Brăila își reia poziția de „lanternă roșie”, Florentin Petre rezistă: „Așteptăm să terminăm acest an așa cum putem”. Planurile pentru pauza de iarnă

Marius ANGHEL 02 Dec. 2018, 17:59 Campionat

Florentin Petre are viață grea la Dacia Unirea Brăila, care a căzut din nou pe ultimul loc al ligii secunde, cu doar 9 puncte după 20 de etape, după înfrângerea de la Timișoara cu Ripensia, scor 0-2. Fostul dinamovist spune că la iarnă străinii vor pleca de la echipa sa și că sunt premise de finanțare din partea autorităților, anul viitor.

După meciul pierdut cu Ripensia, Petre a precizat că rezultatul este echitabil. „Concluziile sunt destul de simple. Am întâlnit un adversar foarte bun, cu un antrenor cu rezultatul notabile pentru fotbalul românesc. Nu prea a avut noroc, a fost dat la o parte din anumite zone. Așa suntem noi cei mai liniștiți, mai încercați de soartă. A fost joc bun, știam că au jucători de calitate, cu experiență, care au jucat și în prima ligă. Eu am avut pe foaie 11 Under 21, între care doi „bebeluși” de 15-16 ani. Deocamdată la Brăila, lucrurile sunt destul de neclare. Sunt mulțumit ținând cont că am jucat trei meciuri în opt zile, și unii nu pot duce nici două, dar mai trei. Deplasarea a fost foarte lungă. Felicit echipa adversă pentru calitate jocului și pentru rezultat. Sper să le meargă bine să facă un grup de fotbaliști, pentru că Timișoara are mare nevoie”, a declarat despre meci Florentin Petre.

Mai speră în salvarea de la retrogradare

Antrenorul speră că din iarnă va mai redresa echipa. „Așteptăm să terminăm acest an așa cum putem și, bineînțeles, dacă vom avea susținere de la autorități să putem să aducem cel puțin zece fotbaliști, pentru că mulți vor pleca. Acești copii trebuie crescuți corect, cu jucători cu experiență alături. Am căzut de acord cu ei, după ultimul meci vom trage linie, vom analiza fiecare jucător în parte și împreună cu cei din conducere vom lua o decizie în privința lor. Deocamdată nu avem de niciunde bani, până la sfârșitul anului ne chinuim cât putem. Am avut discuții cu autoritățile locale, se vor aloca niște bani pentru următorul an. Sper să vină cât mai repede, să putem face un grup de jucători cu care să putem scăpa de retrogradare… Șansele nu sunt terminate, mai avem o grămadă de meciuri”, a precizat fostul dinamovist.

Pe 8 decembrie, meciul anului cu ACS Poli

Săptămâna viitoare, Brăila (9 puncte) primește vizita celor de la ACS Poli (10 puncte). Florentin Petre spune că victoria este obligatorie în duelul ultimelor clasate în insolvență. „Este cel mai important meci din an pentru noi. Suntem obligați să câștigăm. Voi încerca săptămâna viitoare să-i capacitez și să-i duc la nivelul de pregătire psihică necesară. Pentru că fizic nu avem probleme, stăm bine. Va fi un meci pe viață șli pe moarte”, a mai spus antrenorul brăilenilor.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 02 Dec. 2018, 17:59 Campionat
Pe aceeași temă