Bojin: „Cred că putem duce Timișoara în prima ligă”

26 Feb. 2012, 12:46 Campionat
Bojin:
Liderii partidelor politice aflate la conducerea județului au decis, miercuri, să meargă pe varianta preluării totale a clubului-fanion al Banatului. Constantin Ostaficiuc a fost împuternicit să convoace o întâlnire cu Marian Iancu, pentru a se discuta pe marginea acestei variante.

Deși într-o primă fază autoritățile au dorit să preia 51% din acțiunile Politehnicii, din această săptămână, liderii politici și-au schimbat strategia. Motivul pare să țină de datele reieșite din auditul KPMG, care a scos la iveală o serie de tranzacții dubioase făcute prin multitudinea de ramuri ale BKP-ului. „Vrem ca autoritățile locale și județene să coordoneze în întregime activitatea lui Poli. Să nu mai fie trimiteri de la o firmă la alta și alte suspiciuni. După ce am declarat că vrem 51% din acțiuni, au început deja mișcări cu jucătorii de la echipă, astfel că riscam ca în momentul preluării, să nu mai avem aceeași situație ca și cea prezentată în audit. Exista și teama unor consilieri, deoarece o preluare a 51% din acțiuni presupune o relație transparentă, vizibilă. la Poli apar o grămadă de ramuri ale firmei de bază”, a declarat liderul PDS, Titu Bojin.

Cei patru lideri politici prezenți la întâlnirea de la CJT l-au împuternicit pe Constantin Ostaficiuc să aranjeze o ședință cu Marian Iancu, pe tema cumpărării întregului pachet de acțiuni al clubului. „Nu mă aștept ca Iancu să ne ofere cadou echipa, pentru că n-are această obligație. Vom discuta cu o firmă de specialitate care să facă o evaluare la zi cu tot ce înseamnă activele și pasivele societății”, a mai declarat Bojin. De asemenea, Ostaficiuc va face demersurile ca până marți, când e programată ședința de plen a Consiliului Județean, toți consilierii să aibă acces la auditul realizat de KPMG.

În Liga I, pe un buget mai mic?

Consilierul județean din partea PSD spune că autoritățile dispune de resursele necesară să susțină echipa chiar și în Liga I, cu un buget mult mai redus decât cele vehiculate în anii trecuți la club. „Dacă vom avea bani, mergem până în finala Ligii Campionilor. Dacă nu vom avea bani, vom juca cu Jimbolia și Belințul. Oricum, totul se va face legal. Vrem să preluăm un club curat. Există puțină grabă, pentru că se apropie data de 31 martie și trebuie să îndeplinim condițiile de licențiere măcar pentru Liga a II-a. Avem posibilitatea să ținem echipa. Nu sunt sumele atât de mari, precum se vehiculează. Dacă luăm echipa din B, cred că avem forța de a o duce într-un an în prima ligă, pe sume destul de mici”, a mai spus Bojin.

Timișoara, fără fotbal până la anul?

În cazul în care autoritățile nu vor ajunge la un numitor comun cu Marian Iancu în ceea ce privește cedarea în totalitate a clubului, orașul ar risca să rămână fără fotbal în eșaloanele superioare, cel puțin până în 2013. „Nu văd o altă soluție. În plus, n-avem în plan decât Poli în acest an. N-avem tranzacții ascunse, pentru a sabota pe cineva. Vrem să clarificăm foarte clar această situație”, a mai spus Bojin.

Sursa: Banat Sport

26 Feb. 2012, 12:46 Campionat
Pe aceeași temă