultate foarte bune în ultima perioadă a turneului play-off, Farul Constanța.

Brăilenii au fost conduși cu 1-0 la pauză, după un gol marcat de Pătulea în minutul 12, însă elevii lui Alin Pânzaru au ratat marile ocazii ale primului act. Pușcașu a irosit două situații clare de unu la unu cu portarul Dinu, iar Marco Enciu a trimis mingea în bară. Gicu Iordache și-a încercat șansa cu șuturi de la distanță, însă mingea trimisă de el a trecut, de două ori, razant cu barele porții adverse. Contrar cursului jocului, în minutul 53 Pătulea a reluat în plasa porții lui Olaru, mingea centrată de Moldoveanu iar Farul Constanța conducea cu 2-0.

Bucuria gazdelor a durat doar 13 minute pentru că brăilenii au reușit să reducă din diferență prin Enciu. Atacantul Daciei Unirea a primit mingea în careul advers, l-a driblat și pe portarul Dinu, a marcat și a relansat partida. După numai două minute Gicu Iordache a restabilit egalitatea, 2-2. Dacia Unirea a continuat să atace, iar Mucuță (72) ar fi putut să-și aducă echipa în avantaj însă cu un ultim efort, portarul Dinu a deviat cu vârful degetelor, în corner, mingea șutată de brăilean.

Pușcașu, Muscă și G. Iordache au fost de asemenea foarte aproape de gol în partea secundă a meciului. Cu toate că în ultimele zece minute s-a jucat pe contre, până la finalul partidei niciuna dintre combatante nu a mai înscris iar Dacia Unirea a obținut un punct în ultima deplasare din acest campionat.

„Eu sunt foarte mulțumit de joc, tinerii fotbaliști pe care i-am folosit au jucat cu plăcere, nu au fost timorați. Noi am controlat jocul, am avut o posesie bună, ne-am creat mai multe ocazii de gol, puteam chiar câștiga acest meci”, a declarat Alin Pânzaru.

Cu excepția fotbaliștilor care pot evolua și în Liga a IV-a, ceilalți jucători au intrat într-o vacanță de aproape două săptămâni. „Nu știm deocamdată când va începe campionatul următor, fiind o singură serie probabil că va demara la sfârșitul lunii iulie, așa că în jur de 10 iunie vom începe și noi pregătirile”, a mai spus Pânzaru.

În precedentele trei întâlniri din acest campionat dintre cele două formații, la Constanța a fost 1-1, iar la Brăila ambele jocuri s-au încheiat cu victoria Daciei Unirea cu 4-0.

Farul: I. Dinu – Băjan, Fl. Pătrașcu (cpt.)(Țăranu 71), Al. Ioniță, Corcoveanu – Al. Matei (R. Moldoveanu 36), Milea (Vlăescu 82), Ad. Ionescu, C. Neagu – S. Chițu, Pătulea. Antrenor: Ion Barbu

Dacia Unirea: Olaru – Niță, Olenic, Necoară, Stănciulescu (cpt.) – D. Oprea – M. Iordache (M. Dima 57), Pușcașu, P. Ioan (Al. Muscă 64), G. Iordache – M. Enciu (Mucuță 65). Antrenor: Alin Pânzaru

Aicol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 30 May. 2016, 12:47 Campionat
Pe aceeași temă