Bombă la Balotești: lanterna roșie a spulberat Brăila după ce a jucat timp de aproape 70 de minute în zece oameni

Mihai Andries 09 Nov. 2014, 04:00 Campionat

Debutul partidei a fost unul de bun augur pentru ultima clasată, care a deschis scorul după doar trei minute de joc, prin experimentatul Chiacu. A venit însă faza de la jumătatea primei reprize, în urma căreia debutantul Alin Niță a ajuns la cabine, pentru un fault din postură de ultim apărător, iar visele ilfovenilor se năruiau după ce Frunză a transformat în gol lovitura liberă primită.

Era minutul 22 și, până la pauză, Brăila a dominat categoric jocul, irosind două ocazii mari prin Onofraș și Pușcașu. În repriza secundă, oaspeții au mai ratat o șansă de gol și nimic anunța dezastrul ce avea să vină pentru aceștia. Chiacu a făcut dubla și i-a adus în avantaj pe cei de la CS Balotești în minutul 70, cu o lovitură de cap imparabilă.

O gafă a portarului brăilean Mitrea avea să fie decisivă în economia jocului, după ce acesta a ieșit greșit la o lansare pentru Marinaș. Jucătorul Baloteștiului a speculat momentul și a făcut 3-1, cu doar 12 minute rămase din meci. Cireașa de pe tort este pusă de noul intrat Mande, care a luat o acțiune pe cont propriu și a închis tabela la un sec 4-1.

După acest succes, al doilea din actuala ediție de campionat, Baloteștiul cedează lanterna roșie celor de la FCM Dorohoi și își face speranțe că poate evita retrogradarea la finalul primului sezon petrecut în Liga 2.

CS BALOTEȘTI 4
CF BRĂ‚ILA    1

H. Chiacu ”3, ”70, Marinaș ”78, Mande ”81 / S. Frunză ”23

C. Tănase – G. Lupașcu, L. Ion, V. Niță, M. Dobrescu – I. Sandu (cpt.), B. Oprea – Marinaș (V. Crăciun ”85), H. Chiacu, Butică (Mande ”79) – Șt. Radu (N. Filip ”32)
Rezerve neutilizate: Fulga – Nicolici, Corcoveanu, Angelescu
Antrenor: Tudorel Dumitru
Eliminat: V. Niță ”22 (roșu direct)

Cr. Mitrea – D. Spiridon, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – S. Frunză (cpt.), Pușcașu, B. Spătaru (Ndigwe ”71), M. Dima (G. Iordache ”71) – Onofraș (A. Radu ”83), S. Nicoliță
Rezerve neutilizate: Leu – G. Niță, Olenic, Necoară
Antrenor: Alin Pânzaru

Stadion: Central (Balotești); Spectatori: 150; Arbitru: Marius Chițu (Târgoviște); Asistenți: George Marian Fridl (Comănești) și Damian Antal (Bacău); Jucătorul meciului: Hristu Chiacu

 

Articol scris de Mihai MOACĂ‚ și MIhai ANDRIEȘ
Foto de Alexandru HOJDA

Mihai Andries 09 Nov. 2014, 04:00 Campionat
Pe aceeași temă