Brăila se desparte de încă doi jucători, unul dintre ei chiar golgheterul echipei: „O să mai dea afară niște jucători. Totul e un pretext”. Motivația președintelui

Marius ANGHEL 20 Nov. 2017, 17:02 Campionat

Înfrângerea înregistrată sâmbătă de Dacia Unirea Brăila, 3-4 pe teren propriu cu UTA Arad, a mărit seria meciurilor consecutive fără succes la opt, perioadă în care s-a obținut trei remize. Echipa de la Dunăre are 17 puncte acumulate în 18 etape și se află pe locul 15, ultimul care asigură menținerea în Liga 2, însă e la egalitate cu alte trei echipe aflate pe locuri retrogradabile, Pandurii Târgu Jiu, Luceafărul Oradea, respectiv CS Balotești.

Problemele financiare ale clubului, care are jucători neplătiți chiar și de 10 luni, a dus la această serie de rezultate negative și la ocuparea unei poziții care să dea emoții în privința retrogradării. Această stare de nesiguranță a dus și la noi despărțiri de jucători pentru clubul brăilean.

După fundașul central Gabriel Lazăr (26 de ani), la care s-a renunțat la mijlocul lunii octombrie, conducerea clubului a anunțat rezilierea contractului a încă trei jucători. Despărțirea de fundașul Cosmin Mihai (21 de ani) s-a făcut înainte meciului cu UTA, iar la începutul acestei săptămâni s-a ajuns la un acord în privința rezilierii cu doi dintre cei mai vechi jucători din lot, Costel Roșu, respectiv Gabriel Iosofache.

„Clubul Dacia Unirea Brăila și fundașul Cosmin Mihai au convenit luni 13.11.2017, pe cale amiabilă, încetarea raporturilor contractuale.

Deasemenea, astăzi, 19.11.2017, clubul brăilean și mijlocașii Costel Roșu și Gabriel Iosofache, au convenit, de comun acord, încetarea raporturilor contractuale.

Pe această cale, dorim să le mulțumim pentru întreaga perioadă petrecută în cadrul clubului fanion a județului Brăila și să le dorim succes pe mai departe!”, e anunțul clubului Dacia Unirea Brăila.

„Au spus că nu mai rezistă în situația actuală, că s-au săturat”

Despărțirea în special de Costel Roșu (32 de ani) este cu atât mai surprinzătoare încât acesta era golgheterul echipei în acest sezon, cu 8 goluri, la egalitate cu Sorin Frunză. Mijlocașul transformat în atacant a revenit la Brăila, echipa orașului natal în vara anului 2015, după o scurtă experiență la FC Voluntari. La clubul care acum joacă în Liga 1 a ajuns tot de la Brăila.

În schimb, mijlocașul Gabriel Iosofache (26 de ani) a fost unul dintre titularii din acest sezon, după ce în sezonul trecut a evoluat puțin după ce a suferit o accidentare gravă.

„Randamentul lor sportiv, în primul rând, și, în plus, a contat foarte mult dorința lor. Au spus că nu mai rezistă în situația actuală, că s-au săturat, așa că ne-am așezat la masă și, de comun acord, am reziliat contractele, ne-am strâns mâinile și asta e. Ieri au semnat. Nu vă ascund că ultimele rezultate, bineînțeles, pe noi, conducerea, nu ne mulțumesc. Acum înțeleg și punctul lor de vedere, că sunt neplătiți și i-am încurajat. Noi am dat dovadă de toată înțelegerea, numai că, pe plan sportiv, din păcate, rezultatele ne adâncesc și, normal, după fiecare joc ne facem și noi niște analize. Banca tehnică a venit și a spus că sunt cam nemulțumiți de randamentul unora dintre jucători. Concomitent cu dorința lor de a ne despărți, că pur și simplu nu mai vor să stea în condițiile astea, că nu au încredere în autorități, în ce se va întâmpla, ne-am așezat la masă și am semnat”, a motivat despărțirea de jucători președintele clubului, Valentin Avramescu.

„Zvonuri sunt multe, dar informații certe nu avem, la momentul ăsta”

Cei doi jucători nu au fost incluși în lotul pentru meciul cu UTA. Sursele Liga2.ro spun că Iosofache și Roșu au fost excluși de la prima echipă și trimiși la satelitul din Liga a 4-a, ca mai apoi să li se rezilieze contractele după ce conducerea clubului a avut despre Roșu și Iosofache că au fost văzuți ieșind dintr-o casă de pariuri.

„Nu știu. N-am informații. Zvonuri sunt multe, dar informații certe nu avem, la momentul ăsta. Zvonuri sunt multe și nu vă ascund și că la urechile noastre mai ajung ba una, ba alta. Eu, cel puțin, nu merg decât pe fapte, ci pe dovezi concrete și nu zvonuri. Poate o fi adevărat, poate nu. Eu, din punctul meu de vedere, atâta timp cât nu am nimic concret, nu îmi permit să arunc cu piatra, pentru că nu e corect”, a spus Avramescu.

Roșu: „Totul e un pretext. Au o grămadă de datorii și, scăpând de noi, nu ne mai dau bani”

Costel Roșu confirmă excluderea sa la echipa secundă a Brăilei, însă spune că totul a fost premeditat, să se ajungă la rezilierea contractelor pentru a scăpa de o parte dintre datoriile pe care le au față de jucători. Cât despre jocurile la pariuri, Roșu spune că nu a jucat deloc până acum și nici nu o va face. Mijlocașul a rămas și fără grupele de juniori pe care le antrena la Dacia Unirea în urma aceste despărțiri amiabile.

„Au fost niște discuții care… Eu mi-am făcut un nume în atâția ani în fotbal și nu vreau să fiu pătat pentru anumite chestii pe care le fac sau nu alții. Am preferat să me retrag, să pierd niște bani decât să se ajungă în alte parte. Mai vreau să joc fotbal, pentru că încă mai pot. Au fost niște zvonuri că s-au pariat mulți bani pe nu știu ce meci. Nu au spus nimic concret, ci doar că sunt zvonuri și că trebuie să ia o decizie. M-au trimis la echipa a doua și atunci am spus că mai bine îmi reziliez contractul. Chiar eu l-am sunat pe președinte să-și reziliez contractul, pentru că nu vreau să mai stau. Și așa am stat 10 luni fără niciun ban. O să mai urmeze niște despărțiri, o să mai dea afară niște jucători. Totul e un pretext. Ei au o grămadă de datorii și, scăpând de noi, nu ne mai dau bani. După ultima etapă o să mai renunțe la alți jucători. Așa au făcut mereu, din jumătate în jumătate de an. Vor reziliere amiabilă pentru ca noi să renunțăm la bani. Eu, unul, și Iosofache am renunțat la toți banii. Mai e și Cosmin Mihai”, a spus Costel Roșu.

16 meciuri și 8 goluri sunt cifrele lui Costel Roșu la Dacia Unirea Brăila în acest sezon al Ligii 2

13 meciuri, dintre care 9 ca titlular, a bifat Gabriel Iosofache în acest campionat

13 meciuri și 2 goluri sunt realizările lui George Cosmin Mihai din acest sezon pentru Dacia Unirea Brăila. Mijlocașul fusese adus în vară după ce ultima dată a evoluat la Unirea Tărlungeni

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 20 Nov. 2017, 17:02 Campionat
Pe aceeași temă