Brăila a scos un punct din deplasarea de la Metaloglobus, într-un meci cu două răsturnări de scor, dar a coborât pe ultimul loc

Marius ANGHEL 24 Sep. 2018, 13:13 Campionat
Brăila a scos un punct din deplasarea de la Metaloglobus,** într-un meci cu două răsturnări de scor, dar a coborât pe ultimul loc

Dacia Unirea a avut, sâmbătă, la București, o evoluție bună în compania unei adversare de același calibru valoric, a condus cu 2-1 și a irostit o uriașă ocazie de a se desprinde la două goluri, dar Bebey a irosit-o, iar Metaloglobus a egalat. Brăilenii au obținut un punct în deplasare, dar au coborât pe ultimul loc în clasamentul Ligii a 2-a.

Meciul din etapa a 8-a a început cât se poate de rău pentru formația de la Dunăre. La prima fază a partidei, mingea a ajuns la portarul brăilean, acesta a reținut-o la marginea careului de 16 metri, a scăpat-o apoi din mână și a prins-o din nou, dar în afara careului, motiv pentru care arbitrul de centru a dictat lovitură liberă pentru gazde. Ovidiu Herea a marcat și Metaloglobus avea deja 1-0 în primul minut al partidei.

Putea fi chiar 2-0 pentru gazde în minutul 9, însă bara transversală l-a salvat pe Raul Avram la șutul lui Potecea.

Apoi, Dacia Unirea a echilibrat jocul și, în minutul 19, a reușit să restabilească egalitatea, 1-1. După o serie de cinci pase consecutive ale jucătorilor lui Florentin Petre, Sane a greșit în propriul careu, mingea a ajuns la Bebey, care a șutat fără speranțe pentru portarul Geantă.

Până la pauză, meciul a fost echilibrat, s-a jucat mai mult între cele două careuri, astfel că la capătul primei reprize scorul a rămas cel înregistrat în minutul 19.

Dacia Unirea a început foarte bine repriza a doua, astfel că, după numai șapte minute, a trecut în avantaj. Bebey a fost faultat în careu de Buzea, arbitrul Marius Chițu din Târgoviște a arătat punctul cu var, iar Mihai Maxin a marcat și formația brăileană conducea cu 2-1. Jucătorii pregătiți de Florentin Petre au fost în continuare periculoși în atac și se puteau desprinde la două goluri, însă Bebey l-a driblat pe Geantă, dar și-a prelungit prea mult mingea și apărătorii echipei bucureștene au reușit să înlăture pericolul.

Au înscris însă cei de la Metaloglobus. La un contraatac din minutul 75, Albert a trimis o pasă în adâncime, iar Ovidiu Herea a fost faultat în careu și centalul a acordat penalty. Valentin Ghenovici a transformat lovitura de pedeapsă, a egalat și a stabilit și scorul final al partidei, 2-2.

Maxin putea da lovitura în minutele de prelungire ale reprizei a doua, însă nu a reușit să fructifice marea ocazie de care a beneficiat și Dacia Unirea a pierdut două puncte mari la București.

Cu patru puncte acumulate în total în acest sezon, Dacia Unirea Brăila a căzut pe ultimul loc, la egalitate cu ACS Poli. Metaloglobus a făcut opt puncte și e prima deasupra locurilor retrogradabile. Brăilenii joacă marți, de la ora 21:30, la Galați, cu Dinamo, în 16-imile Cupei României, iar sâmbătă, de la ora 11:00, o întâlnește pe teren propriu pe Chindia, în etapa a 9-a. Metaloglobus a fost deja eliminată din cupă, iar sâmbătă joacă în campionat la Timișoara, cu Ripensia.

METALOGLOBUS BUCUREȘTI – DACIA UNIREA BRĂ‚ILA   2-2
Ovidiu Herea 3′, Valentin Ghenovici 75′ – pen. / Bertrand Bebey 18′, Mihai Maxin 52′ – pen.

Rob. Geantă – Pham Huy, Buzea, Bg. Panait, Sane (Negotei 21′), Sava, Val. Andrei (Marek 57′), Șt. Niculae, Potecea (Vl. Vlad 46′), Ov. Herea, Ghenovici (cpt.)
Rezerve neutilizate: Anca-Trip – , Culda, G. Coman, , Riza,
Antrenor: Bogdan Andone

R. Avram – Gab. Niță, B. Hamza, Merville, Manu – Pleșa (Van der Driest 60′), Maxin – Vitan (Calu 64′), Lu, Ciucureanu – Bebey (Mucuță 87′)
Rezerve neutilizate: Rob. Chirilă – Djoko, Hîmpea, Sil. Crăciun
Antrenor: Florentin Petre

Stadion: Metaloglobus (București); Arbitru: Marius Chițu (Târgoviște); Asistenți: Damian Antal și George Bogdan Duță (ambii din Bacău).

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 24 Sep. 2018, 13:13 Campionat
Pe aceeași temă