Botiș e mândru de realizările UTA-ei în acest sezon de Liga 2. Care e, în privința căpitanului, „cea mai mare victorie” a arădenilor

Marius ANGHEL 12 Jun. 2016, 17:47 Campionat

UTA Bătrâna Doamnă n-a reușit să producă o nouă minune și să obțină promovarea în Liga 1. Arădenii au învins duminică, pe teren propriu, echipa FC Voluntari, scor 1-0, în meciul retur al barajului de menținere/promovare în Liga 1, însă rezultatul a fost insuficient pentru a face pasul în prima ligă. Victoria ilfovenilor de miercuri cu 3-0 n-a putut fi întoarsă de arădeni, astfel că aceștia din urmă se vor regăsi și în sezonul următor în Liga 2.

Cu toate că obiectivul promovării a fost ratat, starea de spirit a jucătorilor UTA-ei a rămas una ridicată. S-a făcut tot ce s-a putut pentru a ajunge în Liga 1, însă modul în care FRF i-a pus să joace aceste baraje i-a dezavantajat clar. Sorin Botiș crede că toată atenția după acest sezon trebuie să se îndrepte către echipă, deoarece aceasta a realizat o performanță foarte importantă prin acest parcurs în Liga 2 din postura de nou-promovată. Căpitanul arădenilor spune că cea mai importantă victorie, mai mult decât cea a unei promovări, este faptul că suporterii au fost reduși pe stadion.

„Nu contează la momentul de față ce face Sorin Botiș, toată atenția cred că trebuie să se îndrepte asupra echipei, ea e cea mai importantă. Sorin Botiș are în continuare visurile lui. Să vedem ce va fi în continuare. Ne bucurăm de parcursul pe care l-am avut, băieții merită felicitați și bineînțeles sunt și alte lucruri care ar trebui spuse, dar nu vreau să aduc așa un gust amar zilei de astăzi. Chiar dacă nu am promovat, am reușit totuși ceva frumos. Categoric că forța Voluntariului a fost mai mare din pricina faptului că a avut mai multe zile să pregătească meciurile, având și o perioadă de pauză și un program mai lejer. Noi am jucat din trei în trei zile sau patru în patru zile și e normal că asta și-a pus amprenta și pe jocul nostru. Cred că niciodată o echipă de fotbal nu a jucat două săptămâni la rând la trei-patru zile. Noi mergem mai departe, sperăm ca și autoritățile sau, eu știu, cine, că oricum în Arad s-a auzit un glas al acestei frumoase echipe și acestor oameni minunați care vin la fotbal, pe care echipa i-a trezit la realitate și i-a întors înapoi la stadion. Cred că nu s-a mai întâmplat să vină spectatori înaintea jucătorilor la meci să prindă un loc în tribună. Cred că asta e cea mai mare victorie a noastră”, a spus căpitanul UTA-ei, Sorin Botiș, la microfonul DIGIsport.

UTA Bătrâna Doamnă s-a impus la Arad, pe stadionul Motorul, cu 1-0 în meciul retur al barajului cu FC Voluntari, însă a ratat promovarea în Liga 1 după ce ilfovenii câștigaseră jocul tur cu 3-0. Ciprian Rus a înscris unicul gol al jocului de astăzi, în minutul 88.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 12 Jun. 2016, 17:47 Campionat
Pe aceeași temă