Brăila a câștigat la scor (aparent) sever, un meci fără nicio importanță

Brăila a câștigat la scor (aparent) sever,** un meci fără nicio importanță

Doar vreo 400-500 de spectatori au venit astăzi pe stadionul „Municipal” pentru a vedea la lucru echipa favorită la ultima ei „reprezentație” din acest sezon, adversara brăilenilor fiind Rapid Suceava. Chiar dacă niciuna dintre echipe nu mai era amenințată cu retrogradarea după decizia Comitetului executiv al FRF de a duce la 14 numărul echipelor din liga secundă, partida a fost una destul de spectaculoasă având tot ceea ce trebuie pentru un meci de fotbal. Au fost marcate șapte goluri, au fost dictate patru lovituri de la 11 metri – toate pentru gazde, iar de la oaspeți au fost eliminați just nu mai puțin de trei jucători.

Mitrea a luat gol de la 35 de metri

Brăilenii au primit primul penalty, chiar în minutul 2, atunci când Semeghin l-a faultat în propriul careu pe Iordache, iar Ochia a transformat lovitura de pedeapsă: 1-0. În minutul 13, Frunză a cerut din nou penalty la o intrare asupra sa a lui Sava, dar centralul Dragoș Istrate (București) a considerat că intervenția suceveanului a fost una corectă și a dictat doar lovitură de colț. În minutul 21, Negru a executat o lovitură liberă de pe la vreo 35 de metri, ușor lateral dreapta. Portarul brăilenilor nu a fost atent și mingea trimisă de sucevean s-a oprit în plasă:1-1

Rapid a terminat repriza în zece

Peste numai un minut, Ochia a fost faultat clar în careu de Velescu, și brăilenii primesc o a doua lovitură de pedeapsă: a executat penaltyul Necoară, care și-a readus formația în avantaj: 2-1. Putea fi 3-1 în minutul 26, dar Câmpeanu a reluat din 6 metri cu capul peste poartă, mingea centrată de Ochia. Apoi în minutul 34, Dima a scăpat singur cu portarul advers, l-a driblat, dar a intrat în unghi și a trimis în plasa laterală. Peste numai un minut Rapid Suceava va rămâne în 10 jucători, deoarece Sumanariu l-a faultat pe Claudiu Ionescu la mijlocul terenului, a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. În minutul 43, Semeghin putea să egaleze, dar de această dată Mitrea a fost atent și a reținut fără probleme mingea trimisă din lovitură liberă de fostul dinamovist de la vreo 40 de metri.

În loc de 2-3, s-a făcut 4-2

La numai opt minute de la reluare, rapidiștii vor marca golul de 2-2: Golofca a șutat de la 16 metri, Mitrea a respins greșit până la Negru și acesta nu avea cum să rateze de la numai 3-4 metri. Apoi, antrenorul gazdelor, Alin Pânzaru nu are ce face și se ceartă cu spectatorii, iar aceștia din urmă îl huiduie copios pe tehnicianul de la CF Brăila

În minutul 63, putea fi 2-3, dar Mitrea a apărat miraculos șutul expediat de Semeghin de la 15 metri. Nu a fost 2-3, dar s-a făcut  totuși 3-2: Claudiu Ionescu a centrat pe jos în fața porții și Câmpeanu a trimis prin alunecare în poartă (74). Brăilenii continuă să atace, iar în minutul 84, va fi 4-2: Iordache a aruncat o minge în careul sucevean, iar Dima a venit prompt la întâlnire marcând și el tot din alunecare!

Dublă eliminare la suceveni și două penalty-uri pentru brăileni – unul ratat, unul transformat

A venit apoi minutul 89, când Stănescu l-a faultat clar în careu pe Dima, suceveanul a văzut al doilea galben și a fost eliminat. În ajutorul coechipierului său sare și Sava, care nu are ce face și-l înjură ca la ușa cortului pe arbitrul de centru și acesta este „premiat” cu un cartonaș roșu direct. A executat penaltyul Claudiu Ionescu, dar portarul Hintașcu a ghicit colțul și a apărat. Peste numai un minut, Dragoș Istrate mai acordă un penalty pentru brăileni, după ce Necoară a fost faultat în careu de Bălan și tot Necoară execută și stabilește scorul final: 5-2

CF BRĂ‚ILA – RAPID SUCEAVA 5-2 (2-1) Ochia (2- pen), Necoară (23, 90 – ambele din pen), Ad. Câmpeanu (74), Dima (84) / Negru (20, 53)

Mitrea – D. Spiridon, L. Ivan, Necoară, C. Roșu – Iordache, Frunză (min. 18: Cl. Ionescu), Ochia, Spătaru – Ad. Câmpeanu, M. Dima. Antrenor: Alin Pânzaru
Hintașcu – Bălan, R. Sava, Velescu, Semeghin – Cerlinca, Sumanariu, I. Plămadă, Golofca (min. 85: Bigu) – Gafița (min. 38: Stănescu), Negru (min 77: Ioneși). Antrenor: Florin Cristescu.

Cartonașe galbene: L. Ivan, Necoară, Ad. Câmpeanu, Ochia / D. Bălan, Velescu, Sumanariu, I. Plămadă, Vl. Stănescu
Cartonașe roșii: Sumanariu (35), R. Sava (89 – direct), Vl. Stănescu (89)

În ciuda aparențelor, au arbitrat foarte bine Dragoș Istrate București), Sebastian Stoian (Constanța) și Daniel Hulubei (Vaslui)

 

Articol scris de Marcel SÂNPETRU

Pe aceeași temă