Brăila, la un pas de a detona bomba pe terenul liderului. Voluntariul a evitat eșecul dintr-un penalty pe final de meci

Mihai Andries 05 Apr. 2015, 14:11 Campionat
Brăila, la un pas de a detona bomba pe terenul liderului.** Voluntariul a evitat eșecul dintr-un penalty pe final de meci

Liderul seriei I din Liga 2 își continuă drumul spre prima scenă a fotbalului românesc, însă s-a împiedicat pe teren propriu de o echipă a Brăilei care a prins play-off-ul pe ultima sută de metri. Voluntariul a remizat sâmbătă cu formația venită de la malul Dunării, scor 1-1 și mai au doar cinci puncte avans față de principala urmăritoare Academica Argeș, care a dispus cu 2-0 de SC Bacău.

„Fum și culoare nu înseamnă…teroare”

Deși părea un adversar facil, Brăila a arătat că-și merită locul obținut în play-off-ul pentru promovarea în Liga 1 și a ținut piept formației antrenate de Ilie Poenaru. Primele minute ale partidei nu au fost marcate doar de jocul bun prestat de ilfoveni, cu primele șuturi spre poarta lui Mitrea, ci și de acordul pe care galeria ilfovenilor a fost nevoită să-l primească de la observatorul jocului pentru a intra la meci cu un banner. Galeria Voluntariului, care număra aproximativ 60 de persoane, a desfășurat un banner pe care scria „Fum și culoare nu înseamnă…teroare, făcând referire la coregrafia 3D și la spectacolul pirotehnic de etapa trecută cu SC Bacău.

Câte o bară de căciulă în doar 60 de secunde

Brăilenii au spart gheața în minutul 14, când au expediat primul șut pe spațiul porții apărate de Balauru. Pușcașu și-a încercat norocul cu un șut central de la 25 de metri, reținut fără probleme de portarul gazdelor. Următoarele 20 de minute au adus o dominare a gazdelor, cu o posesie prelungită și cu incursiuni în careul brăilenilor, care s-au terminat fie cu șuturi blocate, fie cu parade ale lui Mitrea. Pressingul Voluntariului a funcționat la fel de bine precum atacul, orice încercare de construcție a oaspeților fiind blocată, așa că Brăila a apelat la baloane lungi direct pe masivul atacant, Ungureanu.

Primul moment greu pentru defensiva ilfoveană a avut loc în minutul 34, când Ungureanu a ajuns oportunist la mingea venită dintr-un ricoșeu, șutând din pendulare, cu piciorul drept, direct în transversala porții apărate de Balauru, acesta din urmă neavând reacție. Faza s-a stins după o degajare a fundașului central al Voluntariului. Galeria gazdelor a simțit momentul greu prin care a trecut echipa favorită și a început să cânte și mai puternic, scandând numele antrenorului principal, Ilie Poenaru.

Ilfovenii, impulsionați de cei aproximativ 1.000 de fani, au forțat și au lovit și ei imediat bara, în minutul 35, prin căpitanul Rădoi. La un corner de pe partea stângă, mingea a fost prelungită la bara a doua de Achim, iar Rădoi, din doi metri, a pus piciorul, dar mingea a lovit stâlpul din stânga porții apărate de Mitrea. Trei minute mai târziu, lui Călințaru i s-a anulat un gol pe motiv de offside, tușiera Petruța Iugulescu ridicând corect steagul.

Onofraș, eurogol chiar înainte de pauză

Cea mai frumoasă fază a meciului s-a petrecut în minutul 43, când Onofraș a dezghețat tabela de joc. La o minge căzută în fața sa, Ungureanu o lovește cu capul și îl depășește în viteză pe fundașul dreapta al gazdelor, Bogdan Vasile. Atacantul intră prin flancul stâng de atac și pasează pe jos în interiorul careului. Un jucător al brăilenilor sare peste minge, aceasta ajungând la Onofraș, care prinde un șut de zile mari, cu ristul, direct în vinclul din dreapta al porții ilfovenilor. De remarcat e faptul că Onofraș ar fi putut fi eliminat în minutul 12, pentru un atac imprudent cu talpa, dar i s-a arătat doar cartonașul galben. Centralul, Viorel Nicușor Flueran, fluieră sfârșitul primei reprize, iar oaspeții intră cu un avantaj mulțumitor la cabine.

Faza și ocazia la poarta brăilenilor în a doua repriză

Ilie Poenaru a mutat primul, iar Bogdan Vasile, cel driblat la faza golului, a fost schimbat cu Roșu, fiind pedepsit se pare de antrenorul său pentru eroarea comisă. După reluare, cum era de așteptat, liderul seriei întâi a atacat în valuri poarta oaspeților. Mai întâi în minutul 49, Cârstocea a ajuns primul la minge și a șutat spre poarta formației venite de la malul Dunării, dar mingea a fost deviată de un fundaș și s-a scurs milimetric pe lângă stâlpul din stânga.

În minutul 52 au avut loc două faze care ar fi putut aduce egalarea pe tabelă. La un corner executat de pe dreapta, mingea e recentrată în careul de șase metri, de unde Achim trimite spre poartă, dar Mitrea respinge din nou în corner. Din cornerul rezultat, același fundaș central, Achim, lovește mingea cu capul, din păcate pentru el și pentru echipa sa mingea fiind reținută de această dată de Mitrea.

Mingea se perindă din ce în ce mai des prin careul oaspeților și caruselul ratărilor continuă. La pătrunderea lui Ene în careu, acesta îl vede în poziție de șut pe Cârstocea, îi pasează, dar mingea e scoasă de sub transversală de portarul brăilenilor.

Brăilenii, masați în propria jumătate timp de 20 de minute

Atacurile Voluntariului s-au intensificat, iar portarul brăilenilor sesizând acest lucru, a oferit un moment de respiro apărării sale printr-o tragere de timp. De remarcat că Brăila a ieșit cu mingea la picior din propria jumătate de abia în minutul 65, când Maxim a comis un fault tactic și și-a asumat un galben. În minutele care au urmat, fundașii gazdelor și-au făcut simțită prezența din ce în ce mai des în careul brăilenilor, la cornere, ori prin incursiuni pe cont propriu.

Defensiva brăileană a cedat într-un final în minutul 86, când Pușcașu l-a agățat din spate pe Voduț, undeva în marginea careului, iar centralul partidei nu a ezitat și a arătat punctul cu var. Ene a executat fără speranțe pentru Mitrea, în plasa laterală din dreapta porții, iar scorul s-a făcut 1-1.

Gazdele s-au grăbit să repună repede mingea în joc pentru a forța obținerea celor trei puncte, însă scorul s-a menținut până la final. Astfel, F.C. Voluntari pierde două puncte prețioase, dar rămân pe primul loc cu 54 de puncte, în timp ce Brăila continuă pe ultima poziție a play-out-ului cu 30 de puncte. Ilfovenii vor juca în deplasare, pe 10 aprilie cu SC Bacău, în timp ce brăilenii vor juca acasă cu Rapid CFR Suceava

FC VOLUNTARI – CF BRĂ‚ILA      1-1
Marcatori: M. Ene ”87 – pen. / Onofraș ”43

Balauru – Bg. Vasile (C. Roșu ”46), S. Rădoi (cpt.), C. Achim, Fl. Maxim – D. Novac, Todoran – M. Ene, A. Cârstocea (G. Deac ”58), Călințaru (M. Matei ”64) – Voduț
Rezerve neutilizate: Hânțescu – Mitache, Lircă, Ad. Bălan
Antrenor: Ilie Poenaru

Cr. Mitrea – M. Dima (G. Niță ”80), L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu -Petean, Olenic – Onofraș (G. Iordache ”64), Pușcașu (Dojcinovic ”90+1), S. Frunză (cpt.) – Bg. Ungureanu
Rezerve neutilizate: Comănescu – Bg. Spătaru, Bârsănel, Necoară
Antrenor: Alin Pânzaru

Stadion: „Niță Pintea” (Pipera); Spectatori: 700; Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); Asistenți: Ciprian Iovu (Botoșani) și Petruța Iugulescu (Târgoviște); Jucătorul meciului: Bogdan Ungureanu 3

Articol scris de Dan MIREA
Foto: ProBrăila

 

 

 

Mihai Andries 05 Apr. 2015, 14:11 Campionat
Pe aceeași temă