Brăila și-a asigurat locul pe podium după victoria cu SC Bacău. „Cam acolo ne situăm ca valoare a echipei”

Marius ANGHEL 23 May. 2016, 16:35 Campionat
Brăila și-a asigurat locul pe podium după victoria cu SC Bacău.**

Dacia Unirea a câștigat, sâmbătă, ultimul meci disputat pe teren propriu în această ediție de campionat, 2-0 cu SC Bacău, și și-a asigurat locul al treilea în actualul campionat al Ligii 2. Este cea mai bună clasare a echipei fanion a Brăilei din ultimii 20 de ani.

Practic, diferența în acest meci a fost făcută de evoluția foarte bună a căpitanului Sorin Frunză, care a marcat primul gol și a fost coautor la cel de-al doilea. „Din punct de vedere al clasării, locul al treilea reprezintă cel mai bun rezultat al fotbalului brăilean din ultimii ani, păcat că nu am putut continua lupta pentru promovare până la ultima etapă. Acesta este regretul meu și al jucătorilor”, a fost prima reacție a antrenorului Alin Pânzaru după meci.

Dacia Unirea a început meciul cu SC Bacău cu o formulă de echipă în care s-au regăsit jucătorii care au evoluat mai puțin în ultima vreme, dar și așa brăilenii au controlat jocul. La cornerul executat perfect de Necoară, Enciu a irosit o mare șansă de a deschide scorul, iar șase minute mai târziu, același atacant brăilean l-a întins serios pe portarul oaspeților. Nicoliță și Dima au fost blocați pe rând de apărătorii echipei oaspete. Prima acțiune periculoasă a echipei SC Bacău s-a derulat în minutul 36, însă la centrarea lui Vraciu, Giurgiu a șutat imprecis dintr-o poziție foarte bună. Cu șase minute înainte de finalul primei reprize, Dima și-a depășit adversarul direct și de la 2 metri a șutat paralel cu poarta apărată de Ureche.

La patru minute de la reluare, Enciu a rămas singur cu Ureche, însă a șutat imprecis din poziție centrală. SC Bacău a mai irosit o mare ocazie de a trece în avantaj în minutul 55, când Grumezescu a rămas singur cu Olteanu, însă a făcut o preluare largă și le-a dat posibilitate apărătorilor brăileni să înlăture periciolul. Nicoliță (59) a șutat peste transversală, iar un minut mai târziu, pe contaatac, Corban a șutat din întoarcere pe lângă țintă. Ratarea monumentală a lui Pușcașu din minutul 65 l-a determinat pe Alin Pânzaru să-i trimită în teren pe Onofraș, Muscă și Frunză. Iar după două minute după ce a fost introdus, căpitanul Sorin Frunză a marcat un eurogol și și-a adus formația în avantaj. Tot Frunză a fost coautor la golul marcat de Muscă, iar Dacia Unirea s-a impus cu 2-0 și termină campionatul pe podium.

„Pentru noi podiumul este important, cam acolo ne situăm ca valoare a echipei. Rapidul și Călărașiul sunt pe primele locuri, cred că aceasta este ordinea firească în acest sezon competițional. Mulțumim galeriei pentru spectacolul oferit și celorlalți spectatori care au fost alături de noi. Au fost suporteri care vin cu plăcere la meciurile noastre, iar atmosfera creată de ei ne-a condus spre o victorie meritată”, a mai spus Pânzaru.

Dacia Unirea: Olaru – Niță, Olenic, Necoară, Stănciulescu – Dima, D. Oprea, Pușcașu, G. Iordache (Muscă 74) – Enciu (Frunză 72), Nicoliță (Onofraș 60)
Antrenor: Alin Pânzaru

SC Bacău: Ureche – Massella (Sahru 79), I. Ursu, Burcă – Mihălăchioae, Rz. Adăscăliței, Corban (Ignea 79), Gheorghiu, Giurgiu – Vraciu, Grumezescu (Nemțanu 67)
Antrenor: Cristian Popovici

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 23 May. 2016, 16:35 Campionat
Pe aceeași temă