Brăila renunță la trei jucători importanți din lot chiar înainte de finalul sezonului. „Vom ieși cu fruntea sus, având conștiința că toată lumea a făcut totul pentru binele clubului”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 21 May. 2018, 14:48 Campionat
Brăila renunță la trei jucători importanți din lot chiar înainte de finalul sezonului.**

Dacia Unirea Brăila a luat trei puncte la „masa verde” cu Olimpia Satu Mare în etapa din weekend, însă tot a rămas pe loc retrogradabil după ce Pandurii Târgu Jiu a reușit, la rândul ei, să obțină o victorie în deplasarea de la Ripensia Timișoara. Echipa lui Alin Pânzaru e la un punct în spatele gorjenilor, cu două etape înainte de finalul sezonului, iar șansele de salvare țin doar de rezultatele pe care Frunză și compania le vor obține. În penultima etapă joacă în deplasare la UTA și are nevoie de o victorie, fiindcă Pandurii câștigă din oficiu, în timp ce în ultima rundă cele două echipe au meci direct la Brăila. Atunci ar putea avea loc un meci decisiv.

Altfel, seria de rezultate slabe obținute în ultimele jocuri de Dacia Unirea a dus la noi măsuri luate de stafful tehnic împotriva jucătorilor. Dacă în iarnă se renunța înaintea ultimelor meciuri la o serie de fotbaliști și se pornea un scandal monstru, Costel Roșu și Gabriel Iosofache fiind arătați cu degetul că le-au propus coechipierilor să „trântească” meciuri pentru pariuri, iar Gabriel Lazăr și Cosmin Mihai fiind și ei dați afară pe ușa din spate, tot după prestații suspecte, acum, Brăila a renunțat la încă trei jucători.

Mijlocașul Ovidiu Covaciu (27 de ani), atacantul Olimpiu Bucur (29 de ani) și fundașul Marian Anghelina (27 de ani), trei dintre jucătorii de bază din lotul lui Alin Pânzaru, pleacă, surprinzător, de la Brăila cu doar câteva meciuri înainte de finalul sezonului, când echipa poate evita retrogradarea doar prin rezultatele pe care le obține ea. Covaciu a evoluat în 21 de meciuri în acest sezon, Bucur a prins 18 jocuri și a marcat 4 goluri, în timp ce Anghelina, adus în iarnă, a jucat în 11 partide și a marcat două goluri.

Analizând comunicatul clubului, cei trei jucători nu au făcut totul pentru binele clubului, acesta fiind motivul despărțirii.

„Contractele jucătorilor Bucur Olimpiu și Covaciu Ovidiu au fost reziliate de comun acord la începutul acestei luni, iar contractul cu Anghelina Marian a fost reziliat prin acordul părților săptămana trecută. Le mulțumim pentru activitatea în cadrul clubului nostru și le urăm succes pe viitor!

Indiferent cum se va termină actualul campionat vom ieși cu fruntea sus, având conștiința că toată lumea – jucători, antrenori, conducători, suporteri – au făcut totul pentru binele clubului, în condițiile foarte grele știute de toată lumea (interpretate greșit de către unii, funcție de capacitatea de înțelegere sau interese proprii).

Asigurăm adevărații suporteri că ne vom bate până la capăt!

ÎMPREUNĂ‚ SUNTEM DACIA UNIREA BRĂ‚ILA!”, a anunțat Dacia Unirea pe site-ul oficial.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 21 May. 2018, 14:48 Campionat
Pe aceeași temă