Brăila a pierdut trei puncte pe care le-a avut în mână la pauză!

Mihai Andries 30 Sep. 2012, 18:19 Campionat
Brăila a pierdut trei puncte** pe care le-a avut în mână la pauză!

După frumoasa calificare în optimile Cupei României, obținută în fața Viitorului din Constanța, CF Brăila a pierdut duminică în campionat trei puncte pe care la un moment dat părea că le-ar fi avut ca și asigurate, în fața unei echipe care până în minutul 55 nu a arătat absolut nimic pe terenul de joc!

Gruparea antrenată de Alin Pânzaru a pierdut cu 2-3 disputa de pe teren propriu jucată cu Săgeata Năvodari, după ce în minutul 28 CF Brăila avea 2-0 pe tabela de marcaj, dar a trebuit să vină cele două cartonașe galbene primite de Laurențiu Ivan în numai 30 de secunde și totul s-a năruit pentru gruparea de la Dunăre! În acel blestemat minut 53, la 2-0 pentru brăileni, Voicu a lovit mingea cu mână în propria suprafață de pedeapsă, iar centralul partidei, Cătălin Pană (Buc.) a arătat punctul de la 11 metri! Penalty indiscutabil, transformat în gol de Vezan! Dar Ivan a protestat mai întâi și a văzut cartonașul galben! Fundașul central brăilean nu s-a oprit, a continuat „recitalul”, l-a primit și pe al doilea galben (pentru înjurii probabil!) și a fost trimis la vestiare!

Dar ce se întâmplase până atunci? Brăilenii au dominat cu autoritate prima repriză, iar în minutul 18 a beneficiat de o lovitură de la 11 metri. Frunză a fost cel faultat în careu de Chețan (care a văzut și un cartonaș galben), iar Bălțoi a fost cel care a deschis scorul: 1-0! Dominarea brăilenilor s-a accentuat consistent, și în minutul 28, CF Brăila și-a dublat avantajul pe tabela de marcaj. Frunză a executat impecabil în careul advers, lovitură de pe la vreo 25 de metri, și venit din spate, Bosoi a marcat pentru 2-0 pentru gazde! Jucătorii din Năvodari sunt în corzi, iar Bosoi trimite cu capul în bară un corner executat de Frunză de pe partea dreaptă (min. 43). Apoi Gordin apără greu mingea expediată de Frunză de la 8-9 metri, și cei aproximativ 2000 de brăileni prezenți la meci așteptau un succes confortabil al echipei favorite!

Nu a fost așa, datorită evenimentelor de la începutul reprizei secunde, relatate mai sus, și apoi totul s-a năruit ca un castel din cărți de joc! Având un om în plus pe teren, antrenorul oaspeților efectuează două schimbări prin care anunță toată lumea că vrea să câștige! I-a scos pe Oprea (min. 63) și Tigoianu (min. 64) și a introdus doi atacanți: pe Șicu și pe Jianu! Din acest moment CF Brăila nu a mai contat practic în joc, și Bunduc s-a opus magistral la șututrile expediate de Jianu (min. 74 și 85) și Dorel Zaharia (min. 83). Ca să nu mai punem la socoteală și faptul că același Jianu a trimis cu capul peste poarta brăileană, de la numai 10 cm(!) de linia porții o minge care l-a exasperat de Aurel Șunda!

Și brăilenii au avut o situație de a marca, în minutul 86 (la scorul de 2-1!), dar brăileanul Rusu, scăpat singur în careul advers a șutat în pâmânt nereușind să trimită în plasă o minge pe care toată lumea o văzuse în poartă! Dar cum în fotbal ocaziile se răzbună, oaspeții au restabilit egalitatea în minutul 88: Goșa a centrat de pe dreapta, iar Jianu a reluat imparabil în poarta brăileană aducând mult râvnita egalitate, 2-2! Și cum satana te poate lua din ușa bisericii, în minutul 94 Șicu a marcat golul care a adus în contul oaspeților toate cele trei puncte, cu un șut imparabil de la 7-8 metri trimis în dreapta lui Bunduc, expediat de la 12-13 metri: 2-3! Și uite așa brăilenii au reușit să piardă în numai șapte minute, trei puncte, care la pauză erau deja ca intrate sigur în contul echipei de la malul Dunării!

Spectatorii brăilenii au strigat „HOȚII, HOȚII!”, iar la sfârșitul partidei până și președintele Adelin Soare s-a dus la brigada de arbitri pentru a-i certa și a le reproșa ceva!

CF Brăila: Bunduc – Bosoi (min. 72: Braha), Spiridon, Ivan (eliminat în minutul 53), Sânmărtean – Frunză, Voicu, Ochia, Pungă (min. 67: Dima), Bălțoi (min. 62: Rusu), Pușcașu. Antrenor: Alin Pânzaru
Săgeata Năvodari: Gordin – Goșa, Bar, Tudorache, Chețan (min. 86: Pleniceanu) – Diaby, Apostol, Vezan, Tigoianu (min 64: Șicu) – Oprea (min. 63: Jianu), D. Zaharia. Antr. Aurel Șunda.

La meci a fost prezent și Ion Viorel, fostul antrenor de la CF Brăila, cel care a venit să ridice de la clubul de pe malul Dunării un rând de echipament complet care i-ar aparține de fapt și de drept! Dar nu știm însă dacă l-a și ridicat, acesta fiind în contul unor datorii mai vechi ale CF-ului Brăila către antrenorul buzoian!

Articol scris de Marcel SÂNPETRU

Mihai Andries 30 Sep. 2012, 18:19 Campionat
Pe aceeași temă